Ja jakiś czas temu kupilam super blender z funkcją tarki, kruszarki itp. Przydaje sie do robienia zup, sosów i papek dla dziecka. Nie zajmuje wiele miejsca a uzywam go czesto. Mysle ze lepiej kupic wielofunkcyjny sprzet niz kilka pojedynczych
MamaMalejMajki, jasne, ja też jestem za tym. Jedynymi sprzętami, które mam specjalnie dla dziecka to podgrzewacz no i laktator.
Aga myślę że wiecej sprzętów to nie potrzebne zawsze można inaczej sobie poradzić. Nawet bez podgrzewacza da się poradzić
Ja też jestem zwolenniczką wielofunkcyjnych sprzętów.
Skracają czas przygotowań dań i nie zajmują wiele miejsca.
Bez sprzętu też sobie człowiek poradzi ale jak ktoś często korzysta z takich udogodnień to czemu nie... XXI wiek :-)
Jasne że można sobie poradzić. I nie ma co kupować wszystkiego co się widzi bo leży nieużywane. Wychodzę z założenia że jak juz kupić to lepsze żeby było na lata i spełniało swoją rolę
Też jestem zdania ,że sprzęt dobry wielofunkcyjny się bardzo przydaje i skraca czas przygotowywania posilków ,a co do innych gadżetów to myślę,że większoćś stoi tylko i się kurzy a koncerny zarabiają kase...
No pewnie, my bez podgrzewacza też sobie na początku radziliśmy, ale to akurat mega ułatwienie.
To prawda ułatwiać ułatwia ale też trzeba za dobre zapłacić trochę
Aneczka I tak i nie. Ja za swój blender z Boscha dałam 400. Brat za swoj z tym samym wyposazeniem 2 tygodnie później w biedronce w promo kupił za 100. Trafił. Nie wiem jak z jakością okablowania itp. ale gwarancja i tak na 2 lata więc super.
Mój robot wielofunkcyjny ma już 10 lat i działa nadal bez zarzutu ;)
To zależy jakie. Czasem można kupić dobry sprzęt za niekoniecznie duże pieniądze. Czasem sprzęt znanej ffirmy jest dość przereklamowany.
MamaMalejMajki ja to rozumiem. Ale nie znając opini o tańszym produkcie to ciężko zdecydować się zaryzykować
Aneczka pracowalam w branzy rtv i agd i wiem jakie sa serwisy danych firm takze z Boscha jestem zadowolona
Mam kilka sprzętów, z których jestem mega zadowolona, ale i część zajmuje duzo mniejsca, a wyciagana jest raz na rok... jak np grill elektryczny - jak dla mnie porażka. Ja ostatnio zebrałam opinie od znajomych nt. robota sprzątającego, takiego co mopuje i odkurza i udało mi się kupić fajny sprzęt za 1100zł.
MamaMalejMajki jak masz sprawdzona marke i wiesz że będziesz z ich sprzętów zadowolona to rzecz jasna ze warto kupić
Dokladnie tak jest. Ale warto też patrzeć na parametry sprzętów
Tak, właśnie dokładnie to przeanalizowałam. Akurat w takim robocie liczy się pojemność zbiornika na nieczystości, czas ładowania i czas pracy. Jak dotąd to jestem z niego bardzo zadowolona. Dużo ułatwia, zwłaszcza, że mamy psa w domu.
Zwykle recenzje i oceny na internecie są przereklmowne. Zwłaszcza jeśli chodzi o rankingi danego sprzętu. Lepiej kierować się opinią znajomych.
Teraz widziałam gdzieś że można dołączyć do grona testerów sprzętu AGD przez rok przysyłają sprzęt, który potem zostaje na własność, marki Kenwood Bosch i inne
Pewnie bardzo trudno dostać się do takiego testowania, ale warto próbować.