Basen a ciąża

Paula pewnie to bardzo dobry pomysł chodzić z dzieckiem na basen ;) daj znać jak wasza pierwsza wizyta ;)

Z pewnością to dobra obcja dla ciebie i córeczki, może się spodoba i będziesz miała pływaczkę w domu :)  moja córeczka tak uwielbia wodę ale niestety w okolicy nie ma fajnego basenu, wszystkie takie głębokie i z dużą ilością chloru 

Paula jak nie masz skłonność do infekcji to może wybierz się już dziecko szybciej się oswoić z wodą i będzie mu później łatwiej sama bym chodziła lekarz jednak nie zaleca mi basenu niestety 

Paula ;) troche przewrażliwiona;) myśle ze kazda z nas przy pierwszej ciazy była troche przewrażliwiona podobnie jak przy dziecku;) hehe

co do basenu to dobra forma relaksu i frajda dla dzieciaczków warto to rozwijać bo potem bedzie jej łatwiej z basenem jeśli bedą mieli go w  szkole

Ja chodzę z corka na basen jest świetnie ma taka frajdę 

Zazdroszczę wam dziewczyny basen super opcja można sie oderwać i zrelaksować szczególnie na pewno dobrze to działa na kręgosłup który nie ukrywam bardzo mi teraz daje w kość w drugiej ciąży 

mamalaury, poszukaj moze basenu w okolicy, mi strasznie pomogl na kregoslup

z kręgosłupem to chyba najgorzej;(  ja w ciazy tak nie narzekałam na bol kręgosłupa czy pleców za to poporodzie katastrofa;( 

Skoro się boisz infekcji na basenie to może spróbuj masażu, na mięśnie przykręgosłupowe z pewnością Ci ulży 

Właśnie w tym problem ze nie mogę korzystać z basenu że wzglądu na infekcje nawracające bakteryjne dlatego lekarz zalecił mi unikania basenu w ciąży 

Mi na ból kręgosłupa pomagały  kąpiele długie w cieplej wodzie i smarowanie amolem  

Nie, ja niestety w ciąży miałam infekcję intymne i nie mogłam korzystać 

Ogolnie basen jest dobry w ciąży, jednak trzeba pamiętać że chlor i kwas zawarty w wodzie basenowej osłabia nam mikroflorę pochwy więc warto pamiętać o probiotykach. 

Myślę że basen jest dobry dla kondycji w ciąży ale jak dla mnie na początku bo później to już męczące i ciężej mi było się poruszać z brzuszkiem. 

Myślę że basen to świetna formą aktywności dla przyszłych mam, niestety ja się boję o infekcje bo jeszcze przed ciąża za każdym razem je łapałam.. więc nie korzystam, ale poszłabym z chęcią ! 

Tak dokładnie basen to Świetna alternatywa na ruch w trakcie ciąży natomiast trzeba na to infekcje niestety uważać Jeżeli ktoś ma tendencję do łapania tak owych to naprawdę duża prawdopodobieństwo że w ciąży również złapie ale zawsze zapobiegawczym można stosować z różnego rodzaju globulku badz inne leki konsultując to wcześniej z lekarzem ginekologiem

Jeśli jest to regularne chodzenie na basen to czemu nie, można zastosować jakiś lek zapobiegawczo ale jeśli ma być to jednorazowo to myślę że można sobie odpuścić 

Amolem wolno się smarować ? Słyszałam że jednak nie do końca żeby jednak się nie wygrzewać tak samo jak nie robić gorących kąpieli ? No u mnie sprawdził by się pewnie basen bo woda działa cuda na kręgosłup ale niestety lekarz nie zaleca ze względu na infekcje pęcherza moczowego 

Ja nieestety w ciązy n ie byłam ani razu na basenie. Trochę się boje, teraz już robi się chłodno. Nie chodziłam wczesniej więc stwierdziłam że jednak sobie odpuszcze przez ten okres ciązy. spróbuję potem z maluszkiem sie wybrac :) 

Chodziłam tylko na początku pierwsze 3 miesiące na ćwiczenia w basenie później już nie nie miałam chęci i było mi coraz ciężej .