Ja mam chico on jest po 3 miesiącu więc można bez obaw stosować i przede wszystkim nie powoduje podrażnienia skóry czy też nie ma drażniącego zapachu
Gdzie kupiłaś? Bo nie widziałam nigdzie w sklepach
Vaco Kids płyn jest bezpieczny od 1 r.ż. jakby co i jest w drogerii rossmann :)
Chcico to kiedyś widziałam w smyku, ale chyba online tylko.;p
U nas Wam powiem, że nie ma komarów w domu, ale mam do kontaktu brosa różowego wciśniętego.
Żebym nie powiedziała tego w zlej godzinie ale u nas nie ma komarów kaps tak bardzo dużo. Za to muchy latają w opór
Odciągamy tylko jak jest chory i to max 3 razy dziennie przez 2-3 dni. Już raz wpadliśmy w błędne koło odciągania gilów i skończyło się to wysuszeniem śluzówki Jeśli maluch łapie katar wyjatkowo często, dobrze będzie to skonsultować z lekarzem:
https://www.pediatrakielce.com/
Daję tutaj namiar na pediatrę w Kielcach.
Raczej do kielc nie pojadę :D
Nam lekarka mówiła, że można częściej ale warto najpierw psiknąć wodą morską, by noska nie podrażnić.
Ja zawsze odciągam tyle, ile wyjdzie bez specjalnych wysiłków, nie wyciągam gilów do oporu. Ale robię to kilka razy w ciągu dnia i zawsze przed i po odciąganiu psikam wodą morską. Ostatnio zakupiliśmy dyfuzor i jak synek ma gęste gile, to wlewam 6 kropli olejku eterycznego z mirtu plus 3 krople olejku eterycznego z cytryny. I na noc dwie krople olejku z drzewa herbacianego lub sosny dodaję do odrbiny olejku do ciała i smaruję stópki.
Sól fizjologiczna i katarek a na noc na wkładkę zakraplam 2-3kropelki olejku eukaliptusowego i przyklejam przy łóżeczku pachnie całą noc no i oczywiście główka wyżej żeby spływało fajnie sprawdzają się książki podłożone pod nóżki łóżeczka
Mi jakiś czas temu babka w przedszkolu mówiła, że ona córce na nic daje czosnek na stopy. Tzn gole stopki, gazik, na to rozcisniety czosnek i skarpetka. Tylko trzeba uważać, by skóry nie podrażnić czosnkiem
słyszałam o tym sposobie ponoć bardzo pomaga, nawet Anna Starmach go kiedyś polecała, ale nigdy nie stosowałam .NIe wiem czy by moje dzieci mi na to pozwoliły :D
Nie słyszałam o tym , ale moje by sobie nie dały takiego czegoś zrobić ;D Sama bym się obawiała czy nie podrażni skóry :)
Nigdy nie stosowałam tego czosnku na stopy, ciekawe czy działa:D u nas gałganek się sprawdza;P
no ja słyszałam, że super sposób ja nawet mam screen na telefonie co i jak, ale nie byłam na tyle odważna by to zastosować
Ja powiem Wam że jak już jest duży problemy z katarem to przekonałam się do stawiania baniek.Metoda trochę zapomniana ale mi zasugerowała pediatra. Mam na miejscu Panią która się w tym specjalizuje. Córka dwa lata mial stawiane i naprawdę pomaga...
To my woda morska do noska aby wszystko się rozrzedzilo.
A w dyfuzorze po całym domu rozpylam olbas oil, zawsze mnie o to wyzywa bo zapach jest intensywny ale moim zdaniem pomaga.
I maść z majeranku smarowany pod noskiem
ja też stosuję olbais ale on od 5 roku życia choc dawałam w pokoju i jak dziecko miało mniej niż 2 lata i nic się nie dzieje
Mnie coś bierze i chyba ten czosnek zastosuję;P
To chyba z tonę od razu tego czosnku :D
Niby jest, ale jako olejek eteryczny w domu nie zaszkodzi myślę.
Ja teraz kupiłam jakiś olejek do wody w przypadku przeziębienia, nie był za drogi a jestem ciekawa czy coś pomoże jak dopadnie nas coś złego
No ja przy 3 miesięcznej to jedynie ten aromactiv przy łóżeczku :) I jak dla mnie to dość intensywnie pachnie :) Olejków nie stosuję. A tak nebulizacje i sól morska.