Butelki - przepływ / rozmiar smoczków butelek Medical+

witam, czu butelki medical + , maja smoczki 6+ i 9+ ?? poki co widzialam tylko 0+. pozdrawiam

Ostatnio użyłam smoczka mini i dziecię nabawiło mi się kolki :frowning: zakupiłam większy z powiekszonymi dziurkami i jest w porządku aczkolwiek na większe powinniśmy jeszcze poczekać miesiąc. . W sumie ponad dobry miesiąc

Grabla widocznie Twoje dziecko potrzebuje już większego smoczka. Nie sugeruj się tym co pisze na opakowaniu, bo to tylko dla ogólnej informacji.

Nie sugeruje sie opakowaniem. Mialam taki skoczek na stanie to do podalam… jednak dziecię jadlo zbyt chaotycznie. Czlowiek uczy sie na błędach

Jakie butelki polecacie z najwolniejszym przepływem,mamy teraz medical lovi i mam wrażenie że te 0+ za szybko leci 

Wydaje mi się, że butelki Canpol mają trochę mniejszy przepływ, tak wynikało z moich obserwacji. 

Z tych 0+ Lovi to mój syn do tej pory pije, a zaraz kończy 7 miesięcy. Już się ładnie niedawno przyzwyczaił do 3+, a nagle po ostatnim szczepieniu mu się odwidziało i znowu wrócił do tych mniejszych.

U mnie też dzidzia pije z 0+ od Lovi  i jest od początku okej 

Mój ma prawie rok i do zeszłego tygodnia pil z tych smoków 0 bo z większym przeplywem sobie nie radził teraz pomalu dopiero zaczyna się przestawiac takze w temacie maluchow naprawdę nie zawsze można się sugerować tym co na opakowaniu bo bywa tak ze one same sobie dyktuja tempo w niektórych sprawach 

U nas syn pije z tych 3+,a ma 19 miesięcy. Jakoś po szczepieniach i ząbkowaniu bardzo ciężkim te mu odpowiadają. Może za jakiś czas spróbuję tych 6+.ale do roku czasu pił z 0+ i nie widziałam potrzeby zmieniać,bo po szczepieniach czy cięższych dniach innych nie chciał i wracaliśmy do mniejszych smoczków w butelkach. Trzeba sprawdzić jak dziecko zareaguje na dany przepływ. U nas syn dużo choruje więc może też to ma wpływ na to jaki smoczek ma w butelce,bo jak ma nosek zapchany zawsze wracam do mniejszych rozmiarów. 

U nas w nocy je spokojnie ale w dzień to chce szybko opróżnić butle do tego mimo prawidłowego podania mleko ucieka ;( 

Myslalam ze tomprzez tk ze urodzona w 37 tygodniu ale jak pisze ze u was tez tak długo na tych zerówkach to może dziurka za duża

Aniska, nie wiem jak smoczki 0+ z Canpolu, ale jak porównałam sobie te 3+ razem z Lovi, to smoczki Canpolu mają na pewno mniejszą dziurkę i bardziej miękki silikon. Więc pewnie w mniejszych smoczkach będzie to samo. A na mój gust smoczki Lovi mają dość szybki przepływ, nawet te najmniejsze.

Też myślę, że nie ma co się sugerować tym co na opakowaniu, tylko upodobaniami dziecka.

Dziewczyny, tak się właśnie zastanawiałam, czy tylko mój syn ma takie upodobania, ale widzę, że nie :) I też mnie zastanawiało kiedyś, czy nie będzie problemów z opanowaniem np. kubeczka ze słomką, ale nie ma, wodę z kubeczka ze słomką ładnie pije. Czyli wychodzi na to, że mleczko to jedno, a inne płyny to drugie :)

Aniska jest spora różnica pomiędzy butelkami z canpol, a lovi. Mój nie ogarnia tych z lovi - są dla niego za szybkie. Z canpol mają zdecydowanie wolniejszy przepływ. Mi się wydaje, że z lovi te 0+ to jak canpolowe 3+.

On ma 5 miesięcy ,a jak dam mu smoczke z lovi 3+ to się ksztusi i płacze. NIe ma szans by się napił mi z tego smoczka. Muszę zmienić w tedy na ten canpolowy 

Madzia może i masz rację ale tak nieraz bywa. 

Moja ma 7 miesięcy i zmieniam jej na 6+ ake tak stopniowo to idzie zdecydiwanie lepiej niż jak musieliśmy zmieniać na 3+.

Uzywamy od początku butelek z lovi także nie mieliśmy problemu bo córeczka była przyzwyczajona do takich władnie butelek 

Maziula a o których tych smoczkach piszesz tych wyprofilowanych czy takich jak ma lovi ?

Aniska o tych canpolowych co piszę to do butelek szerokootworowych są antykolkowe. One podobne jak LOvi są z tym , że nia mają tych wypustek na smoczku 

Ok zobacze jutro w rosmanie albo pepco ;)

W Rossman są te szerokootworowe w Pepco natomiast chyba te zwykłe widziałam,ale nie dam sobie ręki uciąć 

U nas w pepco znikły te butelki  z Lovi właśnie...

Mi chodzi o wolniejsze przepływy nawet same smoczki ;) chociaz widze ze juz lepiej sobie z tą lovi radzi jak nie znajde  w pepco to obok rossman i apteka ;)

Aniska smoczki to na pewno w którymś z tych sklepów znajdziesz:d