Weronisia też podawałam ibum właśnie.
I też nie dawałam profilaktycznie tylko dopiero jak syn miał powyżej 38 stopni i był wymęczony (zawsze się nam na noc zdarzało, więc słychać było, że mu ciężko się oddycha).
Witaj na forum #teamLOVI!
Weronisia też podawałam ibum właśnie.
I też nie dawałam profilaktycznie tylko dopiero jak syn miał powyżej 38 stopni i był wymęczony (zawsze się nam na noc zdarzało, więc słychać było, że mu ciężko się oddycha).
No moim zdaniem to bez sensu faszerowac dziecko bo może będzie miało gorączkę
Słyszałam że niektórzy nawet przed szczepieniem na zaś podają co dla mnie jest absurdem
No niektórzy tak nawet zalecają . Mi też po.jednym szczepieniu nie wiem pp którym powiedziano,że profilaktycznie mogę coś podać bo zazwyczaj jest temp. po nim
Ja nie podałam właśnie, bo w sumie jak by się coś mialo dziać to skąd bym miała wiedzieć? Skoro od razu po powrocie do domu kazała podać leki
Nic się i tak nie działo oprócz tego że była marudna
Właśnie, dorosła osoba przecież też nie bierze apapu profilaktycznie, tylko jak coś boli. To dziecku tym bardziej się nie powinno podawać.
Kaero dokładnie ☺ co to za wymysł
Dla mnie przed szczepieniem albo od razu po szczepieniu na zaś profilaktycznie podawać lek to bez sensu. Jak coś się dzieje jest gorączka powyżej 38 i rośnie to zbijamy. Jak widzimy że dziecko jest marudne, boli, nie da się uspokoić można podać lek. No i okłady jak zaczerwienione miejsce szczepienia. Tyle .
Tak zgodzę się z Tb w 100%. Akurat u nas aż tak źle nie bylo ;)
Aneczka na tez mówili by podać jak dziecko będzie nie spokojne ,innym razem ze podać na zapas...ale ja bardzo zadowolony biorę przeciwbolowe i stwierdziłam że dopuki nie będzie konieczności to nie podam.Oklady jedynie z altacetu od razu
Na pewno bym nie podała gdyby nie bylo gorączki.. Nie rozumiem czemu tak powiedIala. Moze z gory zalozyla ze bedzie goraczka. Moja corka tylko raz miala 38 po szczepieniu poza tym pozostale razy to byla tylko ospała wiec to nie jest powiedzuame ze bedzie foraczka zawsze
Weronisia okłady to my robimy z wody i sody
Nam też kazano te okłady z sody robić.
To nam tez mówiły w przychodni o nich
Chyba wszystkim mówią o tym bo to najbardziej popularne i skuteczne
Szczerze to ani razu nie robiłam bo nic się nie działo a wy?
Martyna u nas było zaczerwienione to przykładałam waciki
Różne przychodnie, różne opinie. Nam powiedzieli że jeśli będzie się coś działo to podać przeciwgorączkowe. Podobnie było po tym jak ja miałam szczepienie, powiedzieli żeby brać jeśli będzie się coś działo, nie zapobiegawczo a koleżance żeby brała co 3 h na wszelki wypadek.
Ja takiego okładu nie robiłam ale też zalecały. U syna nie było jakiś poważnych obrzęków w miejscu ukłucia. Raczej był marudny i nocami miał ponad 38 stopni ale to też nie przy każdej szczepionce (przy tych początkowych nie, przy kolejnych dawkach się zaczęło).
okłady z altacetu maja zapobiegać puchnięcia miejca wkłucia...raz nie zrobiłam i córcia miała duzy gruby okrągły slad...juz teraz nie pamietam ale to po jakiej konkretnej szczeponce...bo na 3 wkłucia tylko jedno miałam smarować
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.