Ja pod koniec ciąży, gdy piersi były już fest, a produkcja mleka ruszyła na dobre bardzo ceniłam sobie biustonosze sportowe tzw topy. Nic mnie nie uwierało, nie gniotło, nie wrzynało, a piersi trzymało
Za to teraz, gdy karmię, mogłabym na rękach nosić tego kto wymyślił biustonosze dla karmiących. Mam dwa różne. Dla mnie wygodniejszy jest ten który jest bez “drutów”
W topach śmigam po domku, fakt bardzo wygodne są ![]()
Ja na chwilę obecną bardzo sobie chwalę typowo sportowe… nie uciskają, nie drażnią, pełna swoboda:)
ja używałam zwylełe do karmienia bawelniane i do karmienia z fiszbina. Fajny pomysl z tym sportowym
A ja gdzieś na alle widziałam takie go karmienia po 12 zł/ szt- one się do czegoś nadają czy to pieniążki w błoto wyrzucone?
mam chyba z 4 biustonosze do karmienia , rewelacyjna sprawa.
Nie trzeba wiele wydawać żeby takie kupić,moje też nie były drogie, a są bardzo mięciutkie, bawełniane, nie uciskają, nie skręcają się. Ale tak czy inaczej wolałam przymierzyć niż kupowac w necie na ślepo.
ja kupiłam na allegro i jest całkiem fajny tylko mimo podanych wymiarów odpowiednich dla mnie okazał się troszkę luźny. Drugi kupiłam w chińskim markecie i jak go kupowałam był dobry a teraz gdy laktacja troszkę się rozkręciła jest minimalnie za mały i mi piersi wychodzą
Ale ogólnie z obu jestem zadowolona i ich używam. Jak będę mieć chwilę pewnie jeszcze podskoczę do chińskiego i kupię trzeci, tym razem o idealnych wymiarach
Moje też kosztowały koło 10-12 zł. Co do topów jeszcze, to tak jak mówiłam na koniec ciąży były dla mnie najwygodniejsze jedyny mankament że piersi nie wyglądały tak ładnie jak w normalnych stanikach i jako że to było lato i chodziło się w cienkich koszulkach to stojące sutki ukazywały się każdemu kto spojrzał ![]()
A ja stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na stanikach w ciąży i podczas karmienia… Dobry dobór biustonosza ma znaczenie nie tylko dla estetyki biustu, ale i przebiegu laktacji. Będąc w ciąży pierwszy raz poszłam do brafiterki… i co się okazało? Zawsze myślałam, że należę do grupy kobiet ze średnim biustem (okolice 75-80 C) na co pani jak mnie zobaczyła i zmierzyła stwierdziła, że się katuję… okazało się bowiem że mam owszem obwód 75 ale miseczka E-F w zależności od fasonu. Miłe zaskoczenie, ale z tanimi stanikami koniec, bo tylko markowe sklepy oferują taką rozmiarówkę. Mimo tego nie żałuję wydanych pieniędzy. O biust trzeba dbać.
Kurcze może też skuszę się na taką wizytę po porodzie.
Aggi86 na pewno nie zaszkodzi spotkać z takim profesjonalistą, zawsze doradzi, dopomoże, dopierze odpowiedni rozmiar
myślę,ze panie z większymi biustami powinny skorzystać z takiej porady, bo takim paniom zawsze trudniej dobrać - żeby wszystko ładnie leżało i było schowane - niż paniom z mniejszym biustem ![]()
Ja jestem z tej drugiej kategorii i mam mały biust aczkolwiek teraz po porodzie jest większy
ja nigdy nie miałam problemu z doborem biustonosza a tak jak jak napisalam z małym jest chyba lepiej :-)))
ja ma 2 staniki też jestem w ciązy i chodze w nich na zmianę, polecam sklepy internetowy: http://www.brazone.pl/e-Sklep.html
i tu Pani i mówiła ze każdy stanik jest w stanie później przerobić na laktacyjny co jest super sprawą bo to jeden koszt większy ale stanik jest dobrany tak jak trzeba!
Sama wybrałam biustonosze z H&M MAMA może nie są jakieś nadzwyczajne i cena też w normie 60-70zł porostu mi odpowiadają.
Wyobrażam sobie że problemem może być duży biust i wybór powinien być tu naprawdę przemyślany czy z pomocą czyjeś. To jestem za skorzystaniem z brafiterki ![]()
Mandarynka mam tak samo z piersiami i z tego problemu większego podobnie nigdy nie było z dobraniem biustonosza.
Lepiej też mierzyć przed zakupem ( osobiście wolę nie wiedziec że ktoś to robił jakiś jest to część intymna garderoby).
Ja czekam z wyborem do porodu też właśnie myślałam kupić z H&M
Naprawdę mi pasują może nie ma tu szału koronki i te sprawy tylko bardziej wzory proste a sam biustonosz i materiał jest trwały. W ciąży kupiłem dwa po porodzie ok 3 mc jeszcze jeden. Mimo ciągłego prania, chodzenia są jak nowe.
W nocy jak ktoś nie umie spać bez stanika to nie powodują dyskomfortu przynajmniej u mnie.
Ja bardzo polecam.
Wiem że można szaleć i kupić wypasny za większe pieniądze ale to jak kto uważa ![]()
Mi się dostały jeszcze od kuzynki 4 sztuki i akurat pasują, bo ona źle dobrała i były za duże, a na mnie idealne więc fuks
Są z C&A i całkiem wygodne, ale ile kosztują to już nie wiem. W H&M nawet nie wiedziałam, że są. AmiAga im mniej ozdobne tym lepiej tak na prawdę, mają być wygodne, dobrze trzymać i nie podrażniać. No i mimo wszystko nie jestem za tym by były z drutami i sztywne (przynajmniej nie nosiłabym takich ciągle), przez te bawełniane miękkie skóra lepiej oddycha, a wietrzenie mlecznych piersi jest bardzo istotne.
Ja nie używałam biustonosza do karmienia i teraz z perspektywy czasu bardzo żałuję. Moje piersi troszkę niestety podupadłuy na jakości, ale czego nie robi się dla dzieci ![]()
ja przez całą ciążę używałam normalnych biustonoszy, teraz gdy karmię używam specjalnych do karmienia, są wygodne, delikatne, nie uwierają, cienkie, więc w nich nie jest gorąco. Jeden minus takich staników jak dla mnie to to, że nie da się w nich wyjść “do ludzi”, bo przy obcisłej bluzce przebijają sutki, co mi nie odpowiada, ale po domu są niezastąpione
Fakt, tym najpopularniejszym biustonoszom do karmienia daleko do jakiejkolwiek estetyki…
To fakt pierwszy biustonosz do karmienia kupowałam pod koniec ciąży jak zobaczyłam co mi kobieta wyciąga to się zastanawiałam czy ona daje mi biustonosz dla starszych pań ale nieee to były biustonosze do karmienia dla młodych mam ![]()
A co myślicie o tych biudtonoszach typu baby one do karmienia (cena ok 30zl) ja bym tego nie kupiła bo ani to usztywnione ani ładne hmm ale może komuś odpowiadają i sukces tkwi w ich prostocie ![]()
Jednak to nie dla mnie…