Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Farsz z Ania gotuje , ale juz nie daje soku z cytryny bo nie zawsze mam cytrynę :wink:

Dzieki zerkne sobie:)

1 polubienie

Też chyba wykorzystam , bardzo lubię te przepisy od Ania gotuje :slight_smile:

1 polubienie

Mi większość razy wychodzi, ale denerwuje mnie, że część przepisów jest strasznie pomieszana :rofl: tzn, w połowie jest napisane coś, co powinno być przygotowane wcześniej :rofl:

Mnie by się to przydało właśnie bo też mam trochę pomnożonych rzeczy. Ale dzisiaj standard musi być pomidorowa z wczorajszego rosołu :rofl::rofl:

Dzisiaj rosołek i ziemniaki, kotlety mielone i marchewka z groszkiem :wink:

1 polubienie

Ojej typowo niedzielny obiadek :heart: uwielbiam marchewkę z groszkiem !

U nas dzis bedzie lasagne

1 polubienie

ja też uwielbiam marchewkę z groszkiem. a ja mam dziś rosól z wczoraj i chińskie też z wczoraj… jak już robię obiad to zazwyczaj zostaje na następny dzień,

A z bułką tartą czy zaklepka ?

Dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem :wink:

1 polubienie

U nas dzisiaj krupnik i pierogi z kapustą :slight_smile: dobrze,że tu piszecie, bo zawsze podacie jakiś pomysł, a najgorzej jest właśnie wymyśleć :smiley:

1 polubienie

U nas placki ziemniaczane z sosikiem z grzybków leśnych oraz mloda kapustka z koperkiem na maśle
:brown_heart::orange_heart::yellow_heart: no powiem Wam mega :grin::grin::grin::grin:

3 polubienia

Mmm pychotka!

Jejuuuu, teraz mam slinotok. Kocham placki ziemiaczane.

To prawda;) uwielbiam kapustę :wink: dlatego u mnie często na obiad są gołąbki, łazanki , bigos , kapusta zasmażana :wink: ywioebiak kapustę i mój starszy synek też , młodszy niestety mniej i uwielbia gołąbki ale nie chcę kapusty więc kapusta jest moja :smile:

1 polubienie

Czasem ciężko z obiadami ale ostatnio zrobiłam kotlety z pokrojonego na małe kawałki fileta , pieczarki, majonez, ser mozarella, mąka i moje dzieci je uwielbiają;) jutro planuje zrobić kotlety mielone z ziemniaczkami i fasolka w bułce tartej;) a dzisiaj miałam pierogi ruskie mąż zawsze mi pomaga je robić i on wałkuje ciasto bo jemu zawsze wychodzi ładne :wink:

1 polubienie

Pierogi tez kocham :wink: ale nie lubie lepic, zawsze jak tesciowa przyjedzie to nalepi z 100 szt i mam zapas :slight_smile:

Dla mnie to za dużo czasu zajmuje :see_no_evil:

Tez lubie, kupuje gotowe dla mnie za dlugo sie je robi

Ja dziś robiłam kaszę gryczaną z polędwiczkami wieprzowymi w sosie śmietanowo bazyliowym :heart_eyes:

1 polubienie