Nieciekawie magicznypazur A jak po ciąży z rozmiarem butów i was?
Słyszałam że może się zwiększyć o 1-2 rozmiary
Mi na szczęście wszystkie buty leżą jak przed ciążą
och puchnięcie to coś co najgorzej wspominam z końcówki ciąży, miałam z tym ogromny problem, już w ok 8 mieś zaczęłam puchnąc ale to co działo się w ostatnich 3-4 tyg przed porodem było przerażające! ręce i nogi miałam większe o chyba 3 rozmiary. Obrączka nie wchodziła mi nawet na najmniejszy palce (palce wyglądały jak serdelki) o butach innych niż sandały mogłam zapomnieć ( no chyba że miałabym pożyczyć je od męża) a i z sandałami miałam problem. Przed ciążą owe sandały były na mnie za duże tzn brakowało prawie regulacji by spiąć je mocno bo rzepa brakowało a na koniec ciąży było odwrotnie brakowało rzepa na największej rozpiętości paska. Gdyby to nie było lato nie zmieściłabym się w normalne buty! przez te ostatnie tyg sama woda w organiźmie sprawiła iż przytyłam ok 4 kg. stopy i ręce wyglądały odrażająco jak małe grubaśne potworki.
AmiAga powiem Ci, że ja przez jakiś czas nosiłam rozmiar większe, bo za bardzo mniejszych nie potrafiłam wcisnąć i zostało mi mnóstwo butów, których już po prostu nie założę, bo są za małe. Wcześniej były w sam raz, nie było luzu i dlatego ich nie wcisnę, a te w których miałam delikatny luz obecnie noszę. Trochę zagmatwałam, ale chyba wyjaśniłam o co mi chodziło hehe
Ja urodziłam końcem sierpnia i pocżatkiem października już kupiłam normalne buty w rozmiarze takim jak zawsze w ciąży mi bardzo puchły nogi więc byłam zmuszona kupić większe i jakiś czas po ciąży też. Ojj pamiętam te obrzęki… Nogi w górze,dużo wody i napar z pokrzywy-bez tego ani rusz
Przez całe lato byłam w ciąży i nie miałam problemów z puchnieciem. Rodziłam na początku października, więc w podczas upałów byłam w zaawansowanej ciąży.
Jajeczko89 a np po porodzie nie spuchły Ci stopy?
a mi nie puchlo troszke moze stopy bo ciezko wkladac bylo mi pantofle ale nie mocno puchlo cialo
mnie stopy spuchły po porodzie i się rozszerzyły… Niestety większość butów musiałam wymienić, bo po porodzie okazały się za małe
Mam nadzieję że nie bedę mieć takiej sytuacji
Oby… Pilnujcie tego jak ognia. Ja przez opuchnięte stopy nabawiłam się tego, że zaczęły mi wrastać paznokcie(u obu dużych palców) i łącznie żeby je całkowicie “naprawić” wydałam łącznie prawie 2500 zł dlatego jeśli cisną Was buty po porodzie czy przed czy w ogóle, to nie męczcie w nich stóp, a kupcie o rozmiar większe
Słyszałam że może się rozmiar nogi zmienić po porodzie ale nie myślałam że naprawdę a jednak
Nie zauważyłam ,żeby po porodzie puchły mi stopy. U mnie to byłby spory problem , normalnie nosze rozmiar buta 40 a gdybym miała kupić buty 2 rozmiary większe to już chyba męskie.
Po pierwszym porodzie nie miałam problemu z rozmiarem buta po ciąży a teraz hmm od przyjścia do domu jeszcze nawet nie wyszłam także nie wiem
ja po porodzie mialam tak spuchniete stopy ze chodzic nie mogłam a czułam się tak jakby były ciągle zdretwiałe i jakby chodziła i klapała nimi
a do szpitala wziełam ciapy rozmiar 42( nosze 38) a i tak ciasno wchodziły… masakra była
bo to z tymi stopami jest tak, że one się nie wydłużają, tylko odrobinę rozszerzają i dlatego co niektóre nie możemy wsadzić stóp o starych butów
Ja najbardziej puchłam na rękach i nogach, a stopy miałam monstrualne:)
Rodziłam 30 lipca więc w tego roczne upały a to bardziej potęgowały opuchliznę. Jeden plus bo mogłam chodzic w klapkach. Miałam spuchniętę dłonie. Na szczęście obrączkę ściągłam wcześniej, bo przed porodem kazały położne zdjąć biżuterię (w tym obrączki i pierścionki) a napewno bym wtedy tego nie zrobiła i musiały by mi ja rozciąć . W domu często moczyłam w chłodnej wodzie i obkładałam liśćmi kapusty no i trzymałam je jak najczęsciej w górze trochę pomagało ale całkiem opuchlizna zeszła dopiero miesiąc po porodzie.
mnie palce u dłoni nie tyle spuchły, co przytyły i ja obrączki i pierścionka zaręczynowego nie nosiłam juzz od początku 7-ego miesiąca aż do 5 miesięcy po porodzie… teraz schudłam to obrączka i zaręczynowy latają…
Ja obrączki nie nosiłam od samego początku praktycznie aż muszę teraz przymierzyć czy wejdzie
ja chyba będę musiała zastanowić się nad zmniejszeniem obrączki…
mi stopy na szczescie nie urosły
a dobrze ze tą obraczke mozna normalnie zmniejszac to nie bedziesz miec problemu. mi sie chyba też około 7 miesiaca zaczeła robic ciasna ale teraz jest ok. ciekawe czy mi puchły dłonie czy to od zwiekszenia kg