Fajerka dokładnie pierwsze co to się sprawdza w google co to może oznaczać ale chyba nie potrzebnie bo tylko czlowiek się zmartwi :/
Jest jakaś infekcja albo była a tak ogólnie to dobre są wyniki. I tak pewnie skosultujesz się z lekarzem. U nas jak coś było to normy były przekroczone np norma była do 30 a córka miała 700. A tutaj jest tak delikatnie. Nawet ten kaszel może być oznaką takich wyników.
Dzięki dziewczyny oczywiscie skonsultujemy to z lekarzem ale tak jak mówicie pewnie jakaś infekcja, wirus i tak to wygląda
Ewelkar właśnie każda z nas czyta w tym internecie i się zamartwia, a może wcale nie jest tak źle,
daj znać co Ci lekarz powie...
Idziemka oczywiście dam znać ale najpierw chce poczekac na resztę wynikow 😄
trzymam kciuki żeby było ok ewelkar!
Również trzymam kciuki
Dziewczyny dzisiaj dostałam wyniki i wychodzi że na nic nie jest uczulony jedynie na orzecha ziemnego niskie miano :( już nie wiem skad ten kaszel
ewelka, ale dobra wiadomość jest taka, że nie jest uczulony na tego kota, bo co byś z kotem zrobiła. Nie pozostaje nic innego jak pójść z wynikami do lekarza, może trzeba diagnozować w innym kierunku, np. u pulmonologa. A dziecko cały czas kaszle, czy np. tylko w domu?
Fajerka liczyłam że wyjdzie coś z tych badań niż domyślanie się co dalej :(. Kaszel przeważnie rano , zdarza się na dworze ale rzadko
Rozumiem, że wolałabyś już wiedzieć co jest przyczyną, ale to że nie ma na nic alergii to naprawdę dobra wiadomość.
Macie dobrze nawilżone powietrze? Może to coś z powietrzem w domu, albo polecam wizytę u pulmonologa dziecięcego -jeśli kaszel się nasili lub będzie męczący.
Ewelka, właśnie coś wyszło, nie ma alergii, to dobrze, bo to nic ciekawego akurat i miałabyś dopiero problem. Jak kaszle rano, to trochę tak jakby musiał odkaszlnąć np. nadmiar śliny albo zalegającą wydzielinę z nocy (przy alergii raczej kaszlałby cały czas), więc może jest rzeczywiście jakaś lekka przewlekła infekcja.
Fajerka no mam nadzieję że tak będzie niemoge patrzęc Jak kaszle :/ a jak człowiek nie wie co jest to się tym bardziej martwi
Ja właśnie też ssie chce wybrać do lekarza bo od miesiąca ciągle kaszel i katar . W dodatku na twarzy ma czerwone plamki
Xxyyzz może bostonka ?
Ale bostonka to ma raczej ostry przebieg, a nie trwa miesiąc, no i jest wtedy wysoka gorączka.
No w sumie tak tak mi się skojarzyło przez te plamki 🤣
Kurcze teraz dookoła się słyszy o tych coraz to nowych wirusach i zachorowaniach, co rusz ktoś leży w szpitalu z dzieciakami, myślałam, że już będzie normalniej po tym covidzie , ale dalej tak nie jest,..
ja to zawsze uważałam ze grudzien i marzec to najgorsze miesiace na choroby;( wiec mam nadzieje ze zaraz ten okres infekcyjny minie, też fakt ze teraz te organizmy sa bardziej wyjałowione przez covida izolacje i kwarantanny ;(