Nie jest to mit. Maksymalnie 3 sa jeszcze traktowane jako bezpieczne. Pozniej ryzyko jest duzo wieksze i nie zaleca sie kolejnych cesarek. Ale wiadomo ze to tez bardzo indywidualna sprawa bo mi po pierwszej juz powiedzieli ze mam poczekac minimum 3 lata z kolejna ciaza bo ciecie bylo duzo dluzsze i ryzyko komplikacji jest duzo wieksze.
Ja też słyszałam że do 3 i potem już powinno się nie zachodzić. To jest jednak skora i mięśnie i to też ma swoją wytrzymałość i każde przecięcie to osłabia struktury.
Aaa to nawet nie wiedziałam do końca, ale jeśli z jakiś przyczyn są cc to SN też nie jest dla kobiety bezpieczny
ja mam zszywane krocze z każdym cięciem czy pęknięciem bedzie coraz to grubsza blizna
Ja leżałam na sali gdzie dziewczyna była w 6 ciąży i wszystkie rodziła cc . Co prawda lekarze jej mówili żeby lepiej się zabezpieczała bo każda ciąża to ryzyko dla niej. Ale ona mówiła że u niej hormonalna antykoncepcja nie wchodzi w grę przez jej zdrowie i używają tylko prezerwatyw.
Ja miałam nacinane i zszywane dwukrotnie i powiem szczerze przy każdym okresie blizna jest odczuwalna i czuję dyskomfort
@Mama03 to jakoś mało skuteczne te prezerwatywy
to twoj przykład kontynuowałam w jakimś wątku ze czytałam albo słyszałam właśnie o tym
@Anetteso_gmail.com też o tym pomyślałam ![]()
Ja rozwaliłam jak jeszcze myślałam że będę rodzić SN wynajęcie położnej która cały poród będzie masowała kroczę by właśnie uniknąć pęknięcia. Podobnie jest to możliwe.
U mnie drugi poród, podobnie jak pierwszy był przez cesarskie cięcie
chociaż lekarz zasugerował, że ostateczną decyzję mam podjąć sama, bo od pierwszego porodu minęło dużo czasu i można by było zdecydować się na poród siłami natury. Jednak przez zwężoną miednicę, mogłoby to być ryzykowne i nie zdecydowałam się ![]()
No to już dużo cc ja bym się bała , ja już trzeciej cc bym si obawiała . Z pierwsza blizna po cc był problem że za cienka
No szóste cięcie to naprawdę ryzykowne
często mówią, ze trzecie jest już z pewnym ryzykiem
Ja już więcej też nie będę planować dzieci a lekarz do mnie że kiedy kolejna ciąża zastanawiałam się czy mówi serio
Tak to są mity. Ja rodziłam 2 razy przez cc , 3 raz również cc , ale straciliśmy maluszka. I teraz będzie 4 cc…
Bardzo ci współczuję
trzymam kciuki oby teraz skończyło się wszystko dobrze ![]()
wyrazy współczucia, teraz napewno się uda ![]()
![]()
Wyrazy współczucia kochana
życzę aby t razem wszytstko było dobrze:blush: sciskam mocno:smiling_face_with_three_hearts:
Bardzo mi przykro ![]()
Musi być dobrze teraz. Bądź dobrej myśli.
Dziękuję Wam
też jestem dobrej myśli
wierzę , że teraz się uda ![]()
Ja też mam takie podejście
Jeśli się da to będę chciała kolejny raz rodzić naturalnie. Oczywiście nie na wszystko mamy wpływ, więc jeśli będzie CC to się nie załamię, ale raczej sama z własnej woli nie zdecydowałabym się na CC.
Najważniejsze dobre podejście
trzymam kciuki! ![]()