Cesarka przy pierwszym porodzie - jak było przy drugim dziecku?”

Nie jest to mit. Maksymalnie 3 sa jeszcze traktowane jako bezpieczne. Pozniej ryzyko jest duzo wieksze i nie zaleca sie kolejnych cesarek. Ale wiadomo ze to tez bardzo indywidualna sprawa bo mi po pierwszej juz powiedzieli ze mam poczekac minimum 3 lata z kolejna ciaza bo ciecie bylo duzo dluzsze i ryzyko komplikacji jest duzo wieksze.

1 polubienie

Ja też słyszałam że do 3 i potem już powinno się nie zachodzić. To jest jednak skora i mięśnie i to też ma swoją wytrzymałość i każde przecięcie to osłabia struktury.

1 polubienie

Aaa to nawet nie wiedziałam do końca, ale jeśli z jakiś przyczyn są cc to SN też nie jest dla kobiety bezpieczny

1 polubienie

ja mam zszywane krocze z każdym cięciem czy pęknięciem bedzie coraz to grubsza blizna

Ja leżałam na sali gdzie dziewczyna była w 6 ciąży i wszystkie rodziła cc . Co prawda lekarze jej mówili żeby lepiej się zabezpieczała bo każda ciąża to ryzyko dla niej. Ale ona mówiła że u niej hormonalna antykoncepcja nie wchodzi w grę przez jej zdrowie i używają tylko prezerwatyw.

1 polubienie

Ja miałam nacinane i zszywane dwukrotnie i powiem szczerze przy każdym okresie blizna jest odczuwalna i czuję dyskomfort

@Mama03 to jakoś mało skuteczne te prezerwatywy

2 polubienia

to twoj przykład kontynuowałam w jakimś wątku ze czytałam albo słyszałam właśnie o tym

@Anetteso_gmail.com też o tym pomyślałam :face_with_peeking_eye:

Ja rozwaliłam jak jeszcze myślałam że będę rodzić SN wynajęcie położnej która cały poród będzie masowała kroczę by właśnie uniknąć pęknięcia. Podobnie jest to możliwe.

U mnie drugi poród, podobnie jak pierwszy był przez cesarskie cięcie :wink: chociaż lekarz zasugerował, że ostateczną decyzję mam podjąć sama, bo od pierwszego porodu minęło dużo czasu i można by było zdecydować się na poród siłami natury. Jednak przez zwężoną miednicę, mogłoby to być ryzykowne i nie zdecydowałam się :wink:

1 polubienie

No to już dużo cc ja bym się bała , ja już trzeciej cc bym si obawiała . Z pierwsza blizna po cc był problem że za cienka

1 polubienie

No szóste cięcie to naprawdę ryzykowne :flushed: często mówią, ze trzecie jest już z pewnym ryzykiem

1 polubienie

Ja już więcej też nie będę planować dzieci a lekarz do mnie że kiedy kolejna ciąża zastanawiałam się czy mówi serio

1 polubienie

Tak to są mity. Ja rodziłam 2 razy przez cc , 3 raz również cc , ale straciliśmy maluszka. I teraz będzie 4 cc…

Bardzo ci współczuję :pleading_face: trzymam kciuki oby teraz skończyło się wszystko dobrze :sparkling_heart:

1 polubienie

wyrazy współczucia, teraz napewno się uda :heart_eyes::heart:

Wyrazy współczucia kochana :pensive: życzę aby t razem wszytstko było dobrze​:blush: sciskam mocno​:smiling_face_with_three_hearts:

Bardzo mi przykro :confused:
Musi być dobrze teraz. Bądź dobrej myśli.

Dziękuję Wam :heart: też jestem dobrej myśli :slight_smile: wierzę , że teraz się uda :slight_smile:

2 polubienia

Ja też mam takie podejście :blush: Jeśli się da to będę chciała kolejny raz rodzić naturalnie. Oczywiście nie na wszystko mamy wpływ, więc jeśli będzie CC to się nie załamię, ale raczej sama z własnej woli nie zdecydowałabym się na CC.

1 polubienie

Najważniejsze dobre podejście :heart: trzymam kciuki! :smiling_face_with_three_hearts: