Dziewczyny! Jak dobrze dobrać biustonosz podczas ciąży? Czy takie najzwyklejsze w ogóle się nadają? Może znacie jakieś fajne sklepy internetowe z bielizna dla przyszłych mam. Mimo, że to dopiero początek to biust mi już urósł, a dotychczasowe biustonosze zaczęły drażnić i uwierać…
annawianna - dzięki za podpowiedź
artykuł jest bdb, ale dla “zaawansowanych” czyli karmiących, a w moim przypadku to dopiero za kilka miesięcy
ale wyciągnęłam z niego już teraz kila cennych rad i tak staniczki z koronki i z wszelakimi szwami poszły w niepamięć, czyli na dno szafy póki co ![]()
Teraz na rynku jest duży wybór staników, ale wiem doskonale, że ciężko znaleźć coś dla siebie, szczególnie gdy biust jest okazały. Ja w ciąży używam stanika do karmienia firmy Alles. Ważne dla mnie było aby stanik był bawełniany, bez szwów, z fiszbinami i miał odpinane miseczki. Wiem, że stanik ten spokojnie będę mogła wykorzystać później podczas karmienia piersią. Oprócz tej firmy są też inne firmy , ale mi najwygodniej było w biustonoszach akurat firmy Alles. Najlepiej to jak przejdziesz się do sklepu z odzieżą ciążową i tam przymierzysz kilka, ponieważ Tobie może być wygodniej w innym typu stanika bądź bez fiszbin. A kupowanie przez internet dopóki nie przymierzysz i nie wybierzesz konkretnego modelu, może się okazać błędem.
Do tej pory często kupowałam własnie w sieci, ale już chyba czas zapomnieć o tym co było do tej pory… Dzięki mamula104
Aggi przy niewielkim biuście polecam staniki sportowe, ale dobrze podtrzymujące, nie takie sobie szmatki. u mnie się sprawdziły- nie uwierały nie uciskały, nie drażniły, a też miałam z tym mega problem.
Ja też polecam sportowe,chociaż też używalam zwykle tylko nie uzywajcie z push upem bo są nie wygodne najlepiej takie żeby podtrzymywaly piersi i było wygodnie.To też wszystko zależy od tego jakie są piersi duże czy mniejsze bardziej sportowe.
Ja zamówiłam przez internet biustonosze do karmienia w swoim dotychczasowym rozmiarze ale są takie miękkie w sportowym stylu i przez to nawet jak mi urosły piersi ładnie się dopasowały i cena była też bardzo korzystna ![]()
Również polecam Mama by Alles. Wygodne, a przede wszystkim bardzo bardzo ładne i kobiece. Z zakupem stanika typowo do karmienia przy następnej ciąży wstrzymam się jednak do porodu. Mnie zaskoczył fakt, że w nawale laktacyjnym aż tak urosły mi piersi i stanik, który kupiłam przed porodem okazał się za mały.
Zgadzam się z dziewczynami które wczesniej się wypowiadały ze staniki Mama by Alles. Bardzo wygodne praktyczne i efektowne jak dla mnie ci do terminu samego zakupu to ja kupilam dopiero tuz po porodzie ponieważ przez cala coaze strasznie mi urosły piersi a juz jak zaczelam mieć pokarm po porodzie to byłam w szoku ich rozmiaru tylko Moj M był zachwycony ![]()
Tak sobie myślę, że póki co zaopatrzę się w sportowe
A co do staniczków Mama by Alles to śliczne są ![]()
Ja używałam zwykłego, usztywnianego tyle że o rozmiar większego.
Ja też w czasie ciąży używałam usztywnianego tylko rozmiar większy niż normalnie. Ale po porodzie bardzo polecam biustonosz do karmienia firmy Canpol. Jest rewelacyjny, ma fajne dziurki dzięki czemu piersi mają dopływ powietrza. Zakupiłam trzy biustonosze z różnych firm ale najlepszy jest Canpol. Warto kupić pod koniec ciąży żeby mieć już do szpitala.
Kupiał sobie biustonosze rozmiar wieksze takie zwykle, a po porodzie tez nosiłam zwykle, na noc zakladalam takie sportowe m które tez fajnie podtrzymywaly wkladki laktacyjne. Jak nie załozyłam na noc wkladek to przez noc byłam mokra od piersi w dół
Najważniejsze żeby było wygodnie i nic nie uciskało na piersi
Ja też używałam biustonosza zwykłego tylko, że większego niż przed ciążą. Na moje piersi nawet nie ma specjalnych staników do karmienia, a i tak one są bardzo drogie, wieć według mnie nie ma sensu takiego kupować. Zwykły stanik też daje radę. Ja używam zwykłego podczas karmienia od 22 miesięcy i jest dobrze.
Ja ze zwykłym stanikiem miałam straszne problemy piersi mnie strasznie swedzialy i bolaly a jak tylko zakladalam ten specjalistyczny do karmienia problem znikał
Jeśli piersi są tkliwe od początku nie ma co kombinować z usztywnianymi biustonoszami. Sportowe o tyle są lepsze ze zawsze można wkladkę wyjąć i mamy rozmiar większy.mi takowy stanik posłużył nawet podczs karmienia i lepiej się spisywał niź te specjalistyczne… jeśli obawiamy się ze po wyjęciu wkładki będą odznaczać się sutki to moźna zaopatrzyć się w sylikonowe nakładki. Pamiętaj ze komfort to teraz podstawa.
Ja dorwałam biustonosz dla kobiety w ciazy…uzywałąm tez jak karmiłąm piersią i wg mnie jest super…ma wyjmowane usztywniajace poduszki i jak tylko zechcę to ten stanik może byc mięciutki
tylko niestety nosze go duzo i juz mi się on niszczy ![]()
Szczerze polecam bieliznę ciążową firmy Cariwell. Firma posiada sprzedaż internetową. Super wykonanie i trwałość. Komfort noszenia jest bardzo ważny w ciąży.
W trakcie ciąży nosiłam zwykłe biustonosze tylko większy rozmiar bo piersi mi się powiększyły
po porodzie nosiłam już albo sportowe biustonosze albo specjalne dla kobiet karmiących piersią- bardzo wygodne i praktyczne
na allegro jest duży wybór więc można się tam rozejrzeć albo w sklepach dla kobiet ciężarnych
Warto pamiętać też o wkładkach laktacyjnych ![]()