Antykoncepcja po urodzeniu dziecka

hehe w sumie tak Kinga sama w swoim pytaniu zawarłam odpowiedź :DDDD

No wiem, wiem, ale ja tak dla podbicia i zgrywy;d

Ee bo ja tam tylko ludzi denerwuje;)
Mam jakas jesienna chandre, nawet moja anakonda tak nie cieszy…:wink:

ojj to jak Cie twoja anakonda nie cieszy tak jak zwykle to faktycznie z Tobą źle :slight_smile: nie łam się i wracaj na ogólny :wink:

Ale jakoś kilka osób wypadło ostatnio z ogólnego…wiem,ze to rozmowa nie na temat,ale ja też tam rzadko zagladam :slight_smile: to faktycznie jakaś chandra :slight_smile:

Leila noo, to dobry wyznacznik tego czy jest zle czy bardzo zle hehe;)

mnie moja anakonda tez ostatnio nie cieszy ale już wiem czemu :stuck_out_tongue: Dostałam dzisiaj okres :frowning: a moje libido przez nim było zerowe :frowning:

Ja to teraz przy karmieniu to nawet nie wiem kiedy sie okresu spodziewac wiec wszytsko zwalam na PMS:P

Ania hehhe dobre wytłumaczenie dobre :smiley: ja przed tą pierwsza miesiączką którą dostałam miesiąc temu tez wszystko zwalałam na PMS :smiley:

A ja mam jeszcze pytanie dziewczyny czy z któraś z Was ma Mirene może założoną i jak ją odbieracie i jak się czułyście po założeniu. Czy coś się czuje po założeniu

dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie bo dzisiaj kolejny raz natknęłam się na informację w necie że ponoć spiralę można kupić w aptece za dużo dużo taniej i lekarz może założyć to na NFZ i wychodzi to taniej. Ale każdy lekarz może to tak założyć? Bo mój mi zaproponował tylko wersję za 300 zł czyli zakłada mi swoją wkładkę…

Można, można. To prawda, że tak wychodzi taniej. Nie zgadzaj się na tą bez hormonów bo w tym przypadku może dojść do ciąży pozamacicznej lub poronienia. Nie jest to oczywiście częste, ale się zdarza. Przy poprawnie założonej Mirenie nie ma takiej możliwości. Nie dojdzie do zapłodnienia nawet.
Z tym lekarzem to nie wiem jak jest. Masz możliwość skonsultowania się z innym ginekologiem (NFZ)?

Nie znam innego lekarza…mojemu ufam…ale kurczę nie chce aby robił problemy w razie co. A wiesz jaki jest koszt tej mireny?

sama Mirena ok 600 złotych. Można wyhaczyć promocje, ale to trzeba poszukać…

aaa czyli sama mirena około 600 zł :frowning:

Cerien to pewnie proponowal Ci ta miedziana. Spirala generalnie w zalozeniu ejst fajna bo te hormony dzialaja tylko miejscowo w macicy a nie na caly organizm i to dla mnie wielki plus. Ja sie ciagle waham, troche sie tego boje, a z drugiej strony boje sie kolejnej ciazy:D

Dziewczyny na ogólnym jest ciężko za wami nadążyć a tu jest pisane tematycznie wiec lepiej jest się polapac:-)

Niestety na tel nie mogę edytować komentarza więc pisze kolejny:-)
Co do tematu antykoncepcji to ja na poczatku bralam tabletki cerazette potem poprosilam ginekologa i plastry przepisał mi evre natomiast od 4 miesięcy nie biorę nic i bazujemy na kalendarzyku jak SA płodne to zabezpieczały się prezerwatywa a jak nie to bez:-) odstawilam antykoncepcję ponieważ źle się czulam strasznie tylam i w ogole

Najważniejsze żeby nie wierzyć w to że karmienie piersią jest naturalna antykoncepcją :slight_smile: ja dostałąm od ginekologa Tabletki Azalia dla mam karmiących. Polecam

u mnie tabletki to ovulan tez dla karmiących ale już niedługo będę mogla je odstawić tylko w sumie fajnie jest bez miesiączki :slight_smile: dużo wpadek jest właśnie wtedy gdy kobiety myślą ze są bezpieczne bo karmią :stuck_out_tongue: