Zabusia widziałam wlasnie, ze maja byc te chusty, tylko u nas w lidlu zawsze jest bitwa o jakies fajne rzeczy
zobaczymy, moze sie uda upolować. Czytałam recenzje tej chusty, kuzynka gdzies znalazła:
**** RECENZJA by Aga Sleiman ****
Chusta Lupilu Pure Collection Lidl Polska
Skład : 100% bio- bawełny
Rozmiar : 470 x 67 cm
Gramatura: około 210- 215g /m2
" Wczoraj dotarły do mnie chusty Lupilu z Lidla. Tak samo jak Wy byłam ich bardzo ciekawa. Kupiłam, no i są.
Pierwsze wrażenia:
Chusta jest taka jakiej się spodziewałam- dość cienka, ładnie dobrane kolory, starannie wykończona, średnio sztywna.
Jedyne co na pierwszy rzut oka mnie zraziło to “instrukcja“ znajdująca się na wewnętrznej stronie opakowania. Ale o tym za chwilę…
Chusta:
Lupilu Pure Collection została utkana dla Lidla przez firmę Julius Hüpeden GmbH z Hamburga.
Jest to chusta bawełniana, utkana splotem skośno-krzyżowym, dzięki któremu chusta dobrze pracuje po skosach i super trzyma. Nawet w trakcie długiego noszenia chusta świetnie współgra z ciałem dziecka, warunkiem jest jednak dobre dociągnięcie i zawiązanie chusty.
Dzięki niskiej gramaturze (210-215g/m2) perfekcyjnie nadaje się na pierwszą chustę.
Według producenta chusta nadaje się do noszenia dzieci od 3,5 do 15 kg. Ja nosząc dziecko o wadze około 11kg nie czułam się komfortowo, ale przy noworodku i lżejszym dziecku na pewno będzie wam wygodnie.
Chusty Lupilu dostępne są w dwóch kolorach szarym i beżowym. Obie chusty są w pasy, posiadają krawędzie w różnych odcieniach(w tym przypadku szarości) a także oznaczony środek, co jest bardzo pomocne podczas nauki wiązania chusty. Krawędzie są dwukrotnie podwinięte i podszyte, co zapobiega wyciąganiu się tkaniny na brzegach. Metka oznaczająca środek chusty jest moim zdaniem troszkę za duża.
Z boku na krawędzi znajdują się dwie kolejne metki na których w kilku językach z opisem składu i sposobu pielęgnacji chusty.
Chustę można prać w pralce (30°C) A także suszyć w suszarce.
Przed praniem chusta była dość sztywna, ale po praniu, suszeniu w suszarce bębnowej i wyprasowaniu sporo zyskała na miękkości.
Opakowanie i instrukcja obsługi:
Chusta owinięta jest kartonikiem, wewnątrz którego znajduje się instrukcja wiązania chusty. Niestety nie wiedziałam o tym i otwierając opakowanie uszkodziłam ją.
Instrukcja jest w postaci zdjęć, które tak naprawdę pokazują nam jak NIE POWINNO SIĘ MOTAĆ CHUSTY!
Szkoda, że firma nie skorzystała tutaj z pomocy Doradcy Chustowego.
Do chusty dołączono również dwie książeczki z opisem użytkowania chusty i zasad bezpieczeństwa. Obie książeczki zawierają tę samą treść w kilku językach.
Moim zdaniem tutaj firma dobrze się spisała.
Ogólnie chusta jest godna polecenia, świetna jakość i do tego mega cena!
Idealna np. na prezent !
Polecam ją szczególnie dla osób, które zastanawiają się nad kupnem chusty lub też dopiero zaczynają swoją przygodę z chustami. "
Dość długie, ale moze chcecie poczytać.
Mam Szumisia i nawet taki otulacz, co sie raczki chowa i to tez nic nie skutkuje. Oby sie chusta sprawdziła, nie ukrywam, ze wiąże z nią duże nadzieje.
Monika to tez miałaś nieciekawie
nie boisz sie, ze przy drugim tez Cie to dopadnie? Ja zawsze chciałam dwójkę dzieci, ale powiem Wam szczerze, ze wolałabym drugi raz urodzić, niż znowu mieć taki fatalny połóg. Moze za jakiś czas zmienię zdanie