Basen a ciąża

Ja byłam w ciąży jak były wakacje więc zdarzyło się że byłam parę razy na basenie odkrytym :) 

Ja często chodziłam 

amol z tego co pisza w internecie to nie mozna sie ani smarowac ani spożywać w ciaży jak również karmiąc piersią

Nie no amol ma działanie rozgrzewające, nie powinno się go stosować w czasie ciąży 

Ja używałam i było wszystko w porządku  

A bym nie używała amolu w ciąży skoro ma działanie rozgrzewające. To samo z gorącą kąpielą nie jest zalecana w ciąży. 

No właśnie mi się też wydaje że Amol nie jest zalecany bo jednak wszelkiego rodzaju rozgrzewacze nie są zalecane i też bym się bała ryzykować mogło by to spowodować krwotok 

W amolu jest 96% etanolu, ja bym bardziej powiedziała że jakby się tym dobrze wysmarował to mógłby przejść do krwioobiegu i trafić do maleństwa 

No właśnie dlatego tak jak mi się wydawało ogólnie z uwagi na Fakt że jest to produkt wygrzewający jest nie wskazany tym bardziej ze względu na alkohol w składzie 

ja bym nie stosowała ani w ciąży ani karmiać ani przy małym dziecku;) 

Zapewne na ulotce też będzie napisane żeby nie stosować będąc w ciąży czy karmiąc piersią. Wystarczy przeczytać. Ja od jakiegoś czasu często czytam ulotki właśnie i sprawdzam terminy ważności. 

Dlatego lepiej stosować preparaty przeznaczone dla kobiet w ciąży. Najlepiej odstawić nawet kosmetyki zawierające kwasy alkohol i substancje silnie przenikające przez skórę

Dokładnie to jest jednak dłuższy czas jak jesteśmy w ciąży warto więc zainwestowac w specjalne preparaty ja mam nawet szampon dla kobiet w ciąży i płyn do higieny czy pastę do zębów bo po prostu skład jest łagodniejszy mimo wszystko :)