Ja kupilam ten bidon motywacyjny i do wody dodaje sok z cytryny. Wtedy na spokojnie samej wody wypijalam 2 litry.
Dobry pomysł, mnie na początku odrzucało od cytryny a teraz tak spróbuję
a polecacie jakiś młynek? Bo zawsze u mamy mieliłam siemię , i chciałam swój kupić , w miarę normalnej cenie
ich nie kupię bo mama go dawno kupowała
Ja nie potrafilam pic samej wody i w twn sposob tez przygotowywalam sie do pobytu w szpitalu
U mnie to i tak często jest tak , że na chwilę i potem zapominam ![]()
Ja przy pierwszym dziecku nie musiałam cała ciaze brać , żelazo miałam w normie. Dopiero teraz przy drugim dziecku brałam 4 miesiące ![]()
Ja póki co mam dobre wyniki i oby tak było jak najdłużej , staram się jakoś zdrowo jeść
Ja też zdrowo jadłam , niestety ale żelazo mi się nie przyswajało dobrze . ![]()
U mnie w 1 trymestrze bylo bardzo podobnie, a w pierwszej ciazy tez tego nie mialam, wiec rozumiem zaskoczenie
Wzdecia i uczucie pelnosci to u mnie byla norma.
Na wzdecia pomagalo mi jedzenie malych porcji, ale czesto, i bardzo powoli. Unikalam wszystkiego, co wzdyma (kapusta, brokuly, cebula, straczki). Najlepiej wchodzily cieple rzeczy – zupy, kaszki. Po jedzeniu krotki spacer. Pilam tez herbatke z kopru/rumianku. Niektore dziewczyny chwala espumisan (u mnie tez ok), ale wiadomo – najlepiej skonsultowac.
Jesli chodzi o mieso, to mialam totalny wstret i nic na to nie poradze, po prostu nie jadlam. Bialko uzupelnialam jajkami, nabialem (jogurt, skyr, twarog), czasem ryba. Maslo orzechowe, platki owsiane tez ratowaly sprawe. Straczki u mnie slabo przez wzdecia, wiec tylko symbolicznie.
Generalnie na tym etapie jadlam to, co przechodzilo, bez spiny. Po kilku tygodniach wszystko samo sie zaczelo normowac…
U mnie na szczęście już to w miarę minęło ale teraz znowu mam mdłości ![]()
i te zapachy, wszystko mi śmierdzi ![]()
A mówią , że ciąża ze to piękny czas
może i zdarza się, że niektórzy super ciąże znoszą , ale ja do nich niestety nie należałam ![]()
Ja też do tych nie należę ![]()
ale czasem niektórzy nawet nie czują że są w ciąży i wszystko przechodzą super
Ja miałam fajną ciążę. Nic mi nie doskwierało ani nie bolało. Przeszłam ją bardzo dobrze bez żadnych problemów gastrologicznych czy innych ginekologicznych. Tylko pod koniec już ostatni miesiąc byłam ociężała i trudniej mi było funkcjonować ale też bez żadnych dolegliwości ![]()
Ooo , to jesteś stworzona do dzieci
a jak poród przeszłaś ?
mi kiedyś mój ginekolog powiedział że jest mega zdziwiony że tak przechodzę ciążę bo przy mojej “chudości” powinnam mieć wiele dolegliwości
Ja miałam medyczne zlecenie do CC ze względu na historię zdrowotne, więc sam poród był bezproblemowy ![]()
Zazdroszczę takim . Ja gdybym się lepiej czuła to może i bym się i na trzecie zdecydowała , ale niestety obie ciąże nie przeszłam najlepiej i już sobie odpuszczam ![]()
![]()
A czemu nie przeszłaś najlepiej? Opowiesz coś więcej? @Michaska a masz tylko jedno dziecko? ![]()
Tak, jak dotąd pierwsze ale też nie jestem najmłodsza więc zobaczymy czy będzie drugie ![]()
A ile teraz twoje dziecko ma ?
To ja to samo! 8 msc było cudowne
i wszystkim się chwaliłam, że jest bosko i super, a teraz w tym 9 msc czuję się jak kula i plecy mnie nawalają ![]()
A kiedy Ty rodzisz ? Bo zapomniałam ![]()