Butelki - przepływ / rozmiar smoczków butelek Medical+

U nas Canpola się nie sprawdzają bo się strasznie zapada ten smoczek i ogolnie odradzam.. Najlepsze z Lovi. Mamy u córki i synek teraz też z nich piję 

A może tam jest źle dociśnięty albo ta dziurka przypchana w smoczku?

U nas raz się zapadł ale jak byl pierwszy raz w użytku nie wiem właśnie czemu, ale potem już się to nie powtórzyło 

Aniska No właśnie u nas zdarzało się to za każdym razem (mały ma dość silny odruch ssania) obejmował cały smoczek ustami, normalnie całego zasysał :D No i musieliśmy zmienić.. 

Córką od urodzenia korzysta z Lovi więc może to i wina synka ze tak łapczywie je :D

Zgadzam się canpol ma ten problem ,ze syn czasem zasysał smoczek do środka, ale od jakiegoś czasu problemu nie ma. Ja podejrzewam, że on też mocno zasysał 

teraz butelki canpolu można spotkać w carrefour

A może za wolno jednak z nich lecialo ? Skoro maja wolniejszy przepływ?

Z tym przepływem to wydaje mi się jednak ze Lovi ma wolniejszy bo mały jak pił z butli Canpola wypijał całą porcję a teraz z Lovi zawsze zostawia coś w butelce

No to kazdy ma inną opinie ;) hehe

Ja sugerowałam się opiniami dzoewczyn szukając wolniejszych przepływów o właśnie canpol wydaje mi się takim skoczkiem ;) bo mniej mleka ucieka bokiem a i butelka jest długo oprozniana;)

Mama Wiktorii, no właśnie, jak zostawiał coś w butelce, to znaczy że zamiast mleka nałykał się za dużo powietrza, tak szybko leciało mleko i dziecko nie nadążało go wypijać. Lovi ma zdecydowanie szybszy przepływ, wystarczy porównać choćby dziurki w smoczku.

Aniska, dokładnie, im szybciej butelka jest opróżniana, tym szybszy przepływ :)

Fajerka a ja myślałam że skoro mniej wypija to znaczy że się męczy bo za wolno leci, a tu na odwrót ;D No zobaczymy jak będzie później narazie stosujemy lovi bo ten smoczek lepiej chwyta i mu się nie zapada. Może jak troszkę podrośnie to będzie mu odpowiednio leciało z tego smoczka

Moja cały czas pola z lovi w sumie z canpolu też bo mamy 2 buteleczki ale smoczki z lovi. Zawsze piła 150 ml mleczka teraz coś już tych końcówek nie chce pić i wypije około 120 ml. Nie wiem co tu się dzieje ake ważne że jest najedzona 

Monia, myślę, że dziecko sobie krzywdy zrobić nie da, jeśli chodzi o jedzenie i na pewno je tyle, ile potrzebuje :)

Monia a ile córeczka ma, bo pamiętam że jak moja córka miała prawie 4 miesiące to też zaczęła zostawiać końcówki i okazało się że dziurka w smoczku była za mała juz i musieliśmy dać większy 

U nas ko Hana już 8 miesięcy. Czas tak szybko leci że aż jestem w szoku 

Ojej to już duża dziewczynka i wypija tylko 150 ml? To moje dzieci to jakieś glodomorki bo córką w wieku 8 miesięcy wypijała już 210 ml 🙈 :D

Synek 2 miesiące wypija 150 ml :D ja nie wiem czym to idzie.. Ale ważne że chodzi najedzona :p

Ale to jeszcze zależy, ile razy dziennie wypija to mleczko, bo jak się zliczy w ciągu doby, to może się okazać, że to dziecko, co mniej wypija na jedną porcję a częściej, w sumie zjada więcej w ciągu doby od tego, które wciąga więcej na jedną porcję, a rzadziej :)

Mój dostaje 4x180-200 ml i albo zjada wszystko, albo trochę zostaje, albo trzeba dorabiać :) Ostatnio idzie trochę mniej, bo dolne jedynki się w końcu przebijają. Ma niecałe 8 miesięcy.

Moja co 3 godziny jak w zegarku piła po 210 ml a synek tak samo 2 lub 3 godziny odstępu między karmieniami z tym że przesypia całą noc budzi się dopiero po 7 

Ło matko, no to faktycznie lubiła sobie pojeść :D

150ml 2 miesiace ?

Hmmm to faktycznie sporo, ale grunt ze sie najada;)

Fajerka No i do tej pory zostało, 17 miesięcy i budzi się w nocy tylko dodaje do mleka kaszkę bo takto budziła się po 3 razy a teraz 1 raz. 

Aniska dokładnie, i jeden plus tego że od 22 do 8 rano nie budzi się wcale na mleczko