Ja nawet nie wiedziałam całe życie w domu mieszkam jakoś nie mogła bym się do bloku przyzwyczaić
Paula 4 pietro ale z windą chociaż?
okna to akurat mamy z jednej strony ale jakos tak mieszkanie jest rozplanowane ze można wywietrzyc i są przeciągi wiec nie ma jeszcze takiej tragedii;)
ale fakt jest ciepło wiec skończyło sie z klimą w mieszkaniu tyle ze włączamy jak jest już naprawde żar na dworze
U mnie dom jednorodzinny w oknami na wszystkie strony więc taki przeciąg można zarobić że hej ;) ale dom nie nagrzewa się tak jak mieszkanie myślę.
U nas na szczęście jest klimatyzacja :) choć przy dziecku staramy się ostrożnie jej używać. Zazwyczaj jak idę małą karmić do sypialni to włączam klimę żeby się trochę salon schłodził lub jak wychodzimy na spacer :) wczoraj było strasznie gorąco ale jakoś przetrwałyśmy w ten sposób :) jutro podobno ma być 35 stopni
Ja tez uważam ze z klimatyzacja przy dziecku trzeba ostrożnie
Nie zdecydowałam się na klimatyzację do domu ze względu na dzieci.
Obawiam się tego, obawiam się angin i innych chorób gardła np.
W rodzinie zdecydowali się na klimę w domu, oby dzieciątko nie chorowało.
u nas kupiliśmy ale odpalam jak juz w domu jest mega gorąco;( z klimą podobnie jak z wiatrakami nie trudno o przewianie;(
polecam takie male klimatyzatorki, nie sa tak szkodliwe jak duze
Wszytsko trzeba używać z głową, to nie zaszkodzi, ale ja wiem, że klima w aucie to mi wyszła czubkiem nosa już:D
My zamontowaliśmy w domu w zeszłym roku klimę. Puściliśmy w tym sezonie już parę razy żeby schłodziła a zimą by dogrzała.
Ale właśnie ja mam wrażenie, że póki co takiej tragedii jeszcze nie było. Z tym, że ja byłam w zeszłym roku w ciąży latem, to może też dlatego gorzej te upały odczuwałam i teraz wydaje mi się, że jeszcze jest ok.
No powiem Wam, że się właśnie zastanawiamy czy nie dobiliśmy syna jeszcze klimą i stąd ma ciągle nos zapchany.
Małazołza zgadzam się, też mi się wydaje, że jeszcze tak tragicznie nie bylo, ale też nowe mieszkanie i mam z obu stron okna, więc idzie zrobić przeciąg, więc może dlatego takie odczucia
idziemka;) ale jak w samochodzie bez niej znowu jak teraz w te upały to samochód kilka sekund i mega nagrzany ;(
Teraz w nowych mieszkaniach już klimatyzacja jest w standardzie. Jeszcze niedawno nie było to takie popularne ale z roku na rok coraz większe upały. W innych krajach też klimatyzatory są normalnym urządzeniem w wyposażeniu domu bo bez tego nie idzie wytrzymać.
Ważne jest żeby dbać o przegląd klimy raz w roku :)
pierwsze slysze o takich mieszkaniach :D niesadze zeby deweloper sobie ot tak pozwolil na koszt klimatyzacji w mieszkaniu dla zwyklego kowalskiego.
no chyba ze rozmawiamy o "loftach i paratamentach" po 30k+ za m2 :)
My mamy w domu klimatyzator-wentylator do którego nalewa sie wody i dale sie tez zamrożone wklady i daje rade jak na 2 pietro i nasze mieszkanko.
Wiadomo nic nie zastapi klimatyzacji, która możemy sobie ustawic na 21 stopnibi będziemy miec całkiem chłodno w domu, ake tez nie kazdego stac na takie luksusy.
Moze warto odłożyć lub założyć jesienią czy wiosna, moze akurat ceny by byly niższe niz w środku lata
monia tez to mam, wydatek w porownaniu do klimy maly, a daje rade :)
U mnie na osiedlu widzę, że prawie każdy ma klimę założoną, ale każdy zakładał sam w swoim zakresie :) a osiedle obok, które stawiał inny deweloper oferowało już klimatyzatory we wszystkich mieszkaniach tylko trzeba było zgłosić to wcześniej :) Ceny z metra wtedy były jeszcze po 5tys :)
w sumie dobry pomysł jak są takie upalne lata nie musisz mysleć o klimie o zabieranym miejscu w mieszkaniu ;) juz taki komplet mieszkanie z klimą;)
Bo najlepiej robić klimę jeszcze jak jest stan surowy mieszkania :) nie wyobrażam sobie, żeby teraz mieli mi tu kuć ściany jak wszystko ładnie zrobione i pomalowane
Niestety Klima to jest ogromny wydatek ale tak naprawdę to wydatek na lata i dla osób które mają panele słoneczne to też jest bardzo opłacalne dlatego że nie tylko latem możemy się chłodzić ale też zimą grzać