Baby brain w ciąży i po porodzie

Ja mam 1260 g papaję :speak_no_evil::see_no_evil:

Ja zmieniałam dziś na owoce i też mam papaję :rofl::rofl::rofl:

@magdallenka08971 jakim cudem obie macie papaje a taka rozbieżność?
Chyba to różne aplikacje? :smiley:

O tym samym pomyślałam. Przecież jesteście w innych tygodniach ciąży chyba

To mój mąż wczoraj , wysłałam go na zakupy to wyszedł tylko ze słoiczkami dla małej a ja się naprodukowałam całą listę co ma kupić

Ja mam aplikację preglife

A na drugiej mam koksa :smiley:

Aaaa czyli pewnie są różne owoce w różnych aplikacjach w różnych tygodniach

To ja mam właśnie tą drugą aplikację , pamiętam jak miałam kokosa .

Tak dokładnie i co poniedziałek się zmienia na inny

No tak, bo co tydzień maluszek jest większy

O rany ale checa z tymi aplikacjami i jakie porównania :grin::grin::grin: :slight_smile: ja nie miałam miejsca na telefonie na dodatkową apkę :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Jak nazywa sie ta 2 apka ? Nie wiedzialam , ze jest jakas inna niz preglife :sweat_smile:

Ciąża + :smiley:

1 polubienie

To później polecam dziecko+ można wpisywać ile dziecko zjadło - karmienie KP czy mieszanie czy mm, przy KP można zaznaczyć która pierś to się później nie trzeba zastanawiać, można zaznaczyć ilość zmian pampersa (czy siku czy kupa), fajnie pokazuje siatkę centylowa itd no super się sprawdza, ja tą apke poznałam jak synek miał chyba tydzień

1 polubienie

U mnie mgła mózgowa do dziś się zdarza :joy:

Tez mega fajna opcja , tylko ja wiem , ze na bank bym zapominala wszystkiego wpisywac :see_no_evil: chociaz na poczatek jak karmilam to pisalam mezowi na whatsapp o ktorej godzinie mala jadla i ktora piers . To jeszcze w szpitalu , bo ciagle ktos przychodzil i pytal to wolalam wiedziec :sweat_smile:

A to z karmieniem to pilnowałam, żeby wiedzieć która pierś dać bo ciągle zapominałam :see_no_evil: a teraz wpisuję tylko kupki i ilość wypitego mleka, po kontrolach u pediatry wpisuje też wagę żeby widzieć czy idzie zgodnie z siatką. Kiedyś zapisywałam każdą zmianę pampersa (czy siku czy kupa) ale szybko przestałam. Brakuje mi tylko w tej apce możliwości dodawania posiłków przy RD

Ja też tą aplikację używałam tej aplikacji ciążą + a teraz mam „Moje dziecko”

Wpisuje się tam
aktywność => zmiana pieluchy, sen, spacer, kąpiel
pożywienie => karmienie (prawa czy lewa pierś), butelka, posiłki stałe i odciąganie
tempo wzrostu => waga, długość i obwód głowy
zdrowie => wizyty u lekarza. szczepienia, temperatura, choroby, leki
nastrój dziecka i ważne wydarzenia :muscle:

No ja głównie zapisywałam wypróżnieni (kupki), kąpiele i karmienie piersią ale to też zdarzało mi się zapominać

I tak serio wszystko zapamiętasz żeby wpisać? Ja bym połowy nie wpisała :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

A można w niej wpisać posiłki stałe żeby czytelnie było przedstawione co dziecko dostawało przy RD? Brakuje mi takiej aplikacji która ma wszystko, dziecko+ jest super ale tej funkcji mi brakuje.
W dziecko+ pokarmy stałe wyglądają tak:

Więc totalnie nieczytelnie, dopiero jak się wklikam w dzień to mogę zobaczyć co wpisałam w „inne”.
Znalazłam aplikację bobovita wygląda to tak więc już super czytelnie ale to 2 apki zamiast jednej