Sklepowe to ja uwielbiam ale karbowane, albo kawałki ziniaczkow, takie ćwiartki
Tez zawsze do tych domowych u nas musi byc ten sos , jest najlepszy ![]()
I jak takie domowe frytki się robiło , to trzeba było tak długo czekać , aż się zrobią ![]()
U mnie bardzo często są robione z ziemniaków. I uwielbiam ten sos ketchup-majo ![]()
![]()
![]()
Ja uwielbiam czosnkowy ![]()
Ja właśnie dawno nie robiłam, bo jakoś nie smakują mi tak samo jak te, które robił mój tata
a przecież i ziemniaki te same, bo od babci, olej ten sam i no wszystko robimy podobnie, a smak jednak inny ![]()
Zawsze lepiej smakuje jak ktoś zrobi ![]()
![]()
U mnie dzisiaj barszcz ukraiński i placki ziemniaczane ![]()
U nas dziś tortilla bo kurczak pieczony był i trzeba te resztki mięsa jakoś wykorzystać ![]()
Ja robiłam ostatnio placki i mi nie wyszły ![]()
Ooo a czemu ?
Nie mam pojęcia , co zrobiłam nie tak
ale ich się wogole nie dało jeść
Czasami zle ziemniaki i placki nie wyjda ;(
Tak dużo zależy od ziemniaków. Niektóre takie wodniste są i w ogóle nie chcą się usmażyć
A jaka ja byłam nerwowa , że mi nie wychodziły
Nie musisz się przejmować mnie też nie zawsze wychodzą. Czasem są takie chrupiące a czasem takie ciapowate
Ja jak zrobię takie ciapowate to ich nie jem. Jakoś nie mogę ich wtedy przełknąć ![]()
Ja dzisiaj zrobiłam siekane kotleciki z kurczaka (papryka czerwona i zielona w kostkę, pieczarki starte na grubych oczkach, czerwona cebula w kostkę, kukurydza i do tego pierś z kurczaka drobno pokrojona, 2 jajka, trochę mąki i ulubione przyprawy) a do tego pieczone ziemniaczki, szybki i pyszny obiad, polecam ![]()
Też to uwielbiam w takim cieście ala naleśnikowym. Wrzucam tam wszystko co mam z warzyw czasem nawet marchewkę
Dzisiaj bedzie gulasz z kluskami slaskimi i buraczkami we wiorkach ! Wczoraj wieczorem spedzilam kilka godzin ale warto !