Co przygotować w air fryer

Nowe kotleciki zrobiłam , zmniejszy syn jadł już w kuchni koło mojej nogi :rofl:

Chude mięso , brokol , cebula , pieczarki , czosnek , marchewka :carrot:

1 polubienie

A to można wyciągnąć i myć w zmywarce ?

Niektóre misy można myć w zmywarce. Trzeba tylko przeczytać przy kupnie urządzenia.

Można , ale ja wlewam sobie szklankę wody jak piekę w nim więc mycie później jest proste

Większość tak, na pewno tych znanych marek.
Mój np rozkłada się na kilka części tzn misę podstawkę i ruszt i wszystko można myć w zmywarce

Ogólnie bardzo dobrze się go myjeel. Nie wiem jaką mają powłokę ale mycie to chwila. Nawet zaschnięty tluszcOszybko schodzi

Ja mam Ninja z dwoma komorami i myje się super, zarówno podstawki jak i całą misę,nie muszę wkładać do zmywarki,pod ciepłą wodą wszystko super schodzi :ok_hand:t2:

1 polubienie

Myje się raczej prosto takie urządzenie, trzeba się do nich przyzwyczaić po prostu i wyczuć , no kazde ma inne parametry i ustawienia.

A co tam ciekawego dzisiaj gotowaliście ?

Frytki :rofl::rofl: i tosty z jajkiem sadzonym i bekonem

2 polubienia

Ja robiłam fileta z kurczakiem z farszem z pieczarki i cebulki i przykryte żółtym serem. Do tego frytki z batatów i mix sałat z dipem :yum:

1 polubienie

Tak mnie zainspirowalyscie do używania częściej air frayera że dziś na obiad wjechała sałatka z ciecierzycy pieczonej w nim z hallumi oraz frytki z batatów

1 polubienie

Ooo wygląda super smacznie i taka lekka pewnie

Zdecydowanie super na obiad bez węgli :wink:

Ja dzisiaj suszyłam w nim grzyby :rofl:

O kurcze nie pomyślałam o tym że można w nim to zrobić :see_no_evil:

Udało się , robiłam w temperaturze 60 stopni ale ruszałam szufladą co jakiś czas

1 polubienie

Aaaaa i robiłam w AF pieczone kasztany :chestnut:, niestety nie mam zdjęcia bo nie zdążyłam zrobić :rofl:

I jak smakowaly ? Ja kiedys jadlam w restauracji ale to niemoj smak :sweat_smile:

Bardzo dobre , lekko słodkie . Ja lubię bardzo