My przechodzilismy z mleka na mleko bo były problemy z brzuszkiem i przy tym mleku kozim było lepiej zdecydowanie ból brzucha ustal ale wysypka nie ustepowała więc tak czy siak przeszliśmy na mleko na receptę, myślę że jeśli dziecko tylko nie ma problemów brzuszkowych itp warto podać to mleko ma bardzo fajny skład i przede wszystkim nie ma w składzie olejów
Drogie mamy czy stosujecie mleko Capri Care? Mogę prosić o opinię jak wasze maluszki je tolerują?
Dostałam próbki tego mleka, może kiedyś się wypowiem w tym temacie :)
A Twoje dziecko ma jakiekolwiek problemy z brzuszkiem?
Może nie warto zmieniać mleka jak żadnych niema?
My na początku stosowaliśmy nan optipro plus i mała strasznie ulewała i to kilkakrotnie nawet jak odbiła.
Potem daliśmy bebilon advance i kupi zaczęły być twarde. Położna Doradziła Nam że mamy dodawać miarę comfort i to jest mleko przeciw ulewabiu a mała zaczęła spowrotem.
Zmieniliśmy na profutura ale to to samo co advance tylko profutura jest na zwiększenie masy dziecka.
Dajemy nadal advance i już nie ma problemu.
Wydaje mi się że problemy mogły być spowodowane tym że dawaliśmy estabion baby probiotyk?
O mleku kozim oglądałam ostatnio konferencje. Lepiej się przyswaja to mleko na pewno i jest lżejsze.
Może warto spróbować?
Ale każde dzuecko i tak inaczej reaguje na każde mleko także no myślę że nie warto porównywać takich rzeczy
My nie używaliśmy tego mleka kiedyś dostałam propozycję na Instagramie współpracy chcieli mi przysłać to mleko do testów ale ja uznałam że nie będę przeprowadzać testów na dziecku jeżeli chodzi o mleko. Tym bardziej że też podobnie jak u wydziaranej przeszliśmy przez kilka mlek modyfikowanych po czym skończyliśmy na mleku na receptę bo każde sprawiało jakieś dolegliwości u maluszka natomiast z tego co widzę gdzieś tam w sieci to mleko kozie ma póki co bardzo dobre opinie
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego mleka. Osobiście nie podawałam synowi bo karmiłam go piersią przez 2,5 roku. Jeśli musiałabym się zdecydować na mm to bardzo możliwe,że znalazłoby się na liście wśród wyborów.
u mnie zastanawiano się w szpitalu nad nim jak zgłaszałam uwagi dotyczące nutramigenu, ale co do czego postanowili pozostać na nim
Ciężko stwierdzić.
Jedne są zagęszczaczami inne normalne czyli komfort też są przeciw kolce i ulewaniu..
Nie wiem już sama od czego to zależy
My stosujemy nutramigen mleka koziego nam nie proponowano nawet, ale mam koleżankę co dawała i dziecko pić nie chcialo
Widziałam że często na vinted sprzedają bardzo tanio ale za chwilę znika no to nie dozwolony produkt
Ja na vinted nigdy nie szukałam mleka :)
Czasem są obczaj sobie i można kupić taniej :)
Dobry wieczór.
Polecam to mleko, dzieci dobrze je tolerują i dobrze przybierają na wadze.
Pozdrawiam
Na tym vinted to już chyba powoli wszystko jest. Nie spodziewałam się ze można tam mleko znaleźć...
Trzeba dobrze czaić :D ja dzisiaj kupiłam cake mleko 1000g za 35 zł. Także się opłaca
Cena super ale myłam że tam tylko ubrania są
Polecam Ci kochana zerknij sobie jeśli karmisz mm.
Skład ma bardzo dobry i z tego co widziałam jest bardzo polecane. My osobiscie postawiliśmy na Nan optipro plus, ale stwierdziliśmy, że jak nie będzie go tolerować to kupimy właśnie capri care - gdyby był bardziej dostępny pewnie jego od razu byśmy kupili
Super skład, córeczka miała 13 miesięcy jak chciała ja przezucic na to mleczko
niestety nie chciała pic :(
Jest polecane przez wiele osób. Ale osobiście go nigdy nie stosowałam także nie jestem w stanie wypowiedzieć się na jego temat.
Może warto napisać do firmy i zapytać?