To całe szczęście, że nie trzeba wycinać. Takie wycinanie jest w znieczuleniu miejscowym?
Syn kiedy często chorował to lekarz cały czas powtarzała, że on jest niezlobkowy he a przyczyną jednak była inna
Moje dzieci długo ssały palec czy smoczek i przez to często śpią z otwartą buzia. Nie zawsze , ale zdarza się w nocy . Choć córka ma do wycięcia trzeci migdał, który na chwilę obecną mamy kontrolować, a jak zaczną się problemy z uchem to już będzie do wycięcia
U nas znów problem z wyciągniętym językiem, gdy np maluje lub coś robi. W sumie od dziecka ma zwracana uwagę na to
U nas kuzynka tak ma
MamajuliJaska i macie coś z tym robić ? Jakieś ćwiczenia itp ?
Nie... Zwracam tylko uwagę. Zgryz ma prawidłowy, szpary nie ma więc na szczęście nie jest to nic groźnego
A może dziecko ma zatkany nosek i dlatego tak otwiera buzię?
Nie.. to chyba taki odruch. Reakcja na skupienie się
U nas to samo śpi z otwartą buzia na wizycie przy szczepieniu mam o to zapytać ciekawa jestem co pani doktor powie
U mnie tez tak śpi , zawsze mam zapytac i zapomne
u mnei każde śpi z otwartą buzią u córki problem bo ma przerośnięty trzeci migdał, ale nie wycinamy do obserwacji jeszcze. Syn jak mu smoczek wypadnie, ale całej nocki tak nie przesypia
Te migdałki czasami są objawem właśnie snu z otwartą buzia, u mnie młodsza też tak śpi;( ale ostatnio będąc w szpitalu już mam zapis o powiększonych migdałach więc kurde się boje ze tak wcześnie nas to może dotknąć problem migdałka ;( ale na to nie mam już wpływu;(
Warto obserwować i kontrolować u lekarzy, u nas niedługo kontrola na kajetanach więc zapytam również o te migdalki
Aniss a to teraz u młodszej znowu migdałki tak ? bo dobrze kojarzę, że strasz ma już usunięte ?
Ostatnio pediatra sprawdzała u syna migdałki i powiedziała, że ma powiększone ale to u dzieci normalne i narazie nie ma powodu do niepokoju jeżeli dziecko nie ma bezdechów podczas snu.
Kurcze ja muszę zaobserwować
Maziula tak młodsza już 2 raz ma chore uszka ale tak idą konkretnie pierwszy raz z ropa rok temu chcieli nas w szpitalu z atrzymac ale miejsc nie było więc mieliśmy być czujni, w tym roku kontrola co chwila uszka zaczerwienione a kolejnego dnia szpital bo krew z ucha leciała doszło do perforacji
Aniss to masz kolorowo...u mnie córka ma powiększony migdał ale podobno w granicach normy mamy kontrolować...
O jej
Z tymi migdałami to przerąbane, wszystkie dzieci znajomych mają z nimi problem. U nas na szczęście nie, albo jeszcze nie