To mozna normalnie się wyspać;)
Loo to stop Ci piła. Mój pół roku i pije po 130ml w nocy co 3h w dzień 100ml
wiecie jak tak was czytałam z tym jedzieniem to wczoraj zwiekszyłam normalnie porcje w butelce;) ale w nocy to sporo jednak musiałam wylać tego mleka bo wypiła raptem 30ml wiec chyba tylko pić jej sie chciało albo w ciągu dnia sie najadła wiecej;)
No ja wam powiem szczerze że w szoku jestem teraz zaczynam się martwić czy za dużo moje dzieci nie jedzą :D nie no myślałam że mając 2 maluchów w domu to wcale nie będę już w nocy spać ale los się zlitowal i zaczynam w końcu żyć :D
Moja je w dzień co 3h po 130mln a w nocy przesypia od 8 wieczorem do 7 rano:P
Mój ma 3 msc.je co trzy godziny po 120ml, na noc daje mu po myciu 150ml i śpi mi z 6h ciągiem. Czasami jest tak, że zostawia mi 10ml lub 20ml w jakiejś butli, a czasami cały dzień ładnie je. Wagę ma dobrą, więc jak ma drzemkę lub się nie upomina to staram się przeciągać ten czas między karmieniami.
Mój też ostatnio zaczął zostawiać coś w butelce po 20 ml minimum i strasznie się zloscil przy jedzeniu, musiałam zmienić smoczek na ten 3+ i je o niebo lepiej
Moja też od urodzenia dyzo jadła aż była już wysoko na skali ale teraz się raczej wszystko unormowało.
Też się zamartwiałam czasem nie ma powodu po prostu
idziemka poważnie !!! tyle Ci śpi ciągiem łoo matko ja to mam 4 karmienia co 3h nie ma bata lub co 2 ;/
jeju zazdroszczę :D już nie mówię, że się budzi nie tylko na mleko więc wstaję do niego częściej
Monia my dziś byliśmy z małym na szczepieniu i pani pediatra powiedziała że duuzy chłopak i zaraz wypytywała co jak i ile je. Ale w skalę się mieści także narazie się tym nie martwię, widocznie tyle potrzebuje
U nas dziś wizyta mala vos nie chce tego nowego mleka wczoraj ja ważyłam i mało przybiera zobaczymy co dziś pediatra na to
Maziulek właśnie pytałam się Pani Doktor czy ją budzić jak sama się nie wybudza to powiedziała, że widocznie nie potrzebuje jedzenia w nocy i żeby nie wybudzać:p
Też się cieszę i mam nadzieję, że jej się nie zmieni, bo ja lubię niestety spać:D
idziemka no jasne jak dziecko nie potrzebuje mleka to śpi :) najwidoczniej w dzień się odpowiednio naje :) szczerze marzę o takim dniu kiedy wstanę do niego tylko 2 razy :D ja mam takie marzenia póki co :P no Twoja córcia już duża, więc spokojnie nie trzeba wybudzać w sumie tylko to jest konieczne jak dziecko mało przybiera. Mi kazano przy córce co 2.5h w nocy wybudzać i karmić bo był z tym problem. Ten co 2.5- 3 sam się budzi, ale w dzień je mniej ,a ona w dzień sporo wisiała na piersi
Anita ciekawe czemu mało przybiera może dla niej jednak mleko mamy lepszy niż mm bo Ty karmisz i tak i tak z tego co kojarzę . Może Ci lekarz zaproponuje jakieś inne mleko skoro jej nie smakuje. Mój do nutramigenu nie mógł sie przekonać, teraz z Bebilonu bez problemów pije
Maziulek jak dobrze pójdzie to w poniedziałek mamy szczepienie, więc pewnie ją zwazy, i zobaczę czy jest okey... mam nadzieję, że tak ale pewnie nie waży jakoś mega dużo, myslę, że około 6 kg.
idziemka my we wtorek będziemy szczepić jak katar minie. też jestem ciekawa ile waży ,ale w domu go ważę na mojej wadze więc mniej więcej wiem ile waży
Moja teraz to Wogole się nie budzi na jedzenie w nocy tylko rano je zależy czasem o 7 a czasem to nawet o 9. Prześpi cała noc ake na już 8 miesięcy ponad ale dalej jest tłuściutka i na rączki jak ludek z Michelin :D kocha jedzonko
Powiedzcie mi czy waszym zdaniem 7 kg na 3 miesięczne dziecko to nie za dużo?
Mama Wiktorii, no pewnie mały znajduje się wysoko na siatce centylowej. Siatki możesz sobie znaleźć w necie, a może nawet masz w książeczce zdrowia. Dopóki dziecko się mieści pomiędzy 3 a 97 centylem i idzie swoim kanałem, tzn. jest cały czas mniej więcej na tym samym centylu, to nie masz się co martwić. Dziecko je tyle ile potrzebuje:)
MamaWiktori Fajerka ma rację, zobacz te siatki, jak się miesci to nie ma co się doszukiwać problemu:)
tyllko musisz uważać bo sa dla chłopców i dla dziewczynek;) ja kiedyś nei wiedziałam i nanosiłam parametry nie tu gdzie trzeba;d