Barbara ja brałam Azalię przez dwa miesiące i wcale jej tak nie polecam…w każdym bądź razie nie dla osób z tendencją do tycia. Do tego libido też mi nieco spadło a i dodam że tabletki jednoskładnikowe trzeba brać regularnie o tej samej porze. Ja miałam zawsze budzik ustawiony bo sama z siebie bym nie pamiętała.
Ania a u mnie własciwie jedyną barierą przed spiralą są finanse jestem na nią zdecydowana na 100% ale niestety powątpiewam w tą miedzianą i biorę raczej pod uwagę tylko mirenę…no a tutaj niestety pieniądze trzeba uzbierac.
Andzia aby Azalia byla skuteczna musisz brac ja na okraglo bez zadnych przerw (bron boze!) A najleosza skutecznosc masz jezeli bierzesz ja zawsze o tej samej porze. To sa tabletki jednoskladnikowe dlatego tez trzeba tutaj przywiazywac szczegolna uwage do regularnosci. Na blistrze masz 28 dni wiec ww momencie gdy zuzyjesz ostatnia tabletke 28 dnia to 29 dnia bierzesz pierwsza tabletke z nastenego blistra i tak w kolko. Mozesz tez przy tych tabletkach zaczac plamic. Ja osobiscie bralam przez 2 miesiace ale zaczelam przez nie puchnac wiec odstawilam.
To zakup. Zaczynasz od razu jak sobie kupisz. Nie musisz czekac na zaden okres i inne takie. Tylko zaleca sie przez pierwszy tydzien jeszcze jakies dodatkowe zabezpieczenie. A pozniej hulaj dusza piekla niema
Ja uzywalam pierscieni dopochwowych NuvaRing i jak na razie sprawdzaja sie w 100%. Nie moge brac tabletek ze wzgledu na chorobe ukladu pokarmowego dlatego metoda krazkow jest dla mnie najlepsza. I kolezanki po odstawieniu i staraniu sie o kolejnego dzidziusia bez problemu zachodzily w ciaze. A antykoncepcji na karmienie piersia nie ufam;) znam kilka przypadkow gdzie kobiety zaufaly tej metodzie anykoncepcji i zachodzily krotko po pirrwszej w druga ciaze.
Ja też nie ufam tej metodzie, że karmiąc piersią nie można zajść w ciążę. Też znam taki przypadek, gdzie dziewczyna zaufała tej metodzie i dość szybko pojawił się brzuszek. Ja swojego czasu też brałam Azalie, ale u mnie też pojawiło się puchnięcie i odstawiłam.
Wszyscy piszą o tabletkach, a ja po urodzeniu dzieci zaczęłam stosować z mężem prezerwatywy - cenowo podobnie jak tabletki, jednak nie powodują one uszczerbku na naszym zdrowiu. Kiedyś używałam plasterki, ale są dość drogie. Dodam, ze prezerwatywy kupujemy hurtowo w większej ilości i wówczas wychodzi naprawdę duuużo taniej ;)i są pod ręką na dłuższy czas
Andzia to jeze chodzi o te tabletki to Ci nue pomoge bo ja bralam w swoim zyciu tylko azalie
Ania a te krazki jestem ciekawa czy to jest jakies hirmonalne? Jaki jest ich koszt i na czym dokladnie to polega? To sie wymienia? Nie slyszalam jeszcze o krazkach.
Asik a mnie prezerwatywy odbieraja cala przyjemnosc. I nie uwazam zeby wychodzily taniej niz tabletki przynajmniej sugerujac sie kosztem Azali i najtanszych durexow (bo innym nie ufam) oraz czestotliwoscia korzystania z nich. Do tego to bawienie sie w zakkadanie…no i ten lateks,…nie wiem czy to swiadomosc psychiczna ale ja czuje roznice jak jest z a jak jest bez.
jesli chodzi o antykoncepcje to tylko gumki… ja tam nie chce bawic się w tabletki bo mam sklerozę i nie potrafie regularnie ich zażywać …o wpadkę się nie boje ,bo jak sie cos stanie to trudno i tyle
I my też teraz stosujemy prezerwatywy. Ja pewnie bym wiele razy zapomniała o tym, aby wziąć tabletkę. Ja zawsze miałam takie wrażenie, ze po tabletkach ciężko będzie mi zajść w ciażę. Jakos zawsze się tego bałam, chociaż bardzo różnie to z tym bywa.
Agrafka tez mi sie tak zawsze wydawalo ale to tez kwestia tego czy chcesz nastepne dziecko czy nie. Ja obecnie jestem w takiej sytuacji ze nie moge sobie pozwolic na 3 i raczej nigdy sie nie zdecydujemy bo chodz moze i ja bym kiedys chciala to moj nie chce juz wiecej dzieci. Co do tabketek to i ja mam skleroze ale po prostu nastawialam sobie budzik
a ja gumek nie lubię bo niszczą atmosferę i jest pewien dyskomfort. Ostatnio zmuszeni byliśmy używać gumek i wypróbowaliśmy SKYN. Są super bo cienkie i jest wybór w rozmiarze. Te tańsze niestety grube i często nie ma większych rozmiarów tylko jest jeden uniwersalny
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.