No i stało się. Mamy pierwszy katarek. Noc nie przespana. Wypróbowałam aspiratorki, te które posiadam.
Haxe za 80zl daje radę tylko przy codziennej higienie noska, przy katarku niestety się nie sprawdza.
Katarek plus przyszedl nam z pomocą. Czekal w szufladzie 9na czarną godzinę. Dzisiaj nadszedł czas, aby go wypróbować. Jest łatwy w montażu i rewelacyjnie spełnia swoje zadanie. Odciąga katarek do sucha. Łatwy w czyszczeniu i o wiele tańszy od Haxe. Jedynym minusem jest to że musimy włączyć odkurzacz a nie wszystkie dzieci tolerują ten dźwięk.
Megg też byłam ciekawa Twojej opinii , a jednak zwykły katarek do odkurzacza jest jednak nie zawodny . Pamiętam jak się zastanawiałam jak kupiłaś elektryczny w podróży na pewno lepszy itd jedyny minus katarka to wieczne wyciąganie odkurzacza no i fakt nie wszystkie dzieci lubią dźwięk odkurzacza . Są też plusy ja za każdym razem jak wyciągam to przy okazji odkurzam mieszkanie , albo jak odkurzam to sprawdzam nos syna hahah
mamameg dobrze, że odświeżasz wątek, bo sama się przymierzałam do kupna tego aspiratorka Haxe. Czyli jednak na niego nie postawię i trzeba pomyśleć nad innym.
U nas przy synku to było więcej strachu i płaczu od dźwięku odkurzacza niż od odciagania kataru dlatego kupiłam dla synka normalny z campola z tym że ja albo mąż musieliśmy ten katarek odciągnąć. Bylam zadowolona z efektu dlatego dla córki też go kupiłam moim zdaniem dobrze spełnia swoją funkcję i nie jest drogi.
Ja przy synku miałam ten zwykły fride, totalna porażka zawsze jak dziecko miało katar to my również byliśmy chorzy. Jeśli chodzi o zwykle czyszczenie noska to jest ok.
W poniedziałek zamówiłam katarek już drugi bo pierwszy się zepsuł i jest on najlepszy ze wszystkich.
Wiem że niektóre dzieci boją się dźwięku odkurzacza, ale czyszczenie noska trwa chwilę dokładnie czyści jest higieniczny zarówno dla nas rodziców jak i dzieci.
Na początku bałam się że to boli, ale wcale tak nie jest, ustawiam moc w zależności od kataru ,później nawet same sobie włączały odkurzacz jak mieli katar. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Jak odbiorę przesyłkę to zrobię zdjęcie.
A jest jeszcze jakaś alternatywa do tego odciągacza, co się podłącza do odkurzacza? Czy raczej nic tak dobrze nie odciągnie jak Katarek?
Miałam z kilka takich klasycznych które obsługuje rodzic i ten z Canpol Babies jest ok dopóki niema kataru, przeziębienia (dla maluszka jest wygodny i ma miękką końcówkę) . Inne od razu odpadają.
Ja osobiście polecam Katarek jestem z niego zadowolona, ale trzeba się samemu przekonać. Mój mąż na początku śmiał się że wymyśliłam ,jak to tak do odkurzacza. A teraz jak pękł nam ten co mieliśmy to sam przypominał mi żebym nie zapomniała o nim przy spisywaniu wyprawki.
Magiczny pazur moim zdaniem katarek jest najlepszy. Jak się okazuje mój syn lubi dźwięk odkurzacza i przy odciąganiu jest spokojny. Natomiast problem jest jesli odkurzacz musimy włączyć w nocy. Jeśli rodzeństwo chorującego śpi czujnie to odkurzacz może je obudzić, i nie wiem jak w mieszkaniach na takie nocne „odkurzanie” zapatrują się sąsiedzi.
Tej nocy też musielismy odciągać, choć katar jest już jakby mniejszy (ale gdzieś głębiej) i żeby nie obudzić starszaka wyciągnęłam właśnie ten z canpola. Udało mi sie trochę odciągnąć, wiec w kryzysowej sytuacji tez jest Ok. Jeśli miałabym stworzyć ranking to wyglądałby tak:
1 miejsce katarek
2 miejsce aspirator canpol
3 haxe
Ja używam właśnie tego z campola ;)
Dzięki dziewczyny. W takim razie zastanawiam się nad kupnem tego Katarku. Choć właśnie obawiam się, że jak w nocy będzie potrzebny, to pobudzę resztę domowników. No, ale co zrobić, jak te elektroniczne nie mają takiej mocy, jak te do odkurzacza...
Magicznypazur nie zakładaj od razu że w nocy będziesz odciągać mimo wszytko katarek najlepszy zgodzę się z dziewczynami sama używam i jest niezastąpiony . Także na prawdę nie masz się nad czym zastanawiać
pati1990 ja to już biorę każdą opcję pod uwagę, bo wiem, jak miałam przy małym... Zdarzało się odciągać katar właśnie w nocy, z tymże mieliśmy zwykły aspirator do noska. Jak Was go tyle poleca i nie ma alternatywy to też muszę kupić :) ale to przy okazji jakiś zakupów, specjalnie zamawiać nie będę. A mam jeszcze trochę rzeczy do kupienia, to aspirator może chwilowo poczekać :)
Moja córka od początku miała problemy z noskiem, ciągle coś się jej zbierało. Kupiliśmy aspirator elektyczny vitammy i muszę go serdecznie polecić. Jakoś sobie nie wyobrażam wyciągania ustami przez rurkę ani wyciągania odkurzacza o 2 w nocy.
Podczas odciagania dziecko czasem może być niespokojne a taki aspirator jest stosunkowo mały, poręczny i łatwiej można oczyścić nosek w trudnych warunkach.
Ja kupiłam taki, przedtem miałam inny model taki że nie rozkłada się tak jak ten.
JustynaSz a ten aspirator poradzi sobie z katarem?
Przyznaje że tak późno w nocy nie zdarzyło mi się włączać odkurzacza. Po tym zabiegu smarowałam pumpo vap albo aromactiv baby i zwykle nie było problemu ze spaniem, ale to też zależy od powietrza w mieszkaniu
Miałam dokładnie ten sam aspirator co JustynaSz123;) . Aspirator sprawdza się przy umiarkowanym i luźnym/wodnistym katarze. Niestety, gdy katar robi się zielony i glutowaty to ten aspirator totalnie się nie sprawdza :( Zacina, brakuje mu mocy :( Miałam 2 sztuki z tej samej firmy. Mimo, że jest mega wygodny, poręczny i cichy, to tylko przy łagodnym katarku :( Dla syna będę musiała kupić chyba katarek do odkurzacza :(
Może kupienie takiego aspiratora to też dobry pomysł na początek dla maluszka powinien wystarczyć . Nie wiem bo nie używałam, ale patrzyłam i znalazłam w smaku z Babyono dwa tryby pracy. Co myslicie ? Na co zwracać uwagę przy zakupie takiego aspiratora?
https://beta.smyk.com/p/babyono-elektroniczny-aspirator-do-nosa-i6530051?gclid=Cj0KCQjwiILsBRCGARIsAHKQWLNxX8NeXLNKdLz6WfgYSlLktPiHVj6plT2cSs_F_abtgEVIDpL8AtEaAiUwEALw_wcB
Agata - czy link jest dobry? Pojawił mi się komunikat, że nie ma takiej strony :(
Produkt jest już dzisiaj nie dostępny ale chętnie poznam Wasze uwagi na co wrzucić uwagę przy zakupie takiego urządzenia.
Znalazłam na allegro taki sam
https://allegro.pl/oferta/babyono-elektroniczny-aspirator-do-nosa-na-katarek-8384955308?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
A ja polecam z firmy katarek apirator do odkurzacza tylko trzeba pamiętać o małej mocy odkurzacza no i niestety niektóre dzieci boją się odkurzacza. U mnie sprawdzil się świetnie
Nie zamieniłabym katarka na żaden inny aspirator, moim zdaniem jest najlepszy, choć brakuje mi w nim węższej końcówki która pasowałaby do mniejszych nosków. Ale być może jego budowa jest taka, ze względu na siłę ssania. Być może końcówkę aspiratorka tylko przykłada się do noska, aby nie uszkodzić bardzo delikatnej błony śluzowej.