Do mnie tak na 100 proxent dotarło dopiero po porodzie :D
U nas tez się zastanawiamy jak to będzie po 15 latach bycia razem i po 8 latach małżeństwa świat stanie na głowie 😂😂hihi
Dla mnie początek też był taki, że niby się wie, ale ciężko uwierzyć. A te mdłości to jedyny namacalny znak, że to prawda.
Do mnie dopiero zaczęło docierać, jak zobaczyłam małego człowieka na badaniach prenatalnych, a potem jak poczułam jego ruchy to coraz bardziej. Ale to chyba wciąż nie to samo, kiedy zobaczy się na żywo.
Nati jeśli jesteście zgranym teamem to będzie dobrze :) dziecko dużo weryfikuje w związku i nie zawsze wszytske pary dają sobie z tym radę. Nam było bardzo ciężko ale z dnia na dzień coraz lepiej.
Zgadzam się.. Dziecko bardzo dużo zmienia w związku i weryfikuje.. U mnie czasami bywało cieżko, czasami myśle sobie że bie tak yo sobie wyobrażałam ale to jwst sytuacja nowa dla obojga partnerów i oboje uczymy się nowych ról i obowiązków
Może to śmieszne ale ja mając dwójkę maluchów czasami w to nie wierzę że jestem mamą. Patrzę na nie i widząc ten cud ciężko uwierzyć że są moimi dziećmi.
Ja też dopiero chyba przywyknę jak urodzę wtedy uwierzę jak będę trzymać mojego małego szkraba na piersi, bo teraz to zupełnie tego nie odczuwam
jak się urodziła moja córeczka i leżała na piersi to nie wiedziałam co mam robić czy płakać, czy się śmiać, może dla niektórych było to dziwne ale ja nie pokazałam żadnych uczyć. Ale dziś wiem ze to mój największy skarb i bez niej nie wyobrażam sobie życia.
Mi się wydaje, że ja będę beczec ze szczęścia tak jak robi to większość mam i wtedy do mnie to dotrze, a to wszystko zapewne przez to zmęczenie
Ja juz płacze jak zz mężem rozmawiamy o dzidzi to jak będę już je mieć w objęciach to bedzie cos nie do opisania ❤
Kochana Ty jeszcze masz początki, zobaczysz jak to później jest. To Twoje pierwsze dziecko?
Tak pierwsze ☺ i mam nadzieje ze jeszcze będzie jedno 😆
Ja też bym nie chciała mieć tylko jednego źle się wychowują jedynaki, a gdy ma się np. 2 to inaczej patrzą na życie
Monia czasami życie układa inne scenariusze i czasem dobrze mieć i jedno
Badania USG oceniające stopień i prawidłowość rozwoju dziecka wykonuje się raz w każdym trymestrze :)
USG genetyczne - 11-14 tydzień
USG tzw. połówkowe - 20-22 tydzień
USG III trymestru - 28-32 tydzień
No tak ale jak można to warto mieć dwójkę czemu nie. Znam dużo jednaków nie za dobrze to wplywa na nich rozwój i późniejsze wychowanie. Nas jest 4 w domu każdy w innym wieku i chociaż jest wesoło ☺
Wiem wiem ale jeśli można mieć 2 to warto się starać :)
Monia owszem warto
Badanie prenatalne odbywają się przeważnie w 12tygodniu ciąży, by zobaczyć czy na pewno z dzieckiem wszystko jest w porządku. Dodatkowo kolejne takie szczegółowe badania powinny być powtórzone w okolicy 20tego tygodnia. badania nazywane są przez to jako POŁÓWKOWE (z racji na połowę ciąży). Czasem-ale top w skrajnych przypadkach, lekarz może 3ci raz wysłać ciebie na takie badania, jednak, to już jest w trudnych sytuacjach. Badania są nie inwazyjne, bezbolesne. Jednak na nich można zobaczyć czy dziecko nie ma wad serca, rozczepienia...czy na pewno z zewnątrz jak i wewnątrz wszystko dobrze się rozwija. 3mam kciuki :)