Ciasta bez pieczenia

prosze, wpisujcie przepisy na ciasta bez pieczenia!!
nie mam piekarnika (wynajmuje mieszkanko),a czasem zjadlabym jakies ciacho domowej roboty
znam juz przepisy na snickersa,rafaello,3bita
moze macie jeszcze jakies pyyyszniutkie???

Ostatnio robiłam taki i wyszedł rewelacyjny
Sernik na zimno oreo
Składniki na sernik:
Spód:
175g ciasteczek oreo
50g masła
Masa:
6 łyżeczek żelatyny
5 łyżek zimnej wody
700g twarogu
120g cukru pudru
łyżka soku z cytryny
3 łyżeczki cukru waniliowego
400ml śmietanki 30-36%
16 ciasteczek oreo
Przygotowanie sernika:
Spód:
Dno tortownicy o średnicy 24cm, wykładamy papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i nie smarujemy.
Masło roztapiamy na małym ogniu w garnuszku, a ciastka rozdrabniamy w malakserze na drobny piasek. Łączymy ciastka z masłem i wykładamy ciasteczkową masą spód formy, ugniatając dokładnie łyżką.
Formę z gotowym spodem, chłodzimy w lodówce przez 30 minut
Masa serowa:
Żelatynę mieszamy w garnuszku z zimną wodą, odstawiamy do napęcznienia.
Ser, oba cukry i sok z cytryny, mieszamy ze sobą w dużej misie, tylko do połączenia się składników. Podgrzewamy napęczniałą żelatynę, do momentu aż się rozpuści. Dodajemy do niej 2-3 łyżki masy serowej, mieszamy dokładnie i całą zawartość garnuszka przelewamy do masy serowej, energicznie mieszając.
Śmietankę ubijamy w osobnej misce na sztywno. Przekładamy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Do gotowej masy wrzucamy 8 połamanych, lub pokrojonych na połówki ciastek, mieszamy.
Masę przelewamy na ciasteczkowy spód, wierzch dekorujemy pozostałymi ciastkami. Chłodzimy sernik w lodówce przez noc.

Polecam ten przepis:

Nie jest to przepis stricte na ciasto ale na placki z dyni, które jednak są bardzo smaczne i proste jeśli masz ochotę na coś słodkiego Zbliża się sezon na dynie, warto jest z niego korzystać poniewaz nie ma tego czasu zbyt wiele.

Co do samej wyszukiwarki czy tylko ja tak mam, ze mi nie działa? Korzystam ale wątków nie pojawia mi się zbyt wiele :frowning: Albo nic.

Justyna - dziękuję! :slight_smile: Wypróbuję ten przepis w niedzielę.

Polecam tiramisu, tylko zamiast piec biszkopta, po prostu użyć gotowych biszkoptów okrągłych lub podłużnych, maczanych w amaretto i układanych jeden obok drugiego ściśle:) Jak potrzeba, daj znać wrzucę pełny przepis.

Uwielbiam niektóre ciasta ale to jak jestem w gościach. U mnie w grę wchodzą ciasta bez pieczenia bo wychodzą mi zakalce. Nie mam ręki do ciast.

3 bit przepis ,galaretkowiec,przapisy możesz znaleźć na internecie ☺

Góra lodowa ostatnio robiłam. Może sporo roboty ale.wart pracy. Jest co prawda na biszkopcie ale można zmodyfikowac i na biszkootacj kupowanych zrobić 

Super inspiracje muszę częściej zaglądać do tego wątku i coś poprobowac

Kinder country jest chyba bez pieczenia :) 3 bit 

Ciasto Rafaello https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-raffaello

3 bit ☺

A ja na święta robiłam Napoleonke bez pieczenia próbowałam kawalutek i byka pyszna . Czekam,aż będę mogła ją zrobić i zjeść 😁

3 bit pyszota 

Lubię ciasta bez pieczenia.  Czasami robię bo są szybkie i łatwe. Zawsze się udają. 

Najbardziej lubię ciasto że spodem z nutelli I sucharków. Brzmi dziwnie ale to jest pyszne i chrupiące. 

Bardzo fajne ciasta są na stronie ilovebake.pl zerknijcie 

Monia znam tą stronę ;)

A ja na szybko polecam wafel przekladany powidłami i masa kajmakowa  ☺

a u nas słomki ptysiowe i rem ze śmietany i serka mascarpone 

PannaXoanna taaak! Ten spod jest nieziemski :)