Bezdech u dorosłego

To nieźle , a prywatnie to odrazu :confused:

Nawet w ten sam dzień ! Jedna wizyta 360 zł a wizyty raz na dwa tygodnie

Tragedia… chore to jest że prywatnie zawsze miejsce się znajdzie…

Niestety to kwestia kontraktów przychodni i szpitali z NFZ. Mój mąż pracował w takiej jednostce prywatnej z kontraktem NFZ to mi tłumaczył przy okazji ostatnich problemów służby zdrowia że on na rehabilitację miał z NFZ x kasy na kontrakcie, każdy zabieg jest jakiś tam wyceniany i tak na prawdę jakby robić tylko to co kontakt dawał to może do połowy roku by im starczyło. Bardzo często mieli nad wykonania i mówił że nawet jeśli tylko za połowę NFZ im zwracał to i tak to się opłacało. Niemniej jednak na ten kontrakt bardzo często do niego chodzili seniorzy, często uprzywilejowani, często tacy co jedna rehabilitację kończyli druga zaczynali od razu, niby zabiegi na jedno mieli a skarżyli się na coś zupełnie innego i tak te miejsca szły…
Te ta spirale nakręca system, bo jak coś ci się dzieje to samemu nie wykonasz USG czy RTG niby okej rozumiem że całe i wgl ale zanim się dostanę do lekarza by mi dał skierowanie potem na kolejną wizytę by ocenił i przepisał coś to można wyzdrowieć przy okazji :upside_down_face: