Butelki i smoczki - jak często wymieniać

Kasia ale potrzebujesz tyle tych butelek czy chciałaś przetestować te różne? 

Ja używam dwóch tylko i wymieniam smoczki, bo one widać, że są zniszczone, ja myję płynem nuk i szczotką z gąbką i wogóle nie widać, że są porysowane butelki?? 

Idziemka u mnie bynajmniej nie widac zarysowqn ale wymieniam bo moga byc jakies mikro zarysowania w ktorych moga namnazac sie bakterie.

Co do plynu u nas plyn dzidzius poki co mega gesty i wystarcza na dlugo.

sama bym nie kupiła tyle na dzien nam starczają 3/4 i bidon żeby myc hurtowo raz dziennie

ale to zawsze babcia wpadnie to kupi moja mama w paczce ostatnio z nagli przysala te duże 330 ml z MAM i tez sa fajne :)

a teraz akurat. tak sie zlozylo ze dostaliśmy z loki i canpol do testowania z familie.pl :)

Tego akurat nigdy za wiele ;) zawsze sie przyda ;)

Ja też używam tego płynu dzidziuś ale zauważyłam, że zostaje osad na butelkach, nie wiem czy to od wody czy jakieś pozostałości mleka 

Dziewczyny, a jakie butelki polecacie na start ?:) I lepiej wybrać plastikowa czy szklana ?:)

ja polecam lovi medical + taką miałam na początek...

Tez ja teraz będę uzywac jak córka pozwoli 😂 

przy pierwszej miałam dwie plastikowe 

chicco taka małą z krzywym dziubkiem ze niby jak pierś jest 

troszke większa z avent z takim zielonym wkładem antykolkowym

Przy pierwszym synku to się namęczyłam i ze znalezieniem odpowiedniej butelki i ze znalezieniem mm które by mu smakowało. Wybór padł na butelki wąskootworowe. Jak załapał to po jakimś czasie wszystkie akceptował. 

Ważne ze coś mu podeszło 🥰🥰

Olus zależy czy chcesz karmic też piersią bo jak tak to lepiej wybrać takie kształtem zbliżone jednak do piersi. Avent i chicco takie posiada

Ja tez mialam medical na poczatek ;) super sie sprawdzala  teraz mamy  trends i tez jest swietna, u nas z butelkami nie bylo problemu bardzuej ze smoczkiem bo 0+ za szybko lecial wiec kupilismy smoczki canpola ktore tez pasowaly ;) a teraz jestesmy na 0+ lovi;)

Ja probowalam zmienić na 3+ w lovi ale mloda się zaczela krztusić i się wystraszyłam jest jednak spory przeskok ...

Też polecam te z lovi medical. Ja karmie piersią ale czasem zdarza się że muszę odciągnąć i od początku dziecko akceptuję ta butelkę 

My mamy lovi medical i też karmię piersią . Ja podaje raz dziennie podaje mleko z butelki 

A mój głodomor od razu przeszedł na 3+ jak skończyła 3 mc bo na 0+ już się męczyła... zauważyłam, że teraz też zostawia mi trochę mleka i zastanawiam się czy nie zmienić na 6+ , zakupiłam je jak przyjdą to spróbuje. 

My ich do dziś używamy a córka ma 1,5 roku

jak dla mnie najlepsze butelki na rynku 

MamaEm ja dzis zamowiłam canpola 3+ i zobacze bo te 0+ lovi juz jak by za wolne a te wasnie 3+ sie krztusi .

Przy 0+ bylo podobnie lovi jednak nieco szybciej przelatuje niz canpol.

Właśnie czytalam jak pisałyście że szybciej lecą, ale u mnie nie było takiego problemu 😉