Butelki i smoczki - jak często wymieniać

Mazia no u mnie to w szklance mam noże obiadowe a na nich wiszą butelki i smoczki ;) zazwyczaj jeden bo drugi w zasięgu małej;) 

Tez się staram chować go bo jak nie widzi go to go nie chce i nie marudzi 

ale jak ogląda zdjęcia swoje i na zdjęciu zobaczy smaczka to się zaczyna płacz i marudzenie pokazywanie na buźkę :( 

Kasia a to chyba masz starsze dziecko, ty chyba pisałas,że 1.5 roku prawda ?

No mój właśnie mój jakby jak ma smoka,a wyciągam z łóżka to mu zabieram i wkładam do łóżka lub do pojemnika przy łóżku, który jest wysoki 

U nas smoczek czasem do uspokojenia tylko to dwa wystarczają. Zasypia przy piersi 

A jak często należy wymieniać butelki? Ja mam dwie używam naprzemiennie około 2 razy na dzień ( mieszam mleko z zelazem) 

Mamaemmy według producenta co 2 miesiące

No to czas na wymianę 😊

Chyba ze widać po butelce ze czas ma zmiane to szybciej;)

Chyba szklane są dłużej terminowe ☺️
wystarczy wymienić smoczek na wiekszy 

A butelki ze względu na jakiś osad czy co?

Bardziej za mikro zarysowania bo ja np. Mam butelke canpola I az szkoda jej wyzucic bo wygląda bardzo dobrze ale już mija 2 miesiąc wiec będę ja wymieniać, ale to koze tez zależy ile tych butelek jest w użytku jak często się je uzywa ;)

Aniska dokładnie ja mam dwie, ale tylko raz dziennie dostaje z butelki , więc też one się tak nie niszczą jak ktoś np. karmi ciągle tylko butelką to pewnie są bardziej zniszczone 

Ja właśnie używam dwie na zmianę 2x dziennie 

My mamy chyba z 10 butekek i ciężko już nadarzyć czasami niektórych nie używamy kilka dni a czasami raz dzienni le zależy co jest pod ręka 

No tak, jak się używa codziennie kilka razy to na pewno jest bardziej zużyta niż taka co raz dziennie.. a myjecie w zmywarce?

10 butelek ale tyo chyba z niekapkami i innym bidonami?:P

10 butelek ze smoczkiem 

+ chyba z 6 bidonów 

tez zawsze zostawiamy u dziadków jednych drugich żeby zawsze tam była butelka i bidon 

w zmywarce nie myje bo robią się żółte już ma nauczke jak wlozylam boxa nowego 

myje płynem nuk do butelek potem wyparzam / sterylizator 

ale mój robi się mały mieszczę tylko 3 butelki … :( 

Kasia duzo tych butelek ;) az strach pomyslec ile kupilas na wyprawke ;)

Ja miałam 1 na mleko, 1 na wodę i 1 na soczek.

Jak córa podrosła to została Nam 1 na mleko i mamy bidon z dzióbkiem na dwór czy plac zabaw - z Nuk.

Sprawdza się :)

Córa lubi też ze słomką z Lovi ;)

Właśnie zaczęliśmy od 2😅 

kupilam taka z krzywym smoczkiem z chicco i z philipsa z taka zielona wkladka trochę większa butelkę 

a potem jakoś dostaliśmy od rodziny to się odkładało na później 

z twistshake dostaliśmy dużo 

i ostatnio mieliśmy okazje przetestować z lovi wlasnie te med+
jeszcze mam malutka dla malutkiej jak się urodzi i kupiłam ta sama z chicco bo super się sprawdzała przy pierwszej córce