Olus objawy nie pojawiły się od urodzenia dopiero jakieś 1.5 msc temu lekarz mówił że alergia może się objawić później niż odrazu jak się dziecko urodzi w piątek idziemy robić krew trzymajcie kciuki ❤️�
Też myślę, że ten oczyszczacz powietrza myślę, że doraźnie by pomagał, bo jednak takie Oczyszczacze powietrza to urządzenia, które, za pomocą jonów ujemnych lub pary wodnej, zbierają z pomieszczenia m.in. sierść, włosy, nieprzyjemny zapach, dym tytoniowy, kurz, bakterie, grzyby, pyłki i inne cząsteczki unoszące się w powietrzu. Może warto by pomyśleć o takim urządzeniu.
Ewelkar trzymamy kciuki by było dobrze;p
Muszę pomyśleć o tym oczyszczaczu może by pomógł 🙂 ja bardziej się stresuje tym pobieraniem u małego krwi niż jakby mi mieli pobierać 🤣
Ewelkar mojej już dwa razy pobierali i też miałam strach jak to będzie, ale one już mają swoje sposoby na takie małe brzdące:D
Ewelkar nie dziwie się my przez pierwsze 4 miesiące mielismy 4 pobrania i serce mi pęka jak sobie przypomnę... u mnie oczyszczacz sprawił ze mam mniej kurzu na meblach i to szybko zauwazylam bo mam antracytowe meble No i tak jak idzemka pisze czyści tez z wielu innych rzeczy :)
A gdzie pobierali krew małemu?
U mnie było raz z żyły i raz z paluszka.
Zależy też gdzie się pobiera krew.
Naszej dziewczynce normalnie pobrali Pani była bardzo miła i zabawiała córkę.
Ale przed nami była dziewczynka ktira skierowała do szpitala bo nie mogła sobie z nią poradzić.
Także różnie to bywa
Właśnie odebrałam wynik IgE i mamy podwyższony wynik
Ewelka, czyli jednak... Teraz pytanie czy to na pewno kot, czy coś innego.
Fajerka no właśnie :/ testów nie wykonują takim małym dzieciom więc nie wiem :( muszę wsie wybrać do alergologa jakiegoś konkretnego
No jeszcze można zrobić IgE pod konkretny alergen. To raz można zrobić, jak podejrzewasz tego kota. Ale jak się okaże, że to nie to, to już trochę lipa, bo ile można tą krew pobierać.
No właśnie chyba zrobię pakiet testów tam jest na siersc, kurz, itp szkoda że nie wiedziałam wcześniej o tym bo bym odrazu zrobiła taki pakiet ... Czy ktoś robił taki zestaw badań? Który najlepiej zestaw wybrać bo badania podobne a ceny się różnią ?
Ewelka zupełnie się nie orientuje, bo nigdy nie robiłam takich badań...
Kurcze czyli jednak jest na coś uczulony, ciekawe tylko na co...
Tak uczulony teraz musimy dojść na co podejrzewam właśnie kot albo roztocza
Dzisiaj pakiet zrobiony i czekamy na wyniki🙂
ewelka, to raczej jest pytanie do lekarza-pediatry. Te wyniki nie muszą nic oznaczać, bo to, że coś jest obniżone lub podwyższone względem zakresu referencyjnego danego laboratorium nie znaczy, że takie będzie jeśli chodzi o ogólny zakres referencyjny dla każdego parametru przyjęty dla niemowląt. Więc tu przede wszystkim lekarz, bo z internetu można za dużo wyczytać :)
Fajerka no właśnie już, się naczytałam i zmartwiłam :(
ewelka, to nie są duże odchylenia, a gdyby się działo coś poważnego, to by te wyniki inaczej wyglądały. Może to jakaś niewielka infekcja, może jest to związane z alergią, a może nic nie oznacza. Ale lekarzami nie jesteśmy. Ale taka prawda, że ja sama bym siedziała teraz w internecie i próbowała samodzielnie interpretować te wyniki :)