ja po latach ograniczania cukru nawet sobie nie wyobrażam spróbować coli, nie dałabym rady.
A mąż raz jak się napił to mu rozsadziło plombę w zębie, także no cóż, nie polecam ;) chociaż podobno rewelacyjnie czyści wanny ;)
Witaj na forum #teamLOVI!
ja po latach ograniczania cukru nawet sobie nie wyobrażam spróbować coli, nie dałabym rady.
A mąż raz jak się napił to mu rozsadziło plombę w zębie, także no cóż, nie polecam ;) chociaż podobno rewelacyjnie czyści wanny ;)
Colę wypije raz na pół roku i to pewnie z 1 szklankę. U nas kawa to podstawa w domu. Maz pije sypaną kawę, ja najczęściej z ekspresu. Gdzieś gleboko mamy schowana rozpuszczalną dla gości. Matko na samą myśl mam dreszcze, tak bardzo nie lubię rozpuszczalnej.
Kk z tą plomba to musiabyc zbieg okoliczności
U nas cola schodzi przy jelitówkach głównie No i na imprezach. Uważam że z tą plombą to zbieg okoliczności.
KK i sedes z kamienia :) do tego nadaje się najlepiej :)
Nie cierpię tego uczucia na zębach podczas picia coli... potem są takie tępe i skrzypiące wręcz...
Paulinek właśnie a do tego cola jest tak słodka, że jedynie nadaje się do drinka :) do niczego więcej. Zresztą jest strasznie nie zdrowa. Ja tam wolę wodę lub ewentualnie sok.
u mnie codziennie głównie woda,herbata zwykła dla mam,kawa i tyle.Sporadycznie jak mnie dopadnie to szklanka pepsi na odrdzewienie ja to nazywam.
Ja ogólnie gazowanych napoi nie lubie
zmartwię was, dentysta potwierdził, że tak cola wpływa na zęby
KK to nic dziwnego, że wpływa na zęby skoro zawiera tyle cukru.
Kk nie tylko cola tak na zęby działa. Inne napoje gazowane też
inne wiadomo, że ze względu na cukier, ale cola musi mieć jakiś składnik, który tak działa niszcząco od raz, bo to jż od kilku osób słyszałam, że mieli problemy. poza tym o ile jeszcze pamiętam sprzed lat, to zostawia na zębach takie dziwne uczucie, jakby się wżerało w szkliwo a po innych tego nie czułam ;)
dlatego nie dałam rady pić coli inaczej niż przez słomkę
KK a na dodatek nie słyszałam, żeby jakiś inny napój usuwał kamień i rdzę a cola usuwa :) więc strach pomyśleć co w niej jest.
Haha, dokładnie, a kreta albo cilitu raczej nie pijemy :)
KK no nie chociaż w sumie skoro działają jak cola to czemu nie spróbować :D
Znam taką historię od dentysty, który mówił o rodzicach pozwalających pić dziecku cole pod warunkiem że zaraz po tym wyszczotkuje zęby. Jak się okazuje, d�
Przeciez inne napoje też źle działają na zęby, herbata i kawa również. Ja myśle że w coli to jednak najbardziej szkodliwa jest ta ilość cukru.
Żeby się nie odwodnic to woda że szczypta soli. Można kupić gotowe elektrolity. Przy jelitowce ja pije mięta lub rumianek. Odgazowana cola nie jest dobra gdyż zawiera cukier który namnaza tylko bakterie przy zatruciu .
Ja ogólnie rzadko pije napoje gazowane za to mój mąż praktycznie tylko to pije. Niestety teraz stało się to problematyczne bo synek chce spróbować tego co pije tata a ja nie bardzo chce by niespełna 3 letnie dziecko piło to świństwo. Wiadomo raz spróbuje i będzie chciał zawsze bo to słodkie.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.