Nati mi też gryczana mocniej podnosiła cukeir niż np. orkiszowa, ale dalej w normie
ja też współczuję takiego ograniczania się
dziewczyny ale przed ciażą też mieliście problemy z cukrem?
skąd sie to wam przyplątało?
z tego co czytałam to zbyt szybkie tycie moze do tego doprowadzić, ale czy tak faktycznie jest ?
Anita bardzo dużo kobiet ma cukrzycę ciążową chyba 30% o ile dobrze pamiętam tu nie ma reguły i zasad
Anita jest dużo predyspozycji prowadzące do cukrzycy ciazowej ja np mam bo u mnie w rodzinie ma tata i dziadek wiec genetycznie . A w czasie ciąży za 3 dni będę w 23 tygodniu i nie przytyłam dużo jak na cukrzycę bo tylko 8kg . Ja np mam tylko na czczo wysoki cukier w ciągu dnia jest dobrze po posiłkach . Takie cholerstwo co się lubi przeplata... ale zaraz po porodzie jak jest dobrze prowadzona cukrzyca w ciazy to 48 h znika i juz możesz funkcjonować i jeść normalnie ☺
Jeśli nie miałam cukrzycy w 1 ciąży t mogę ją mieć w 2 ciąży czy już nie ?
Nati dobrze ze tak szybko moze slad po niej zaginac,) bo jak ktos łasuch to lipa.
Współczuję bo takie ogranieczenia to dla niektorych nie lada wyzwanie
Beata jasne ja w dwóch pierwszych nie miałam,a w trzeciej mam
Beata oczywiście ze możesz ☺
ojej, a od czego się to robi?
Od niczego po prostu spowodowana jest zaburzeniem gospodarki hormonalnej organizmu to jak z mdlosciami jedni mają drudzy nie ☺
całe szczęście w pierwszej ciąży nie miałam
kobietki co przygotowujecie na Świeta? macie jakieś sprawdzone fajne przepisy;)
Anita ja w tym roku jadę na gotowe . Ale polecam sałatkę z gruszka , carpacio z buraka , kurczak faszerowany mięsem mielonym ☺
Anita jeżeli chodzi o słodkości to babka cytrynowa, mazurek pomarańczowy i gniazdka z jajeczkami z mini bez
Ja trochę gotowania będę miała bo robimy roczek córeczki pierwszego dnia :)
Anita ja robię sernik wiedeński i pasztet z indyka, jedziemy na Święta do rodziców więc każdy ma coś przygotować :)
Sernik to ciezki temat mi nie specjalnie wychodzi co najwyzej na zimno;)
Gniazdka z jajeczkami brzmią zachecajazo zwlaszcza dla dzieci;)
Ja pewnie do mamy pojade ale cos warto bylo by zrobic ;)
Anita jeżeli chodzi o wypieki to ja lubię robić karpatke lub ciasto czekoladowe przekladane bita smietana drylowanymi wiśniami polane czekolada☺
oj Karpatka najgorsze ciasto pod słońcem;) bo szybko znika;) robiłam kilka razy w życiu i za każdym razem ta sama zasada;) po godzinie ciasta nie ma;)
Ja sie zastanawiam nam blokiem i moze murzynka zrobie;) w papilotkach muffinkowych ;)