Aniball = łatwiejszy poród?

Mi dzisiaj udało się 28 cm zrobić :slight_smile: Choć łatwo nie jest. Czekam na moment aż dobije do tych 31-32 i będę tylko utrzymywać rezultat, może wtedy ćwiczenia będą bardziej znośne…
Odnośnie Natalisa, nam położna na szkole rodzenia polecała go, jeśli oczywiście mamy taką możliwość finansowo. Odkupiłam go od dziewczyny z olx za 80 zł, która go nie wykorzystała. Pewnie gdyby to było 180 zł nie zdecydowałabym się, ale tak stwierdziłam że wszystko co może pomóc przyjść Synkowi na świat (a przy okazji może także mi) warto spróbować:)

Rilla na kiedy masz termin ?
28 cm to ładny wynik :slight_smile: mi dziś udało sie 27,5 cm :slight_smile:
Też zastanawiam sie nad Natalisem, opinie są różne…

Dziewczyny
Ktora ma teraz najbliższy termin ? :slight_smile:

Dzięki dziewczyny za Wasze opowieści - uspokoiłyście mnie :slight_smile: Położna ze szkoły rodzenia mówiła, że czasem my się nastawiamy na różne pozycje wertykalne, a potem jak przyjdzie poród to jesteśmy tak wyczerpane, że ten fotel to wybawienie.
MikiMaj zgadzam się z Tobą. Powinnyśmy znać swoje prawa i domagać się ich respektowania. Tylko ciężko mi przewidzieć mój stan świadomości w czasie porodu, nie wiem, czy będę wtedy w stanie walczyć o swoje.

Ja mam termin na 11 maja, przede mną jest Beata, a kto po nas?
Idziecie jak burza z tymi ćwiczeniami, jestem pod wrażeniem! U mnie dziś zastój, wciąż 27. Też się nie mogę doczekać 30, jeszcze tylko 3 cm :slight_smile:

A ja z niecierpliwoscia czekam na swoj balonik:)
Majowka pełną gębą-złapałam jelitówkę:( ehhhh orientujecie sie czym w ciazy mozna zatrzymac bezpiecznie wymioty i biegunkę? :frowning:

Ja mam termin na 20 maja, ale coś czuję że Maly urodzi się szybciej :slight_smile:

Cześć dziewczyny, ja dziś 24 cm ale spanikowalam bo pojawiło się lekkie krwawienie. Miałyśmy tak kiedyś? Niby jest opisane w instrukcji że może się zdarzyć ale wrażenie na żywo jest jednak mało przyjemne. Zalecana jedno dniowa przerwa.

MikiMaj przez pierwsze 3tygodnie bardzo często zdarzały mi sie obtarcia, musiałam zrobić tygodniową przerwę. Wydaje mi sie, że najlepiej zacząć ćwiczenia w najwcześniej w 37 tygodniu ciąży, elastyczność wtedy jest większa, wcześniej 25 cm wiązało sie ze sporym krwawieniem, a dziś przy drugiej próbie ćwiczeń - 28 cm bez żadnych obtarć !

Dzięki Patrice. Mój 37 tydz już w trakcie ale może faktycznie dla organizmu jeszcze trochę za wcześnie. Zrobię dzień albo dwa przerwy i zobaczymy dalej. powodzenia dla reszty!

U mnie też w zeszłym tygodniu lekka smużka krwi, więc zrobiłam dzień przerwy i dalej wszystko było w porządku. Ale miałam wrażenie że to nie było od obtarcia, tylko np. od tego czopu śluzowego, bo nic mnie nie bolało, piekło.

Z tego co pamiętam, dziewczynom, które były blisko porodu zdarzały się takie krwawienia z szyjki. Kilka tygodni przed porodem szyjka może się rozpulchniać i stąd te smużki.

Ciekawe co z Beatą - dawno tu nie pisała, może jest już mamą :slight_smile:

Mam nadzieje, że tak będzie u mnie :slight_smile: właściwie przy obtarciach tez nie czułam bólu, a czop odpadł jakis czas temu.
W teorii jeszcze równe 2 tygodnie, ale liczę że będzie to wcześniej :slight_smile:
Dziewczyny czy odczuwacie skurcze przepowiadające ?
Ja czuje tylko ból w odcinku krzyżowym i takie rwania w dole brzucha, w szczególności jak mała wbija tam główkę.

Patrice ja mial bol w krzyzu i w dole brzucha tak na tydzien przed porodem ale to nie byly skurcze tylko taki ciagly bol bolalo z pol godziny i przestawalo i potem znow za jakis czas glownie z rana.

Hej dziewczyny niestety po dzisiejszym badaniu lekarz stwierdził ze: “cisza, spokój” mały na badaniu usg znów ma inne wymiary niż ostatnio juz mnie to irytuje bo jedne wymiary mu raz rosną a inne maleją wiec dokładność tego badania pozostawia wiele do życzenia, tak czy inaczej czekamy. Jedyne co to budzą mnie w nocy od 3 dni skurcze przepowiadające ale rozwarcie tylko 1 cm

Na Aniballu ćwiczę teraz co drugi dzien, ostatnio udało mi sie 31 cm :slight_smile: cwicze zawsze na leżąco z ugiętymi kolanami i podpartymi plecami.

Kasiu u mnie też często ból pojawia sie rano i czasem wczesnym wieczorem, mija po ok godzinie. Ciągniecie brzucha zwykle mam w nocy.

Beata świetny wynik, jesteś już przygotowana na poród :slight_smile: Rozwarcie chyba świadczy o tym, ze akcja powinna sie rozkręcić w ciagu najbliższych dni. U mnie szyjka zamknięta, wiec na dobra sprawe może to potrwać 2 lub 3 tygodnie …

Jestem właśnie po ćwiczeniach - 29 cm :slight_smile:

Mnie już od ponad tygodnia pobolewa brzuch tak jak na okres, boli delikatnie przez kilka godzin, do tego zdarza mi się takie bezbolesne twardnienie podbrzusza. Ale byłam dziś na badaniu i szyjka jeszcze nie zaczęła się skracać.

Jesteście niezłe! Z takimi wynikami już można spokojnie czekać na poród. Nie martw się Beata, 1 cm rozwarcia to już chyba dobry znak :slight_smile:

także słyszałam dużo o tym produkcie

Cześć dziewczyny :slight_smile:
Jestem aktualnie w 34 tc.
Od kilku tygodni czytam od deski do deski to forum ale mózg ciążowy płata figle i jak przyszło co do czego, że chciałabym zacząć już ćwiczyć to nie wiem od czego zacząć :stuck_out_tongue:

Jak myślicie poczekać te dwa tygodnie czy mogę na spokojnie zacząć już teraz co drugi dzień ćwiczyć?
Wierzę, że ćwicząc uniknę nacięcia i pęknięcia chociaż mój lekarz prowadzący podchodzi do tematu baaaardzo sceptycznie… Łagodnie mówiąc :wink:

Jeśli macie dla mnie porady - wskazówki albo cokolwiek co mogłoby mi pomóc w początkach to będę wdzięczna :slight_smile:

Ja bym jeszcze poczekała i zaczęła np w 36 tygodniu. U mnie cwiczenia rozpoczęłam 7 kwietnia na 19,5 cm i ćwiczyłam codziennie a 22 kwietnia miałam juz 29,60 cm wiec tak naprawdę po dwóch tygodniach ćwiczeń ok 30 minut dziennie. Teraz czekam na poród i doczekać sie nie moge a ćwiczyć trzeba, ćwiczę teraz co drugi dzien a ostatnio nawet 32,5 cm mi sie udało wiec chyba bym poczekała jeszcze dwa tygodnie bo cwiczenia od 34 tygodnia przy założeniu ze bedziesz rodzic w terminie to jednak 6 tygodni a do osiągnięcia 30 cm w zupełności wystarcza 3.

Co do lekarza próbowałam go podpytać co myśli o baloniku ale widząc jego nastawienie stwierdziłam ze pozostawię ta informacje tylko dla położnej :wink: