O ja nigdy nie jadłam z królika , nawet nikt u mnie tak nie robi i nie słyszałam by ktoś robił
U nas nie je się go często, ale kilka razy do roku się zdarzy, jak uda się kupić takiego ekologicznego, od gospodarza ![]()
Smak na pewno inny, ale czy dobry?
O nieee, ja niektorych rzeczy bym nie zjadla. Ani koniny, ani krolika. Nie nie nie
Jadłam kiedyś danie z sarny bądź jelenia i było przepyszne.
Dzika mieliśmy na weselu jako danie serwowane w nocy przez szefa kuchni i też pyszny był.
A ja teraz kombinuję takie obiadki, żebym ja mogła zjesc i reszta rodziny też, więc dzisiaj zapiekanka z makaronem pełnoziarnistym. Niestety cukrzyca i te sprawy.
Powiem Ci ze jelenina jest bardzo pyszna ,rok temu na komunii jadłam z sosikiem i kluseczkami, obłędnie kruche i delikatne mięsko ![]()
![]()
Dzika też ,ale to chyba z 10 lat temu na weselu u kuzynki ![]()
Takie zwierzeta muszą przejść badania żeby można było zjeść takie mięcho
Bażanta, kuropatwę też jadłam za dziecka i nawet o tym nie wiedziałam…
O tak! Jelenina i dzik są pyszne, ale tylko jeśli ktoś umie przyrządzić ![]()
Mi smakuje, ale wiadomo, każdy lubi co innego ![]()
U nas dziś zupa ziemniaczana i kurczak po koreańsku
Też wczoraj mieliśmy naleśniki, pychotka ![]()
U mnie dzisiaj makaron ze szpinakiem , starsza corka bedzie miala nalesniki i do tego zupa pieczarkowa ![]()
Naleśniki ze szpinakiem ,uwielbiam , do tego zapiekane z żółtym serem i sosem czosnkowym , mistrzostwo jak dla mnie ![]()
Zuoka pieczarkowa , już dawno nie robiłam , dzięki za podsunięcie pomysłu , bo juz bokiem gotowanie mi wychodzi… w lodówce mam krupnik , a dzis będą udka pieczone goszek z marchewką
A jak robisz te nalesniki ze szpinakiem
u nas wiecznie rosół albo pomidorowa wiec wpadlam ze zrobie cos innego ![]()
Wymyślanie obiadów jest moją zmorą. Zwykle jemy w kółko to samo. A z zup wchodzi w grę tylko rosół i pomidorowa. Nic innego nie lubią, wtedy dużo zostaje i sama to jem. Ehh taki los, sami mężczyźni w domu. Wczoraj robiłam klopsiki mielone, do tego ziemniaki i mizeria. Dzisiaj jeszcze nie mam pomysłu. Wiem jedno, musi być mięso ![]()
Myślę, że jak byś zrobiła obiad taki jak tobie smakuje, a oni by nie mieli wyboru to też by zjedli