Ja założyła wkładkę Mirena i mija już prawie 4 tygodnie jak ją mam i jest ok. ![]()
Ja miałam zawsze bolesne miesiączki i bolesne stosunki ze względu na endometriozę. Po tabletkach bardzo źle się czułam. Dlatego zdecydowałam się na wkładkę hormonalną.
Kinga ja wiem…ja to rozumiem że to się zwraca ale jednak jednorazowo trzeba mieć na ten większy wydatek
![]()
Anna czyli mówisz że warto?
eeeee jakoś nie przekonuje mnie ten sprzęt…
kurcze tak piszecie o tej mirenie…cholinder może jednak jeszcze sobie odpuszczę i po prostu poczekam aż uzbieram kase…ale to pewnie dopiero w przyszłym roku uda mi się ją założyć.
wazektomia 2000 ale daliśmy i zapomnieliśmy… koleżanka za tą mirene płaciła 1000 zł i jest to na 5 lat tak? To się nie opłaca ![]()
leila no właśnie skąd takie różnice w cenach?? Tu w artykule pisze prawie 600, Twoja koleżanka 1000 moja znajoma też tyle płaciła…no to ile ona w końcu kosztuje?
nie wiem może to sama spirala 600 a do tego wizyta, zakładanie ? może za to dodatkowo liczą ?
chyba że tak.
Leila wazektomia to za całość 2000 ? Może chyba odświeżę ten temat u Nas…
Wiadomo, że wazektomia wychodzi taniej, ale jeszcze mężczyzna się musi zgodzić… a to już nie jest takie proste.
To jest zabieg praktycznie nieodwracalny. W życiu różnie bywa…
całość 2000 + po 1-2 miesiącach trzeba zrobić badanie na obecność plemników i to chyba 70 zł kosztuje.
A jak jest obecność to co dalej? Zabieg był źle wykonany? Powtarza się go?
Jest to temat o antykoncepcji wiec pisanie tutaj o wazektomii nie jest chyba niczym złym.
Na forum jest wiele tematów których treść się zazębia.
zgodzę się z Kingą. Tak jak ja kilka dni temu pisałam w jednym wątku o dziwnej wysypce synka i nikt się nie odezwał…a jakby stworzyła nowy wątek to zaraz by się posypały odsyłacze to już istniejących wątków.
Ale ja przecież nie pisałam, że tu tych wypowiedzi nie musi być a po prostu, że już raz dyskutowałyśmy na ten temat i może sobie tam zajrzeć Kinga zajrzeć, bo nie wiem czy widziała ten wątek…
ja zrozumiałam Samanta że chodzi Ci o to że po co o tym tu znowu pisać skoro pisało się gdzieś indziej ![]()
tak samantka gdyby coś było nie tak to można reklamacje złożyć ![]()
Leila nie reklamuj anakondy bo Ci zepsuja;)
hahhahahhaha Ania nie no padłam ![]()
Aniu nie ma takiej potrzeby póki co
a dlaczego nasza czołowa nimfomanka nie pojawia się na ogólnym ?
Bo jest BARDZO zajęta;d ![]()