arromactiv jak dla nas za słaby, ale też stosuję i każdego
Starsze córki kąpią się w bąblu - jest skuteczny i intensywny :) Młodszej jedynie ten aromactiv :)
Ja babka zamówiłam wczoraj ale widziałam też krem tej firmy i plasterki ale dopiero od 3 lat
Mnie ratuje dyfuzor do olejków. Zarówno dla mnie jak i dla dzieci jest do zbawienie kiedy aromactiv już nie daje rady . Dla córki mam masc lekko oddech ( która bardzo polecam) smaruje się klatkę stopy i kark . Dziecku lepiej się oddycha. Można chyba dopiero pow. roku używać
ja ostatnio właśnie smaruję aromactive, bo właśnie zamiast plasterków kupiłam maść miałam zawalony nos i lepiej mi się spało po tej maści:P
I nas na gesty katar pomaga inhalacja z soki Fizjilogocznej oraz xyzozel Sudafed al e to jest od 1roku dop. A dla młodszych na noc nasivin ale to już podaje jak muszę i jak synek ciężko oddychał, na szczęście rzadko musiałam używać. A wiem ze lepiej dłużej niż 5dni nie używać.
Isonsin septo! :)
Ja ostatnio na gęsty katar u synka do dyfuzora wlałam kilka kropli olejku eterycznego z mirtu. Ten olejek świetnie działa na drogi oddechowe. Często też robię mieszankę: olejek z mirtu + olejek z eukaliptusa radiata + olejek z drzewa herbacianego. Ma ona działanie antybakteryjne, antywirusowe, oczyszczające powietrze i wspomagające leczenie górnych dróg oddechowych.
Nasivin nas też często ratuje ;) plus kąpiel w tym płynie na przeziebienia. A robiła ktoras te sławne irygacje do nosa ?
Aromactiv są podobno nie dobre dla małych dzieci, nie są polecane przez pediatrów.
Na gęsty katar to najlepiej inhalacje z soli fizjologicznej.
My mamy też taki płyn do wypłukiwania nosa na gęsty katar, pani w aptece nam poleciła i faktycznie działa. Ale nie wiem czy dla takiego małego dziecka można go stosować.
Nasivin ostatnio często stosuje tylko.mozna go podawać do 5 dni
ja stosuję plasterki aromactiv i dają ulgę dziecku podczas snu
Z nasivinem trzeba uważać bo nie można go długo sttosować.
No tak do 5 dni.
Dokładnie. 5 dni i można po 2dniach przerwy znów podać chociaż u moich zazwyczaj szybko on pomaga. Bardzo lubimy go stosować
Ogólnie z kropelkami to zazwycJa mają krótki czas stosowania;/ u nas starszą córka ma pronasal do noska to ten spray można dłużej stosować ale on jest już na receptę
mi też ostatnio lekarz mówił, że nasivin 5 dni, ale ostatnie można dać nawet 7. Nigdy wcześniej mi tak nie mówił, a ostatnio mnie zaskoczył mówiąc, że przez te 7 też się nic nie stanie
Ale przecież te plastry tylko pachną to co w nich może być nie tak ? Ciekawe. Osobiście sama daję olejek eukaliptusowy na podpaskę i przyklejam na łóżeczko
Może właśnie plasterki na noc aromactiv.? Nam bardzo pomagały, synek lepiej spał a w dzień może inhalacje , odciąganie często noska i krople
Kargaw z plastrami to nie każdy może je stosować jeśli ktoś ma alergię działają podrażniające lub w przypadku astmy.
Przy maluchach u których są takie plastry dopiero pierwszy raz stosowane trzeba je bacznie obserwować czy nie nasilają jakiś objawów np. Kaszlowych duszących