Biustonosze dla ciężarnych

A które wkładki polecacie ? Ja mam z jonsona ale nie jestem zadowolona. Są za sztywne i za małe.

Zauzanno ja urzywalam bodajrze z canpolu i nie narzekalam choc nie mam porównania BK innych nie testowalam

Ja miałam takie dwa biustonosze dla mam karmiących. Super wygodne. Tylko wiadomo trzeba dobrze dopasować rozmiar, żeby nie mjęczyć kręgosłupa. A wkładki miałam z canpola i były ok.

Do mnie jakoś nie przemawiały żadne wkładki, próbowałam Canpol, Babyono i Lovi. Wszystkie wydawały mi się za duże i dobrze nie trzymały się materiału.

Nie ma co zamawiać przez internet, bo to trzeba przymierzyć. Nie kupuj na początku ciąży, bo jeszcze Ci urosną. Lepiej po połowie, bo wtedy już tak nie rosna.
Ja kupiłam normalne, usztywniane, ale większe. No i trzeba mierzyć bo oprócz miseczek - obwód pod biustem też rośnie :wink:

Na rosnący obwód polecam przedłużki na haftki- rewelacja!

O dokładnie! Ja nawet takie przedłużki zakupiłam, ale na szczęście nie musiałam z nich korzystać bo obwód pozostał ten sam

U mnie obwód ten sam,ale wielkość sie zmieniła… nie szalałam za bardzo z kupowaniem nie wiadomo jakich staników,bo nie wiedziałam na ile jeszcze moje piersi sie zmienią… kupowałąm najzwyklejsze i nie żałuję… biust tak sie zmienia podczas ciaży i po porodzie,że musiała bym stanik zmieniać co chwilę :slight_smile: poważnie :slight_smile: tak przynajmniej było w moim przypadku… o tych przedłużkach nie słyszałam,ale dobrze wiedzieć :wink:

ja całą ciążę nosiłam zwykły stanik usztywniany tylko kupiłam rozmiar większy niż nosiłam do tej pory. Później stanik do karmienia ale strasznie go nie lubiłam. Mimo, że nie karmiłam piersią tylko odciągałam mleko, był bardzo praktyczny i wygodny ale ogólnie straszny dyskomfort w nim czułam. Potem miałam problem z pękającymi brodawkami i zakładałam usztywniany by nie razić brodawek.

ja nosilam normalny biustonosz tylko musialam czesto kupowac nowy rozmiar wiekszy. piersi mi urosly o 3 rozmiary

Najlepiej poświęcić chwilę czasu i iść do bieliźnianego sklepu i przymierzyć różne staniki i wybrać ten w którym czujesz się najlepiej. Nie polecam kupowania przez internet. Ja tak kupiłam biustonosz do karmienia i nie jestem zadowolona. Najlepiej przymierzyć. Biustonosze do karmienia kupować pod koniec ciąży jak piersi już tak nie rosną. Do karmienia polecam biustonosze Canpol, A w ciąży najlepsze są usztywniane z fiszbinami tak aby dobrze trzymał piersi.

Z kolei mi położna tłumaczyła, że najlepsze są staniki miękkie, bez fiszbin, ale oczywiście dobrze dobrane, żeby nic nie uciskało na piersi, żeby fiszbiny nie uciskały na kanaliki mleczne i nie doprowadziło to w konsekwencji do żadnych zastojów, a tym bardziej do zapalenia piersi. Aczkolwiek te “modelowe” staniki do karmienia są po prostu brzydkie, takie mało kobiece, dlatego też w czasie karmienia nosiłam usztywniane i z fiszbinami.

Nie da się ukryć , że biustonosz musi być dobrze dopasowany bo praktycznie chodzi się w nim cały czas. W ciągu dnia i w nocy. Na początku to nie ma różnicy czy to dzień czy noc bo dziecko nie rozróżnia i chce jeść, więc trzeba wstawać. Biustonosz musi wszystko dobrze trzymać, żeby było nam wygodnie i chodzić i spać i robić wszystko przy dziecku. Najlepiej kupić dwa różne i samemu sprawdzić który jest lepszy.

Fiszbiny, koronki jeśli nie sa podszyte bawełną odpadają na pewno. Tak samo staniki z twardszą miseczką. tu nic nie moze uciskać, bo zwyczajnie będą piersi boleć

Ja rowniez jestem zwolenniczka miekkich, ewentualnie gdzies “na wyjscie” mozna zalozyc z twarda miseczka…

Znalazłam dzisiaj idealny biustonosz z F&F. Bawełniany z delikatnie “wypchaną” miseczką bez fiszbin za to z porządną gumką pod biustem. Jest świetny, ładny i ślicznie zbiera biust, a przy okazji nie uciska i nie wbija się nigdzie. Cudo :slight_smile:

Ja około 6 miesiąca karmienia piersią kupiłam biustonosz z firmy Lupoline. Jestem z nich bardzo zadowolona. Najpierw to był jeden a teraz mam już 3. Polecam każdej mamusi. Bardzo dobrze trzymają piersi i nic nie ugniata.

Ja na co dzień używam miekki sportowy biustonosz z Lidia mam jeden mega wygodny i wkładam wkładki jest mi wygodniej a na wyjścia mam specjalny do karmienia

Na codzień tez mam zwykły sportowy z gatty. Jest bardzo wygodny. Wiadomo że na wyjścia i publiczne wystąpienia trzeba mieć coś lepszego , żeby piersi ładnie wyglądały .

Ja w ciąży nosiłam biustonosze do karmienia, bo były podatne i rosły razem z moimi piersiami :slight_smile: