adamos moje bliźniaczki mają skończone 3 miesiące, łatwo nie jest, zwłaszcza gdy chcą w tym samym momencie jeśc, ale ogólnie sama radość. starsi synkowie pomagają, czasem też broją, ale nie narzekam. Sama mam tylko brata, a teraz ja mam czwórkę dzieciaczków i fajnie, jak sobie pomyślę, że na starośc cała taka gromada będzie na święta
Ja mam dwóch chłopców, niedawno skończyły 4 mce, też zazwyczaj jednocześnie upominają się o jedzenie:) Mi pomaga starszy synek ma już 10 lat:)
U mojego taty spośród 5 sióstr jakie ma 2 z nich to bliźniaczki…ale póki co w rodzinie już się nie rodzą a myślałam że mi sie uda
Moja babcia nie donosiła bliźniąt, druga babcia miała siostry bliźniaczki, moja kuzynka urodziła bliźnięta…
Bratowa też zaszła w bliźniaczą ciążę niestety jeden zarodek gdzieś się potem zgubił mój partner ma braci bliźniaków… póki co mam jedno dziecko drugie w drodze i moje obie bratowe obecnie w pojedynczych ciążach więc może kolejne pokolenie?
Basia pewnie został wchłonięty przez drugi zarodek, bo tak się zdarza czasami i często też później takie dziecko rodzi sięz heterochromią Znam kilka takich przypadków
Mój kolega tak miał i np jeden ze znajomych mojej mamy też opowiadał o swoim przypadku
U mojej siostry tak było, mówiono że ciąża bliźniacza i po czasie okazało się ze jest jeden zarodek bo drugi się wchłonął… nie wierzyłam że coś takiego może się przytrafić a jednak ;p
U mnie w rodzinie też były bliźniaki u mojej babci ze strony mamy i kuzynki. Narazie nie trafiły się nikomu więcej bliźnięta. Chociaż powiem wam że po cichu liczyłam że może nam się uda ale cóż jeszcze jest dwójka wnucząt bez dzieci więc może im się trafi
Patrycja.Oska a dziecko siostry ma heterochromię? Bo to częste przypadki
Nienormatywna- równiez pierwsze słyszę. Sama znam przykład bliźniaczek jednojajowych z czego każda ma dzieci
W mojej rodzinie również są bliźniaki. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę. Ja jestem obecnie w ciąży, ale pojedynczej.
Moja mama mówi,że zawsze ciąże bliźniacze pojawiały się w rodzinie jako ''kolejne" dzieci. więc jest nadzieja,że przy kolejnej ciąży będzie niespodzianka
U mnie w rodzinie jakoś tak się złożyło, że bliźniaki są co drugie pokolenie, więc wcale bym się zbytnio nie zdziwiła, gdybym ja lub moje rodzeństwo miało.
W ogóle często teraz bliźniaki się rodzą. Dużo par stosuje metodę in vitro, a tu praktycznie zawsze rodzą się bliźniaki.
W mojej rodzinie i bliszej i dalszej nie było bliźniąt. Żadna kobieta nie stosowana antykoncepcji hormonalnej , ani in vitro . Rodzinne mam dużą, zobaczymy co przyniosą kolejne pokolenia.
magicznypazur nie widziałam by siostrzenica to miała
W mojej klasie w podstawówce byłam ja z siostrą (jednojajowe), siostra z bratem (dwujajowe) oraz dwóch braci (dwujajowych). A jeden z kolegów miał brata bliźniaka, ale zmarł po porodzie. Więc te 30 lat temu też sporo bliźniąt się zdarzało, teraz antykoncepcja i in vitro swoje robią.
W rodzinie były wcześniej same bliźnięta dwujajowe, ja z siostrą pierwsze jednojajowe. W rodzinie męża też są bliźnięta. My nie mamy na razie
córka brata, która urodziła się sama z ciązy bliźniaczej nie ma heterochromii (aż musiałam sprawdzić co to jest bo pierwszy raz się spotkałam z terminem )
no bo heterochromia nie jest przypadkiem, który nie zawsze się zdarza, ale często
To musi bardzo ,oryginalnie" wyglądać aż jestem ciekawa.
Faktycznie ciekawie to wyglada mialam na studiach cwiczenia z kobieta ktora miala heterochromie
Mam kolegę, w moim wieku, urodzony w tym samym dniu i jedno oko ma zielone, a drugie brązowe
I za czasów szkoły moja nauczyciela od języka niemieckiego, miała jedno oko brązowe, a drugie niebieskie z brązowymi plamkami, ale jakoś nigdy nie miałam śmiałości jej zapytać, czy jest z ciąży bliźniaczej
Tak samo ma Tim McIlrath z zespołu Rise Against, tylko, że jedno oko niebieskie, drugie brązowe, możecie spojrzeć
faktycznie ;p to niebieskie wydaje się większe przez to ;p