Co na gesty katar u niemowlaka?

Dziewczyny mały ma 2 mce i 11 dni i dostał kataru. Ma taki gesty ze ciężko się go odciąga bo odciagam katarkiem i wcześniej zakraplam solą fizjologiczna. Byłam z nim u pediatry w poniedziałek i przepisał cebion calcium i nasivin baby. Czytałam że te nasivin zawiera substancje że potem może być problem z nawracającym katarem. Co mu do tego nosa dawać czym zakraplacz żeby było bezpiecznie. Oddycha przez nos ale ma tam głębiej ten katar. Najwięcej ma rano. 

Mieliśmy podobny problem, Nasivin nam pomógł i katarek nie powraca ;) 

Polecam również maść majerankową pod nosek :) 

EDIT: Ja jeszcze smaruje kremem np. Nivea, Babino nosek i czółko :) bardziej wsmarowuje ;)

Też mieliśmy ten nasivin i pomogło. ważne aby go długo nie stosować. No i inhalacje robić, ułatwi oddychanie i trochę rozrzedzi katar. Wtedy odciągać �

Ja też polecam maść majerankową pod nosek, ułatwia oddychanie. I inhalacje. Moja córeczka raz miała taki katar i to pomogło bardzo szybko. 

Dziewczyny a czym i jak takiego malucha inhalowac? Mam tylko maseczki przy nebulizatorze i taki malec to obok ma być tej mgiełki? Czy to nie będzie podrażniało kaszlu. Bo on pokasluje tylko jak mu ten katar przeszkadza a maść mam spróbuję mu posmarować. 

Ja robulam regularnie przynajmniej 4 razy dziennie inhalacje z soli fizjologicznej

Adamos, ja przykładalam corce maseczke to buzi ktora zakrywala nos i usta no i sobie tym oddychała 

Klaudia mama w jakim wieku była córcia? Mój nie jest za mały na inhalacje? Kurcze chłopcy nie chorowali w tym wieku. Tym bardziej się dziwię bo pije moje mleko i jest mi przykro :(

Adamos u nas też raz pediatra przepisała Nasivin ale jakoś nawrotow nie bylo 

Adamos Nasivin stosuje się dlatego tylko na krótko czyli do 5-udni maksymalnie. Nawracające obrzęki śluzówek to dopiero przy przewlekłym stosowaniu mogą się pojawić. Podaj mu a zobaczysz ulgę. Polecam jeszcze Rhinoargent, też fajnie działa, dostępny bez recepty. 

Zaufam lekarzowi. Daje mu ten nasivin. Dostał po j kropli trzy razy dziennie. Przez to przeziębienie mniej je i się martwię. On ogólnie je mniej niż powinien ale nie wleje mu mleka na siłę. 

Mniej je bo ciężko mu się oddycha przy zatkanym nosku i ustach zatkanych przez butelkę :( spokojnie, zaraz wróci do zdrowia :) 

Adamos dobra decyzja. Szybciej wróci do zdrowia i lżej będzie spać, jeść i wogole

adamos ja podawałam córce a potem nie miała problemów z nawracajacym katarem.wiec dobrze zrbiłas ze posłuchałaś lekarza.

Dziękuję dziewczyny. No musze mu nieraz odciągać to się wydaje że z noska tyle mu idzie że szok ale on ma mały nosulek. I tak jest bardzo dzielny. Wiem że katarek u takiego malca trochę może potrwać. Póki co odciagam mleka ile mogę choć jest ciężko bo mam coraz mniej ale się nie daje i wierzę że moje mleko też mu pomaga w wyzdrowieniu. 

Adamos w takim razie życzymy szybkiego powrotu do zdrowia

Dzięki mam nadzieję że szybko mały dojdzie do siebie. Z katarem nie taka prosta sprawa. Kupiłam mu disnemar baby chciałam hipertoniczna wodę w sprayu ale nic nie mają w stacjonarnych. Masakra. Bo ma gesty ten katar i ciężko takiemu malcowi wyciągać katar katarkiem samej. 

Adamos mi w aptekach mają jakieś pustki czasem. Może warto zadzwonić na infolinię 800190590

I zapytać o dostępność. Kiedyś coś mi takiego rzuciło się w oczy i zapisałam 

adamos dla mnie to niepojete w okresie gdzie panuje katar czesciej niz w lato a dostepnosc zerowa.no ale coż na to my juz wpływu nie mamy

Mały nadal ma katar odciagam mu przeszkadza mu. 

Adamos może wskazana by była kontrola u pediatry skoro jest gorzej a już triche stosujecie ten preparat..