Balsam do opalania w ciąży

Z emolium 50 SPF jest dobry 

Hej, dziewczyny, zaraz kalendarzowe lato się zaczyna i może słońce wreszcie wyjrzy zza chmur. Jak chronić skórę przed słońcem w ciąży? Podobno u ciężarnych najlepiej stosować balsamy z filtrami mineralnymi. Czy możecie polecić jakieś kremy/balsamy z filtrami mineralnymi (minimum 30 SPF)?

Natalka ma rację emolium to świetny wybór jest to produkt bardzo łagodny i hypoalergiczny więc rewelacyjny dla kobiet w ciąży :) 

Nie polecam minimum 50 i po prostu w miarę możliwości też unikać tego słońca bo jednak jakieś duże opalanie nie jest w ciąży zalecane wiadomo że nie możemy uniknąć Go całkiem i troszkę też tego słoneczka trzeba zaczerpnąć ale wszystko z umiarem

Ja starałam się wlaneie unikać w miarę. Możliwości. Na pewno nie było takiej sytuacji ze kładłam się na leżaku i się opalałam 

Dziewczyny opalanie z głową nie jest szkodliwe i lekarze nawet zalecają wiadomo trzeba uważać żeby brzuszka nie nagrzewać poza tym warto korzystać ze słońca ale pamiętajcie nie tylko o filtrach ale i o wodzie bo często nie chce nam się pić albo jeść a w ciąży czasem trzeba na siłę 

Z firmy Cera + są dość dobre kremy z filtrem mineralnym 30 lub 50 SPF. 

Ja w ciąży raczej słoneczka unikam. Razem wybieram leżaczek w cieniu pod drzewkiem żeby odpocząć z książką i jakoś dobrym soczkiem;) tyle co chodzę po słońcu to prawie nic ale też jestem blada jak ściana tego lata ;)

Ja osobiście stosowałam krem z dużym filtrem, ale przede wszystkim unikalnym słońca ;)

Trzeba unikać słońca dość mocno.  Pamiętam bylam na mazurach i siedziałam caly czas pod parasolem wysmarowana kremem 50 aczkolwiek i tak w ktorys dzień gdzieś słoneczko mnie chwyciło dość dużo pływałam i może krem juz nie działał.

Krem Z filtrem 50 podstawa !

unikać słońca bezposrednio bo jednak tepromienia tak czy siak i tak nas dosiegną;( 

nawet siedząc w cieniu to powietrze nas opali, grunt sie nie przegrzewać i nie wylegiwacna bezpośrednim słońcu

Ja czytałam, że w ciąży jednak słońce szkodzi wiadomo chronić brzuch, ale jesteśmy podatniejsze na przebarwienia , więc słońce temu sprzyja. Widziałam przypadki gdzie ten problem był na twarzy po porodzie. Dlatego ja w ciązy ogólnie unikałam słońca, ale wiadomo można być na słońcu, ale jednak wybrać nalezy w tedy filtr UV 50 . Już nie ważne jaka marka byleby on był !

Nie ma raczej jednoznacznej odpowiedzi na to czy można czy nie można wiadomo chwilę przebywać, najważniejsze żeby brzucha nie przegrzewać to jest chyba priorytetowa sprawa 

Lepiej unikać słońca. Jesteśmy bardziej podatniejsze na przebarwienia skóry. 

Najlepiej używać krem z filtrem 50

Ja czytałam, że w  1 trymestrze należy unikać opalania bo to zaburza wchłanianie kwasu foliowego (??). Znów u mamyginekolog czytałam, że można bo dziecku nie zaszkodzi a nam pomoże w wytworzeniu witaminy D. Jednak należy obowiązkowo mieć krem z filtrem (to zawsze i bez ciąży) i nakrycie głowy.

Wylegiwanie się na plaży w ciąży nie jest dobrym pomysłem ale nie ma zakazu opalania się w ciąży. Jednak nie przebywałabym na słońcu zbyt długo, należy unikać słońca w godzinach szczytu, podstawa to również nawadnianie. Krem polecam z wysokim faktorem spf np la roche ultra spf50 bezzapachowy

Ewcia racja  ztym kremem ale taka prawda ze jak już w ciązy sie nie jest to sie pamieta o dzieciach dzidziusiu ale nie o sobie;) 

Ja kupiłam piankę małej ostatnio i sama stosuje wydaje mi się że większość produktów które mogą stosować dzieci będzie także w porządku dla kobiet w ciąży bo są to delikatne produkty:) właśnie dziewczyny nie zapominajmy o sobie wiadomo dziecko oczko w głowie ale mama też musi pomyśleć o sobie :) 

Ja w ciąży tez bym się wolała nie opalać ze względu na dzidziusia 

Też czytałam, że opalanie w ciąży nie jest zakazane ale przez hormony mogą pojawić się na skórze przebarwienia więc trzeba uważać. Ja też byłam w ciąży w czasie lata ale akurat nigdzie nie wyjeżdżaliśmy więc nie było gdzie się opalać nawet