Sugeruję się wkładką w cm i to najlepsze co może być zawsze trafiony rozmiar odpowiednio.
Dokładnie bardzo często mam taką sytuację z butami od nich przy nałożeniu spoko po godzinnym noszeniu płaczę z bólu
No właśnie mnie też w sklepie wydawały się ok
Ja się śmieje , że jeszcze parę miesięcy i będziemy nosili z synem ten sam rozmiar buta
syn ma 10 lat i rozmiar buta 38
Ciekawa jestem do jakiego rozmiaru dojdzie w dorosłości
Tak to jest że różne marki robią inną rozmiarówkę. Ja na przykład mam rozmiar wkładki 25cm i dla jednego producenta to rozmiar 39 a dla innego do już 40. Tak jak pisałam na początku wątku jak się zna rozmiar wkładki to można kupić w większości przypadków odpowiednie buty. No chyba że mają jakąś inną cechę zmienioną np są wąskie albo za szerokie w stopie
O to musieli znowu zmienić, bo ja miałam na wszystkie sklepy.
Ostatnio też jak kupowałam kartę podarunkową to oni tylko mieli takie do swoich sieci nie poszczególnych sklepów więc nie wiem czy mają w takim razie oddzielne na reklamacje
Wiesz problem zaczyna być jak masz wkładkę ponad 26. Czyli realny rozmiar 41 a później przeglądasz oferty i widzisz rozmiar 41 patrzysz wkładka 25,8 i na tym etapie jest zatrzymana rozmiarówka ![]()
![]()
![]()
Aaa to faktycznie. O tym nie pomyślałam
Oj a ja dopiero jak się napale że widzę dostępny rozmiar 43, a w tabeli zamiast standardowo 28cm wkładka ma pomiędzy 27-28 ![]()
Tylko komu też się chce ze sklepem użerać i toczyć spór o ta kartę… w większości to długa szarpanina, na którą mi przynajmniej szkoda czasu
Ja osobiście współczuję dziewczynom z jeszcze większą nogą uważam że te 41 już jest naprawdę problematyczne. Tym bardziej że większość damski rozmiarówki kończy się na tym rozmiarze. Myślałam że okej spróbuję kupić buty na dziale męskim tamten rozmiar to jest norma No to one są o wiele szersze
Dokładnie tak, to też napisałam
Ktoś kto się uprze będzie walczył, ale reszta zrezygnuje bo to szkoda i nerwów i czasu ![]()
Tak albo 25.5 i tyle więcej nie ma. To jest tragedia a jak ma się jeszcze wąska stopę tak jak ja to zakup szpilek graniczy z cudem.
Ja akurat nie lubię szpilek więc tutaj problemu nie stanowi, Ale fajne dobre zimowe buty zwłaszcza taką pogodę jak jest teraz to jest ciężki orzech do zgryzienia. Albo wygodne buty sportowe
Skechers mają bardzo dużą rozmiarówke ja od nich noszę 39 albo max 40 zależy jaki model, I są nawet na szeroką nogę. Są wygodne i nie najgorsze wyglądowo. Ale wiesz co ja robię. Jeżeli chce jakieś klasyczne czarne albo białe to kupuję męskie ![]()
![]()
serio 41 męskie i są akurat na mnie . No patrz np takie kto to wie czego w męskie czy damskie ![]()
@Kargaw Trzeba sobie jakoś radzić ![]()
![]()
No potrzeba matką wynalazków ![]()
![]()
chociaż Calvin Klein ma też duża rozmiarówke bo od nich mam normalnie adidasy 40 i da idealne nie za duże nie za małe. Z innych firm jest już tyle unisexow że można spokojnie coś wybrać
nie kupuje nigdy stacjonarnie…
mam cos takigo ze nie znosze łazić po sklepach, galeriach itp… denerwuje mnie to i nic znaleźć nie moge. wszystko zalatwiam przez internet. czy to wlasnie buty, czy zakupy z apteki… typu mleko dla małego, pampersy z allego, słoiczki z rossmana i tylko spożywcze kupuje stacjonarnie w małym osiedlowym sklepie
czasem trzeba odesłać ale czasem tak jak cos na pilnie potrzebuje to boiore 2 rozmairy a jeden zwracam
zwroty zazwyczaj darmowe wiec nie ma z tym klopotu ![]()
Matko myślałam że tylko ja jestem inna bo non stop paczki mi do domu przychodzą ![]()
![]()
też tak robię nawet chemię do domu kupuję na allegro. W zasadzie wszystko co się da kupuję on-line
Ja też tak robię. Tylko że spożywką nie bo wolę połazić i sobie wybrać co chce