Balsam do opalania w ciąży

To ja mam rolety zewnętrzne, robię na dół i mieszkanie się nie nagrzewa :) 

oj takie rolety to jest sztos, wlasnie niedawno montowalismy sobie plisy w domu i rozmawialismy o roletach zewnetrznych z montazysta ktory sam mowil ze to jedyny sposob na zatrzymanie ciepla na zewnatrz

Super że o tym piszecie, bo ja właśnie takie zamontowałam w nowym domu, więc może nie będzie tak źle:D

W nowym domu to już chyba podstawa takie rolety zewnętrzne :) Też pewnie będziemy mieli.

Klimę nam montowali latem, w lipcu zeszłego roku jak dobrze pamiętam. 3 tysiące za agregat na ok 40 metrów ale inna firma wcześniej podała nam 6 tysięcy :O. I kucia w zasadzie nie było tylko w pokoju się wiercili aby na zewnątrz podpiąć pod agregat no a z niego znów po skosie do kuchni bo tam mamy do prądu wpiętą.

Klimatyzacja jest bardzo dobra inwestycja No ale faktycznie to jest spory koszt. Nie myślałam o tym że rolety zewnętrzne mogą powodować zatrzymanie temp...

Tak zewnętrzne rolety w upały to super sprawa. Muszę wam powiedzieć że ja mam plisy z taką warstwą odbijającą światło i też dają radę, nie nagrzewa się tak bardzo w pomieszczeniach tylko one też są sporo droższe niż zwykle plisy

Mi się podobają te rolety mega wyglądają  

my mieliśmy rolety odbijające światło i w tym pokoju było lepiej , teraz mamy takie podgumowane i też jest okej bo tak nie przepuszczają światła, ale chłodniej nie jest . 

Używam 50 filtrów , 20/30 są dla mnie za słabe 

Myślę że jak ktoś buduje nowy dom to raczej wiaze się z kosztami czasami warto zrezygnować z czegoś na poczet czegoś innego i tak mi się wydaje że jest w przypadku klimatyzacji :) 

lena mam to samo, dupy nie urywa ale w salonie nie chcielismy rolet :) daja rade

MałaZołza no właśnie nas sporo kosztowyały te rolety, ale uparłam się, bo stwierdziłam, że jak teraz tego nie zrobimy, to jak się wprowadzimy, to zawsze będzie coś innego do zrobienia i nigdy sie nie znajdzie na to funduszy.

Warto wcześniej sobie pomyśleć o takich rzeczach, niby często się nie używa tej klimatyzacji ale jednak jak już się pojawią te upały to dużo przyjemniej jest wtedy w domu. Mi klimatyzacja bardzo pomogła w czasie ciąży. Teraz z dzieckiem staram się włączać tylko jak nie ma nas akurat w salonie żeby się schłodziło a jak wchodzę z nią do salonu to wyłączam :) 

z klima to i u mnie maż mnie w sumie postawił przed faktem dokonanym;) bo mi było szkoda kasy ;) ale fakt w ciazy byłoby cieżko wytrzymać wiec to był dla niego argument nie do przebicia;)

tera zteż jak były upały to chłodzilismy pokoje klimą ale tak aby nie było drastycznej zmiany temperatur miedzy dworem a pomieszczeniami;) tak aby w kurtkach latem nie siedzieć;) 

Mazia wybór rolet też ma znaczenie;)  u nas w pokoju dużym mamy w kolorze kremowym i jest ok a u córki czerwone;) i mimo iż chroniąprzed swiatłem to ten kolor latem nie sparwdza sie;( dodatkowo nadaje wizualnie kilka kresek wyzej w pokoju tym kolorem

hmm napewno ciemne kolory lepiej chronia przed swiatlem

Ja też zawsze kupowałam ciemne rolety ale nie wiem czy one nie przyciągają jeszcze bardziej ciepła. Na pewno dużo dają jeśli pomieszczenie jest od południa dlatego że wtedy pomieszczenie w ciągu dnia bardzo się nie nagrzewa

Warto wybrac rolety takie zaciemniajace ale wcale nie musza byc ciemne bo latem jak zaslonicie to bedzie ciemno w pokojach;)

W salonie mam taki kremowe i sa ok a u corki chcialam dodatek do pokoju z czerwonym i tutaj kolor sie nie sprawdzil;/

Te rolety dzień/noc są fajne bo można ustawić jak mają przyciemnić.

jena dzien noc to koszmar moj :) okropnie mi sie nie podobaja, co wiecej w co 2 mieszkaniu na osiedlu one sa... dla mnie to cos strasznego :D

Ja mam w salonie dzień noc a w sypialni brązowe plus zasłony zaciemniające takie kawa z mlekiem.

Ale w sumie obie wersje się sprawdzają.