Ważne aby maluch bezpiecznie przyszedł na świat i zdrowy ![]()
Dziekuje Wam Mamusie za podzielenie sie waszymi historiami. Jestem w 16 tygodniu ciazy z drugim dzieckiem ![]()
Pierwszy porod odbyl sie przez CC z powodu braku postepu porodu i pogarszajacych sie wynikow z krwi (jakby jakas infekcja sie rozwijala). Teraz zastanawiam sie co z drugim porodem. Nie rozmawiałam jeszcze o tym z lekarzem wydaje mi sie ze jest na to za wczesnie.
Jaki poród wybierzesz pamiętaj że najważniejsze aby tobie ani maluszkowi nic się nie stało i wy jesteście tu priorytetem a jaki rodzaj porodu czy to SN czy cc to nie ma znaczenia ![]()
Jaka różnica między ciążami?
Dziewczyny, a ile czasu po CC zaszłyście w ciążę?
Mi ginekolog mówił że najbezpieczniej po 2 latach i tego się będę trzymać ![]()
Mi mówił że co najmniej rok
@Michaska Ale rok po cc?
Mi po pierwszej cesarce lekarz powiedzial ze z racji dlugiego ciecia przynajmniej 2 a najlepiej 3 lata odczekac. Po drugiej cesarce również utrzymuje ze 2 lata czekamy jakbym chciała byc znowu w ciazy.
Ale to indywidualna kwestia, choc zaleca sie ten rok odczekac
Też słyszałam że co najmniej rok, ale też kwestia blizny. Znam sytuację, że kobieta po CC zaszła w kolejną ciążę 3 miesiące po porodzie. Dla mnie to naprawdę super nieodpowiedzialne
Też tak uważam. Ja też słyszałam przypadki że pół roku po porodzie dziewczyna zaszła … różnie to bywa ale ryzyko jest większe
To mnie najbardziej rozśmieszają te rolki na Instagramie albo Facebooku, zazwyczaj to są czarnoskóre dziewczyny co zwróciłam uwagę i ma naprawdę malutkie niemowlę na rękach widać że może wyszła świeżo z połogu i robią testy i ciąża
To nawet nie wiedziałam że takie rzeczy są …
Zaczlam w ciaze gdy corka miala 20 miesiecy. Czulam sie juz dobrze. Mialam zrobione podstawowe badania i podwierdzenie od ginekologa ze wszystko jest ok wiec uznalam ze nie ma co czekac ![]()
Mi rowniez lekarz mowil ze lepij rok odczekac po cc ale wiadomo kazdy przypadek jest inny. U mnie nie bylo problemow w trakcie ciazy i po cc.
U mnie wskazanie - przed terminem ze względu na ryzyko. Urodziła się piękna zdrowa na 10 punktów ![]()