Capri CARE

Hej, jakie macie opinie o tym mleku?
Dzieci miały zaparcia po nim?

1 polubienie

Hej nie powielamy watkow.

Nim zalozymy watek wpisujemy w lupke fraze.
Jesli jest juz taki watek to czytamy, albo jak mamy watpliwosci to piszemy komentarz i tym sposobem odswiezamy watek i znowu o tym rozmawiamy.

6 polubień

Moja jest na Capri Care i do tego daje zagęszczacz. Do Wigilii było wszystko super, a teraz jak dziecko jest pogodne i nie ma problemu, tak kupy są dramat bo ostatnio jakieś wodniste. No i kwestia na ile jest to infekcja bo coś kicha i ma problem a na ile połączenie ze skokiem rozwojowym. Bo właśnie od Wigilii jej trwa

1 polubienie

U mnie teraz sporo znajomych wybiera CapriCare i sa zadowoleni. Chyba coraz popularjiejsze sie robi.

1 minus to dostępność. W wielu miejscach jest dostępna tylko malutka pojemność 400 ml trudno znaleźć 800. Ale i tak jest lepiej niż na przykład z kendamil

Na początku było super a po 3 tyg dziecko zaczęło się „rozlewać” po zjedzeniu. Po kolejnych 2 tyg zaczęły się wymioty

A teraz na jakim mleku jest twoje maleństwo?

Na Nutramigen lgg

Jeżeli nutramigen ze względu na abmk to musisz wiedzieć że mleko kozie daje reakcje krzyżową. Też uczula dzieci z abmk. Nutramigen to mleko na receptę- nie zmieniaj go bez konsultacji z pediatrą!

1 polubienie

To prawda, stacjonarnie widzialam tylko 400

A to racja, nie widziałam stacjonarnie większych puszek.

Rozumiem że może tak łatwiej. Ale powiedzmy sobie taka mała puszka to na krótko.

Bo dokładnie, chwila moment i się skończy. Wolę większe puszki, bo przynajmniej mniej śmieci produkujemy :smiley:

1 polubienie

To też prawda !

U mnie córka jest od noworodka na Capricare a skończyła 7 mcy , nie ma żadnych uczuleń , wysypek. To jest słodkie mleko , ale jak sie jej odbije po chwili a nawet po 2 h nim to cuchnie cały dom jak dla mnie :confused: też mocno ulewala ,.wręcz hlustala i miałam dosc. Obecnie już coraz mniej ale czasem się zdarzy :frowning:

A nie myślałaś o zmianie mleka przez ulewanie?

Wiesz co mówiła pediatra o zagęszczaczu ale znów po tym mogłaby mieć zatwardzenia wiec nie dodawałam go. Mleka nie chciałam zmieniać, w szpitalu też mleka zwracała. W domu po moim też jej sie ulewało, chlustała. Wiec zmiana mleka by pewno nie pomogla. Musi z tego wyrosanac poprotu :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Hm zamówić on line chcę mleko i prawie wszędzie w aptekach 800 g nie ma :roll_eyes::roll_eyes: ciekawe. Chyba nie wycofają jak Mlek z Nestlé :roll_eyes::roll_eyes:

Weź nie strasz bo mi się kończy

Melisa.pl ma , ale stamtąd nie zamawiałam nigdy , sprzedają w trójpaku :thinking: zamawiała stad któraś z Was ?
Kupowałam w Ziko u mnie stacjonarnie , ale on line mam taniej o prawie 20 zł wiec przeniosłam sie na zakupy on line a tu zdziwienie :roll_eyes: