Jak dla mnie gbs to tylko takie smyrniecie więc nie stresuj się ![]()
Dla mnie też mgnienie oka, ale zaskoczyła mnie moja gin pobraniem wymazu z tyłu ![]()
A czemu ?
mi szybko smyrnal i nawet nie wiedziałam że i z tyłu i z przodu powiedział i juz po wszystkim haha potem zbadał itd ![]()
Moja ginekolog pobrała wymaz szybko i bezboleśnie także nie wspominam jakoś źle tego badania.
To samo u mnie nawet nie wiedziałam że już pobrał gdyby mi nie powiedział to bym zdziwila soe ![]()
generalnie cytologia przed ciążą bez problemu bezboleśnie, teraz w ciąży wziernik i badanie to jest ból … Po ostatnim to nawet plamiłam, bo doktor musiała dokładnie coś tam zbadać…
Ja się bałam cytologii i bylo straszne jak dla mnie nieprzyjemne też plamilam lekko zostałam wtedy uprzedzona że tak może być.
ja w poniedziałek będę miała pobierane GBS a powiedzcie mi ile czekałyście na wyniki badania??
U mnie równy tydzień czekałam na wynik
ja miałam pobierany w czwartek, zaś we wtorek rano były wyniki. Znaczy zalogowałam się na platformę, gdzie pobieram wyniki ![]()
Ojej Ola plamienie w ciąży po badaniu?
Zdarza się mnie ginekolog uprzedzal że jak dokładnie sprawdza się szyjke czy cos to może być plamienie.
Mi jeszcze ani razu się tak nie stało, więc nie wiem…co do GBS to badanie poszło zwinnie i szybko
za wynikami czekałąm z 3 dni chyba …a co do cytologii to od momentu współżycia chodze co roku, już się tego pilnuje i zawsze tak radzę innym…badanie chwila moment ale człowiek potem ma tą świadomośc że wszystko jest ok…na samo badanie cytologiczne nie narzekam
też jakoś sprawnie to robi mój ginekolog - mówię wam czarna ręka t czarna ręka ;)))))) moment wszystko i człowiek się nie obróci a już po ;)))))
Pozazdrościć u mnie w poradni niestety nie wykonuje tego każdy ginekolog tylko po prostu ten co jest na dyżurze więc to też może zależy na kogo się trafi
Aisa to,szkoda. Ja wolę mieć jednego ginekologa i jednego dentystę ![]()
No niestety takie głupie to ale co zrobić badanie tak to wygląda ale do ginekologa chodzę swojego jedynie to badanie u kogoś na kogo się trafi.
MAM, ja po każdej cytologii zawsze plamiłam, nie dużo ale było.
A ja miałam w sumie dwie w życiu idę na 3 w tym tygodniu jeszvze bo jeszvze po porodzie nie ogarnęłam tego tematu.
W ciąży możliwe jest plamienie nawet po usg dopochwowym no i po cytologię również. Ja nigdy nie plamiłam po badaniach ale moja kuzynka już po każdym.
Dokładnie. Plamienia w ciąży nawet po badaniu “ręcznym” mogą być. Ja ostatnio po każdej wizycie cośtam podplamiam. Przekrwienie tamtych okolic robi swoje.