Basen a ciąża

W pierwszej ciąży miałam problemy z infekcjami dlatego zrezygnowałam z basenu. Obecnie jestem w drugiej ciąży, wybieram basen przydomowy, albo taki z ozonowaną wodą, raz byłam też na termach, na szczęście jest wszystko ok, ale raz w tygodniu aplikuje globulki feminelli.

Ja na czas ciąży rezygnuje z basenu że względu na infekcje, noe chcę brać antybiotyków iwlasnie mieć dolegliwości typu bolący pęcherz, jest mi to niepotrzebne 

Ja w 2 ciąży tak miałam i to ciągnęło się jeszcze po porodzie . Ciagle nawracacjece infekcje milion antybiotyków i globulek i jic jie pomagało a świąd był jie do wytrzymania , płakałam z desperacji bo nie mogłam funkcjonować normalnie…na szczęście 3 ckażą była praktycznie książkowa 

Niestety te infekcje to nic przyjemnego i łatwo się wyleczyć tego nie da więc czasem nie warto ryzykować z tym basenem albo jak się ma możliwość to rzeczywiście sobie basen rozstawić na ogrodzie :) 

Widzę że dużo dziewczyn rezygnuje z basenu że względu na możliwość infekcji. Lepiej zapobiegać niż ma się czuć ból i dyskomfort. Ale też nie jest powiedziane że każda kąpiel w basenie to od razu infekcja, przecież organizowane są zajęcia dla ciężarnych, które pomagają w różnych dolegliwościach i odciążają kręgosłup.

Te baseny gdzie są organizowane te zajęcia dla kobiet w ciąży chyba nie mają tak dużo chlor, bynajmniej tak jest w przypadku organizowania zajęć dla maluszków mają wytyczne i musi być ta woda częściej wymieniana

bałam się infekcji

W ciąży polecają aktywność fizyczną jaką jest pływanie, osobiście uwielbiam i dzieciaki też. Nie wiem dlaczego tak boicie się infekcji, przecież one powstają czasem nie wiadomo skąd, nie tylko przez basen.

Ja mimo infekcji nie rezygnowałem z basenu bo nie widzę zależności . Rezygnowałem oczywiście jak infekcja była aktualneo , ale jeśli chwilowo była wyleczona to pol Wakacji spędziłam z synem na basenie 

Kazda z nas postępuje według swojego uznania, jeśli mamy obawy przed basenem to z niego nie korzystamy 

według uznania

Jeśli nie masz żadnych infekcji i twój stan pozwala na basen to pewnie mi bardzo pomagał na ból kręgosłupa 

Ja chodziłam warto mieć jakaś aktywność w ciąży 

Mi lekarz odradził chodzenie na basen ponieważ raz miałam bakterie w moczu i powiedział że zdecydowanie będę łapać infekcje i w zasadzie nie mówi tak nie mówi nie decyzja należy do mnie ale mogę łapać infekcje 

Ja też miała infekcję na początku ciąży i wolałam nie ryzykować, to nie jest nic fajnego

Ja też akurat bałam się infekcji, ale teraz nadrabiamy zaległości:D

mi Lekarz nic nie mówił żeby zrezygnowała z basenu  a miałam kilka razy infekcje 

Są nawet zajęcia na basenie dla ciężarnych więc w samej aktywności nie ma nic złego, gorzej właśnie jak się ma skłonność do infekcji 

Przy skłonnościach do infekcji to fakt, lepiej zrezygnować z basenu. Ale jak nie ma takich tendencji to basen jest świetną opcją na relaks :) żałuję że nie chodziłam, ale u mnie właśnie był kłopot z infekcjami :/

Żałuję że nie chodziłam w ciąży na basen, nie mam skłonności do infekcji a mimo to się obawiałam. Fakt że byłam nawet trochę przewrażliwiona na punkcie ciąży. Mam plan jak córcia trochę podrośnie chodzić z nią na basen.