Powiem wam że kupiłam katarek jak córeczka miała 4miesiace i też wydawało mi że ta końcówka to taka duża i twarda więc używałam końcówki od aspiratora Canpol ona była taka miękka gumowa i mój pomysł się sprawdził. Może jak ktoś ma taki problem to wypróbuje :)
Justyna wg mnie jAK dziecko niespokojne to lepiej katarkiem bo końcówka nie wchodzi do noska głęboko ze względu na swój kształt. A w tym elektronicznym trzeba jednak ją trochę wsunąć, fakt że jest miękka ale jak się dziecko poruszy to pewnie przyjemne to nie jest.
Ja mam z Canpol asprator i bym nie wymieniła na sztywna końcówkę. Za bardzo moja córeczka się wierci więc ja to by bolało
Ja mam zwykłą gruszkę ale słyszałam pozytywne opinie o katarku do odkurzacza. Sama jednak boję się go używać jakoś sobie nie wyobrażam tej siły ssania odkurzacza w takim małym nosku.
Karolina jak ktoś ma alergika w domu i często ma katar to taki właśnie do odkurzacza to zbawienie.
karolinach - gruszka jest super na początkowych etapach, gdy dziecko może mieć tzw. kozy w nosie. Takie gile, które można złapać. Ale jeśli dziecko dostanie katar z powodu choroby lub przeziębienia (będzie gęsty, wodnisty, zielono-żółty -> ogólnie mówiąc każdy, którego nie będziesz mogła złapać w palce) to gruszka nie da rady. Bo ona tylko wyciąga. Nie będzie w stanie złapać wodnego/lejącego się kataru. Wtedy sprawdza się aspirator do nosa lub katarek właśnie.
Wiem, chociaż moje siostry miały tylko gruszki i sobie chwaliły. Narazie nie mam problemu z katarem u córeczki mam nadzieję, że dlugo nie będę miała :) ale w razie czego kupię może ten katarek chociaż jakoś boję się, że może coś uszkodzić w nosku.
Karolina ja mam z Canpol. I narazie nie mam z nim problemu. Sama ustami ustalasz jak mocno ciągniesz.
https://www.aptekagemini.pl/canpol-aspirator-do-nosa-1-sztuka.html
Karolina sytuacja może nas zawsze zaskoczyć . Koleżanka dzisiaj do mnie dzwoniła jaki mam katarek i jaki kupić najlepiej bo dziecko dostało mocnego kataru więc jak masz dodatkową gotówkę to nie zwlekaj bo dziecko tylko katar meczy :) Karolina uwierz to tak strasznie brzmi też miałam obawy ale dziecku nic się w nosku nie stanie poprostu powietrze wciąga i nie jest to mocne chociaż mogłoby się wydawać . Warto przed zakropić nosek solą fizjologiczna i po żeby nie podrażniać śluzówki nosa :)
Aneczka taki odciągania ustami czy elektryczny poradzi sobie z normalnym katarem , ale jak jest mocny katar to tylko taki do odkurzacza inny sobie nie poradzi . Znajoma miała taki do ust i chwaliła sobie do momentu jak dziecko miało duży katar . Dobrze mieć jakąś alternatywę do katarka żeby codziennie nie wyciągać odkurzacza a katarka używać przy większym katarze
Pani moja miała mocny katar i jakoś sobie radziliśmy nie potrzebowaliśmy takiego do odkurzacza
W takim razie muszę kupić i schować, żeby nie biegać jak coś się wydarzy.
Karolina jak uważasz że naprawdę Ci będzie potrzeby że nienoradzisz takim zwykłym to kup do odkurzacza
Narazie mam tylko gruszkę do noska. Ale sezon przeziębień trwa więc może warto mieć coś lepszego
Karolina No jeżeli masz tylko gruszkę to zaopatrz się w jakiś aspirator albo taki ze ustami wyciągasz albo do odkurzacza
Aneczka no to super skoro taki Co pomaga. Ja uważam , że do odkurzacza jest najlepszy i nie ja jedna zwłaszcza w sytuacjach jak dziecku się dosłownie leje z nosa .
Karolina oczywiście decyzja należy do Ciebie . Ja mam doświadczenie z katarkiem i jestem bardzo zadowolona moi znajomi też
Pati zgidze się z Tobą że ten do odkurzacza wiele osób chwali ale nie każdy odważy się taki kupić. Ja na początek kupiłam taki. Żeby się nie sprawdził szukałabym dalej
Jestem tego samego zdania co Pati bez Katarka sezon na przeziębienia ciągnął się u nas w nieskończoność. Ja osobiście nie byłam w stanie wyczyścić dziecku noska tak efektywnie jak aspirator do odkurzacza. Dzięki regulacji mocy ssania mam wszystko pod kontrolą i teraz niema sytuacji że jest jakieś zapalenie oskrzeli, gardła czy zatok bo katar nie spływa do gardła dzieci same proszą o włączenie odkurzacza.
Na początku też się bałam, myślałam sobie co to za wynalazek. Okazał się być jednym z najlepszych przy małych dzieciach.
Chyba mnie przekonałyście dziewczyny i kupię katarek do odkurzacza :) skoro ma tyle pozytywnych opinii musi być dobry :)
Karolina tak ma pozytywnych wiele opinii więc jak uważasz że Ci jest potrzebny kup :) napewno będzie lżej
Kupie zapobiegawczo. Zeby być gotową na każdą sytuację i nie stresować się kiedy zacznie się katar. Chociaż wolałabym go narazie uniknąć :)