O, dziękuję ze to napisalas
bo w szpitalu nie powiedzieli nam jednoznacznie ze to zrobimy na nfz wiec troche sie balismy czy to bedzie wskazanie
Wydaje mi się ,że nie powinno być problemu ,jednak wiadomo nie jestem lekarzem i może być różnie, daj znać czy się udało ![]()
Oo dobrze wiedzieć, mój chłopak ma też te bezdechy cały czas i nie wiem gdzie z tym iść najlepiej
A tą maskę już będzie musiał cały czas ubierać ?
Najlepiej to isc do lekarza rodzinnego i on wystawi skiegowanie dalej.
Tak, poki nie wytna mu mugdalkow ( choc to tez nie daje gwaracji ze bezdechy sie skoncza)
Jest jeszcze plastyka podniebienia ale nie jest to refundowane na nfz i rowniez nie daje pewnosci ze poprawi to stan bezdechów.
Zalecono yez mu schudnac kilka kg i przestać palic
To ja widzę efekty po tym jak mój je mniej słodyczy… a Twój przestał palić? Wziął to do siebie ?
Narazie mocno ograniczyl, on nie pali zwyklych papierosow wiec ciezko nawet powiedziec ile teraz pali, ale zdecydowanie mniej niz wcześniej. Ale to juz od jakiegos czasu ograniczyl, jeszcze przed szpitalem.
Laryngolog ale dobry laryngolog poprowadzi wszystko i wystawi skierowanie ![]()
U nas to jedynie prywatnie, a jak prywatnie to ze wszystkim duże koszta… bo na NFZ to ja nie wiem czy się doczekamy
No w Warszawie tez duze kolejki, na laryngologa aktualnie ok 2 miesiecy
No to krótko… u nas pół roku
To tez zalezy gdzie, bo ja mieszkam w Warszawie ale 2 miesiace sie czeka do laryngologa pod Warszawa np w Piastowie. Wiec wolimy dojechac i miec wczesniej wizyte .
A to nie wiem jak u nas to wygląda gdzieś dalej
Mozna to sprawdzic na stronie Świat Przychodni
i zadzwonic tam gdzie najmniejsza kolejka
Ooo dziękuję bardzo! Nie wiedziałam, że można tak sprawdzić ![]()
Bez tej strony bysmy nie zyli, bo najblizej nas czeka sie 300dni ![]()
![]()
![]()
![]()
To jest straszne ![]()
My mamy u meA w firmie wykupiony pakiet medyczny Lux med i to nam tak ratuje d*PE za przeproszeniem ,że szok ! Do laryngologa z dzieckiem kolejna ok pół roku a z pakietu dwa dni ![]()
o tak jest za każdym razem jak szukamy lekarza na NFZ to i tak kończy się na prywatnych ale z pakietu ![]()
![]()
Teraz czekamy z synem na usunięcie wszystkich trzech migdałów i termin na NFZ najszybszy w Bydgoszczy ok roku we Wrocławiu 2032 ![]()
![]()
Szok … co to za data… i weź tu pamiętaj o tym
To samo mam teraz z młodszym na pilnie mieliśmy do gastroenterologa bo dostał zapaści od refluksu termin na pilne maj 2026
a to był listopad 2024 ![]()