Brzydka pogoda na urlopie - kreatywne zabawy

A jakie noce są zimne… masakra .

Oj też to znam, ale oby w weekend się poprawiło :wink:

1 polubienie

Też tak mamy, jak coś zaplanujemy, to od razu chmury na niebie. Czasem chyba pogoda po prostu lubi nam zrobić psikusa :hear_no_evil: :see_no_evil:

Zależy w jakim wieku są dzieci, ale jak są troszkę starsze, to polecam zrobić w domu karteczki z zabawami a drugi kolor z napisany , np. Gra w chińczyka a na drugiej karteczkę do wylosowania jakaś pochwała "jesteś super " itp na pewno uratuje sytuację na wyjeździe jak i w domu

Taka zabawa nie tylko zajmie dzieciaki, ale też doda im motywacji i pozytywnej energii :wink:

To prawda, pogoda często może zaskoczyć :see_no_evil:
Zawsze zabieramy ze sobą “torbę awaryjną”: oczywiście kredki, mazaki, kartki i kolorowanki; ulubione gry (nasza 3 latka uwielbia “krasnale”, memo i proste gry planszowe jak np chińczyk). Do torby zawsze wrzucam cos nowego, co zainteresuje córkę; w tym roku padło na nowy zestaw do robienia bransoletek :face_with_hand_over_mouth:

A pogoda nam nie straszna, zwykle w pogotowiu są kombinezony przeciwdeszczowe i kalosze - często po prostu biegamy po kałużach :cloud_with_rain::open_umbrella:

Skakanie w kałużach to teraz były najlepsze atrakcjeatem :rofl:

To już jest pech

Planuje się urlop nieraz pół roku wcześniej czeka się na niego tyle czasu a w tym roku takie lato :disappointed_relieved:

Tak jest szansa że będzie lepiej

Tak czasem tylko jedyne jakie daje nam w tym roku lato :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

No wlasnie tak zapowiafali ze kiepska pogoda i nigdzie zesmy nie rezerwowali i co ? I weekend 28 stopni i caly tydzien ma byc pieknie…m w ogole im sie ta pogoda nie sprawdza

Ja nie ufam teraz prognozom pogody.
Jak byliśmy na urlopie to przewidywali cały tydzień opady. A co się okazało tylko jeden dzień trochę padało. A tak to słonecznie było.

U nas zapowiadali bardzo duże upały , i rzeczywiście dziś jest straszny upał jutro ma być jeszcze cieplej . Jak nie pada to teraz nie da sie wytrzymać przez upały

W calej Polsce teraz są upały. Akurat na długi weekend.

U nas jest tak od tygodnia i codziennie cieplej. Jutro już ch tną ma być delikatne ochłodzenie

1 polubienie

Tak, chyba w całej Polsce są takie upały :slight_smile: aż człowiek nie przyzwyczajony do takiego ciepelka haha :smile:

1 polubienie

Dokładnie, my w końcu mogliśmy jechać nad morze , ale ludzi jak mrówek :see_no_evil:

2 polubienia

Ja w ciąży to ani na dwór przez cały dzień nie mogłam wyjść strasznie ten upał zniosłam . Na szczęście dla , już się ochłodziło . Zaraz lepiej :smiling_face:

Widzialam wlasnie ze na ten dlugi weekend bylo oblezenie nad morzem ale niema co sie dziwic pogoda byla piekna :wink: